ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > lenin'in gömülmesi için referandum
kizil meydan komunizm sovyetler birligi lenin
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 7

seytan ucurtmasi
seytan ucurtmasi
Lenin'in gömülmesi için referandum

Kremlin'in üst düzey yöneticilerinden Vladimir Kojin, Sovyeder Birliği'nin kurucusu Vladimir İlyiç Lenin'in naaşım Kızıl Meydan'daki mozolesinden çıkarıp toprağa gömmek için referandum yapılmasını önerdi. Lenin'in 1924 yılında hayatını kaybetmesinin ardından, naaşı Rus doktorlar tarafından mumyalanıp Kızıl Meydan'daki mozoleye yerleştirilmişti. Kojin, Rusya'nın resmi gazetesi sayılan Rossiskaya Gazeta'ya yaptığı açıklamada, Devrimlerden ve fırtınalı siyasi kavgalardan henüz kurtulduk. Ülke normal haline dönmek, çalışmak ve zengin olmak istiyor. Lenin'in naaşı, Rusya'nın fırtınalı geçmişine son vermeyi simgelemesi açısından mozoleden çıkarılıp toprağa gömülmeli dedi. Elbette bu eski mezarlığı kentin merkezinde tutmak saçma diyen Kojin, Lenin'in naaşının toprağa gömülmesi için referandum yapılmalı. Eğer insanların yüzde 8o'i Lenin'in mozoleden alınıp gömülmesi yönünde karar verirse, bu karara uygun davranmak da bize düşer ifadesini kullandı. SSCB'nin dağılmasının ardından Rusya Federasyonu'nun ilk devlet başkanı olan Boris Yeltsin de mozolenin Kızıl Meydan'dan kaldırılması gerektiğini söylemiş, ancak ülkedeki komünistlerin yoğun tepkisinden çekinerek bu niyetinden vazgeçmişti.

11 Ekim 2007 11:23   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
ayıp..
11 Ekim 2007 11:43   mesajın adresini al  

exenseranita
exenseranita
göreceli bi kavram..
fikirlerimi söylemelimiyim acaba...
 1   11 Ekim 2007 12:00   mesajın adresini al  

kafamagöre
kafamagöre
ya gömsen ne olur orda dursa ne olur be arkadsım bu halk o adamı hiçbir zaman unutamaz...
11 Ekim 2007 18:01   mesajın adresini al  

seytan ucurtmasi
seytan ucurtmasi
bencede unutmamalı.ne onu ne leninzmin ilkelerini...
11 Ekim 2007 18:04   mesajın adresini al  

tine®©in
tine®©in
rusların tercihi ama %80 az bi oran bence
11 Ekim 2007 18:15   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Lenin'in cansız bedeniniz gömünce hala yaşayan, canlı fikirlerini de gömebileceğini mi zannediyorlar?
11 Ekim 2007 22:28   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 7

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009