ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Bayram ya, hani mübarek günler, mutlu olunulması gerekilen ve mutluluğun da yayılması gereken günler..
Aslında pek tabi bazen insan soruyor; ‘’Efenim, neden böyle ki her gün böyle olmamız gerek miyor mu ki?’’
Doğrudur, doğrudur pek tabi, ama insanız ya sonuçta bazı bazı unutabiliyor insan bunu, bazen telaşı olabiliyor, bazen mühimleri oluyor her şeyin ötesinde..
İşte bu günleri yaşarken, öncelikle zaten fevkaladenin fevki derecesinde anlayışımız sayesinde çok konuşan bir çok kesim, çok konuşan pek çok ülke yetmiyormuş gibi bir de 15 tane şehit. Zira, öncesi vardı bunun, sonrası da oldu, devam etti edecek..
Bir saniye, bu arada bir de ‘’sözde ermeni tasarısı’’ var..
Bu lafı çok seviyorum sözde ermeni tasarısı. İnsan biraz düşünüyor da, sen demişsin ki efendiler, gelin tartışalım, sen demişsin, o demiş, beriki demiş, ileriki de diyecek. Yok ben tartışmam bunu demiş, belgeleri löpcük diye önlerine koyduğunda. Bunu bir kaç ülke kabul etmiş, en son da birleşik devletler kabul etmiş. Sonra, tam bu sıralar milli duyguları kımıl kımıl olan ülkemizde, herkes buna oha demiş. Demiş de, boşa dediğini de biliyor muymuş?
Ardından ise, bir herif çıkmış ve demiş ki; ‘’Aman ha! Telaş yok, zaten bir kaç güne unuturlar bunlar’’ demiş. 17 Ağustos’u hatırlamak, bu değil. Yani tarihini söyleyebilmek değil! Bir sevgilinin doğum gününü hatırlamak tarihini hatırlamak değil! O günün O’na ve sana olan önemini hatırlamak, hatırlattıracak şeyleri gözlerinin önüne koymaktır.
Boşa dediğimizi biliyormuş muyuz?
Bugün ben Mc’den yiyecek bir şeyler aldım, bunu yasaklayamayacağımızı, devletin değil sokaktaki bireyin götünün yemeyeceğini biliyormuş muyuz?
Bazıları da var bu konuda, adamlarda her şey var, her şeyimiz onlara bağlı, aman ha! Sikildik be, öldük be.. Ölmeden mezara koydunuz be!
Bir durun hele, ne var onlar da? Rollercoaster var mesela.. yok mu sende? Tamam olmayabilir, bir keresinde dehşet fizik bilen abime; ‘’abi bu soruyu nasıl çözeceğim, çözüm yolunu öğretmediler yahu’’ dediğimde, verdiği cevap ‘’fiziği biliyorsun, kuramları, kavramları biliyorsun, soruyu yarat, sorunu yarat, sonra çöz’’ gibi bir şeydi.. Rollercoaster nasıl yapılacaksa yap.. Ne duruyorsun ki? Bu kadar da mı dışa bağlısın be veret?
Biliyorum diyeceksin ki, ama ben bunu yaparsam parayı çekerler borsa çöker! Parayı çekerler bankalar biter! Hay gözbebeğini sevdiğimin evladı borsayı baştan yaparsın, bankaları yeniden kurarsın.. Sen hiç mi daha önce devlet kurmadın?
Tüm bunlar olurken, bayram ya geziyoruz işte, bir patlamış mısır satan amca vardı, dışa bağımlı mesela O, yok ki, yok hiç parası vesairesi, büyük ihtimal ile ne borsası var ne de bankası.. Mısırı satıyordu, güzel de satıyordu hoşgörüyle, yani çığırmadan, usulüyle. Biz de o arada hemen dibindeki çay bahçesinde çay içiyorduk, zaten oradakilere satıyordu bir de yoldan geçenlere.. İşte ben o amcayı izlerken bir de baktım ki o kadar neşeli, o kadar tatlı.. Bir hanımın kucağındaki ufaklığa o kadar şirin baktı ki, aman diyeyim. Sonra kalktık, ablam ile annem mısırcı amcadan mısır al dedi, yazık dedi. Baktım cebimde bozuk da yok, 10 ytl var. Sonrasındaki ufak replik ise şöyle;
Ne kadar amca mısır?
2,5 evladım
Bir tane alayım ben amca.
( ve uzatırım 10 ytl’yi )
Üstü kalsın amca..
Evladım bu çok fazla..
(ufak paket değil de büyüğünden verir)
Bu ne kadar ki amca?
3,5 evladım malesef ki 10 luk paketim yok
Ve yine harikulade şekilde gülümsedi, 10 ytl’lik paketim olsaydı keşke dercesine..
Tam devam edecektim ki, sohbete başlamadan önce eğilirken acaba ne yapıyor diye merak ettiğim şeyi yapmaya başladı, menüsünde bir parça kuru ekmek ve yoğurt vardı..
İşte efenim ben o an O’nun gibi olmak istedim, yazık desinler bana, para versinler bazen ben reddedeyim, bana akıl versinler kolay para için bir şeyler yapmam gerektiğini söylesinler ben kabul etmeyeyim, geçim için hırsız ol desinler ben kimseyi rahatsız etmeden mısır satayım. Bir yerden hayat için bir şeyler yapayım, ama dürüst olsun, ama haksızca olmasın..
Olmadı, yapamadım, O’nun gibi olamadım..
Tam o sırada sahile baktım, İstanbul ne de olsa, gözlerim açıktı bir de baktım bir savaş gemisi vari bir şey.. Aklıma yine verilen şehitler geldi. Zihin ya bu işliyor veret, hemen ardından da daha önceleri yaşadığım bir replik..
Yine arkadaşlarla vatanı milleti kurtardığımız günlerden bir gün, bizim burada pek yaş sorunu olmaz, ergenliğine yeni kavuşmuş ufaklık dediklerimiz de olur bazen aramızda. Zira onlardan bir tanesi canavar gibi, cin gibidir. Konuşuyoruz ve aramızdan biri “yahu geçeceksin onu sen, o vatan için ölürümler eskide kaldı, artık devir teknoloji devri” deyiverdi. Bu bizim canavar ufaklık ise, artık cesareti hangi bölgesinden aldıysa; ‘’bu vatan için ölürüm, de ölürümden kastedileni anlamıyorsunuz galiba, ölmek can feda etmek arkanda aileni bırakmak hayatta yapacağın en zor şeydir.. ama işte artık öyle insanlar var ki onlar için hayattaki en zor şey para kaybetmek.. evet bu vatan için canımı feda ederim.. bırak vatanı senin için bile ederim hiç bir bok olmasan da kanında türk kanı var..” ve ufaklık o an, asla bir milliyetçilik yapmıyordu, resmen diyordu ki, bu ülke için her şeyi yaparım, değersiz görsem de bu ülkenin parçası olan bir kişi veya bir odun için bile canımı feda ederim.
‘’Ben üzüldüm, tüm bu son günlerdeki duyduklarımdan sonra, çok üzüldüm. İçim içimi yedi.’’ Diyorum, ama hiç de öyle olduğunu sanmıyorum. İçim içimi yese ben şu an sokaklarda olurdum şu saatte, içim içimi yese ben şu an sınırın ötesinde olurdum, belki de bir Mc’in camına ‘’alem göt olmuş be’’ yazardım.
Ama ben bugün, yaşlı amcadan mısır aldım, mc’de karnımı doyurdum..
Tüm bunlardan sonra aklıma şu soru geliyor;
“Ateş düştüğü yeri yakar lafını kim söylemişti yahu?”
1114 Ekim 2007 02:40
aslan67
adam yazıyor şerefsizim ki ya..ulan bumi..neyse:)
14 Ekim 2007 02:45
gıro ®
olm bi dahaki yazında eklenecek bişeyler bırak da yorum yapalım...
14 Ekim 2007 02:46
aslan67
Yine arkadaşlarla vatanı milleti kurtardığımız günlerden bir gün, bizim burada pek yaş sorunu olmaz, ergenliğine yeni kavuşmuş ufaklık dediklerimiz de olur bazen aramızda. Zira onlardan bir tanesi canavar gibi, cin gibidir. Konuşuyoruz ve aramızdan biri “yahu geçeceksin onu sen, o vatan için ölürümler eskide kaldı, artık devir teknoloji devri” deyiverdi. Bu bizim canavar ufaklık ise, artık cesareti hangi bölgesinden aldıysa; ‘’bu vatan için ölürüm, de ölürümden kastedileni anlamıyorsunuz galiba, ölmek can feda etmek arkanda aileni bırakmak hayatta yapacağın en zor şeydir.. ama işte artık öyle insanlar var ki onlar için hayattaki en zor şey para kaybetmek.. evet bu vatan için canımı feda ederim.. bırak vatanı senin için bile ederim hiç bir bok olmasan da kanında türk kanı var..” ve ufaklık o an, asla bir milliyetçilik yapmıyordu, resmen diyordu ki, bu ülke için her şeyi yaparım, değersiz görsem de bu ülkenin parçası olan bir kişi veya bir odun için bile canımı feda ederim.
burası enfes zaten ya..
14 Ekim 2007 02:48
off the record
Güzel olmuş eline sağlık... Malboro içen komünistlerden, askerlikten kaçan milliyetçilerden bıktı bu ülke...
114 Ekim 2007 03:11
witchontheroof
ellerine sağlık...
düşündükçe karamsarlığa itiyor gündem insanı. soykırım tasarısı, tırmanan terör, neler oluyor ya ? :S
15 şehit birden veriyoruz öncesinde az vermiş gibi, bunu milli maçımızda protesto edemiyoruz bile.
soykırım tasarısı abdde kabul ediliyor ermenistan devlet başkanı çıkıp abdye türkiye'nin tepkisinden korkulmaması gerektirğini, sadece birkaç gün süreceğini söylüyor. :S
tepki var mı peki ? ee yani.
hakkaten neler oluyor ? :S
14 Ekim 2007 04:14
hayda.bre
evet bu vatan için canımı feda ederim.. bırak vatanı senin için bile ederim hiç bir bok olmasan da kanında türk kanı var..
bunu söylerken dahi artık milliyetçiliği geç nazi gibi görüyorlar, üstüne geliyorlar.ama o orda vataı için ölmeye hazır olduğunu söylüyor bir vatanseverin yaacağını yapıyor.Başka ülkelere özenmiyor bizi kurtarsınlar demiyor.Kimseden medet ummuyor en güzelide bu.
114 Ekim 2007 11:30
yavruş :)dişikartal
deniz seki sölemişti kanımjaa:S
14 Ekim 2007 12:31
bilmemneden
boomerang, harika olmuş, süper olmuş, mükemmel olmuş..
keşke mısırcı amcaya herkes senn yaptığın gibi yapsa, sonrasında mc.de yemek yenilse de olur, herkes birilerinin ya da bişeylerin ucundan tutsa, belki de her şey çok farklı olabilirdi.. ama artık ÇOĞU KİŞİ kendinden başka kimseyi düşünemez hal almış..
benim cevremdeki coğunluk bumi gibi, vatanı kurtaranlar da var, adam sen de diyen de. ama cevreme baktığımda hala enseyi karartmaya vakit var diyorum herkesi bilemem ama cevremde gözlemlediğim bu, insanlık ölmemiş lafını hala telaffuz edebiliyorum
bilmemneden demis ki:
boomerang, harika olmuş, süper olmuş, mükemmel olmuş..
keşke mısırcı amcaya herkes senn yaptığın gibi yapsa, sonrasında mc.de yemek yenilse de olur, herkes birilerinin ya da bişeylerin ucundan tutsa, belki de her şey çok farklı olabilirdi.. ama artık ÇOĞU KİŞİ kendinden başka kimseyi düşünemez hal almış..
14 Ekim 2007 16:33
başrahip ve şürekası
kederlendirdin beni azizim.....:(
14 Ekim 2007 18:28
başrahip ve şürekası
bi vakit markete ekmek almaya gidiyorum...neyse aldım ekmeğimi...dönüşte halk ekmek(ankara da) satılan yerde alabildiğince uzanan kuyruğu gördüm...daha ucuz ekmek için sıraya geçmiş onca değişik insan...bir ön sıra için icabında gözünü oyacak birilerinin....ekmek en temel yiyecek maddesi....daha ucuzu için sıraya girmemeli be yurdum insanı...bunu nasıl bir mantıkla açıklayabilirim....veya parası yok deyü hastanede bebesi,eşi,kardeşi,annesi,babası rehin kalmamalı...
marketten aldığım ekmeğe...bir de halk ekmek kuyruğuna baktım.....utandım kendimden....
'“Ateş düştüğü yeri yakar lafını kim söylemişti yahu?” '
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/15188
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.