aynı anda hem ırağa girip ABDnin tekerine comak sokup hem de o tasarının gecmesini sen engelleyebilir miydin? coğunluğu geç diktatör olsan bile yapamazsın be. Ayrıca herkes kabul etmiş bugüne kadar onlar da etsin en var yaf. Dış politikada nie buna bu kadar önem veriyolar anlamıyorum, siyasi bi karar hukuki yaptırımı da yok zaten
comandante demis ki:
AKP hükümetinin dış politikada ne kadar başarısız olduğunun kanıtıdır işte bu karar. Ne kadar Amerika'nın kıçını yalasalarda bu hükümet zamanına kadar reddedilen bu karar bu hükümet döneminde başarısız dış politika ve yetersiz lobi faaliyetleri sebebiyle kabul edildi. Hala tv'ye çıkıp insanların yüzüne baka baka dış politika'da şöyle iyiyiz böyle iyiyiz diyebilecekler mi merak ediyorum. Hoş yüz yüz değil kösele maaşalah. Çıkar onu da derler.
11 Ekim 2007 00:35
doğangörünümlüşahin
AKP yerinde başka bir parti olsa kabul edilmeyecekmiydi?
Adamlar kabul edecek olduktan sonra AKP yi de tanımaz CHP yi de tanımaz...
11 Ekim 2007 00:38
comandante
doğangörünümlüşahin demis ki:
AKP yerinde başka bir parti olsa kabul edilmeyecekmiydi?
Adamlar kabul edecek olduktan sonra AKP yi de tanımaz CHP yi de tanımaz...
Bundan önceki senelerde neden kabul edilmiyordu? Her sene bu tasarı gündeme gelir, her seferinde yoğun bir kulis çalışması yapılır ve engellenirdi. Ancak son 5 yıldır başarısız yönetilen dış politikanın sonucu olarak bugün bu tasarı ABD meclisinde de kabul edildi. Demek ki neymiş. AB'nin ABD'nin her dediğini yapmak, köpekliğini yapmak, kıçlarını yalamak başarılı bir dış politika yöntemi değilmiş. Onurlu bir duruşu olmak zoprundadır ülkelerin. AKP hükümeti döneminde bu duruş olmadığından isteyen istediğini kabul ettiriyor.
yaf zaten hükümete niye bir şey diyorsun ki, diplomatların işi ki hepsi yıllardır aynı yerde, başbakan ABDye gittiğinde tantana yapıyorsunuz ondan sonra nie ABDde yeteri kadar lobi yapmadı diye tantana yapıyorsunuz. Adam süpermen değil ki be, her şeyi ondan bekliyorsunuz. tamam hükümet her şeyden sorumludur ama bu kadar da yüklenilmez el insaf yani vurun ama öldürmeyin be. bugüne kadar ne zaman 100% düzgün yönetildi ki bugün böyle bekliyorsunuz, gücümüz belli sonuçta. Atatürk dönemin de bile Kerkük musul, ege adalarını bırakmak zorunda kaldık yaf.
11 Ekim 2007 00:44
mavera..
bu işin alameteri orhan pamuk'un 1 milyon ermeniyi ve 30 bin kürdü kestik demesinin ardından ödül almasıyla belirmişti..
orhan pamuk ve türevleri akape iktidarı döneminden artık ne hikmetse çoğaldılar ve konuşmaya başladılar..
yani Tüm Türkiye halkı yargısız bir infaza kendi içinden çıkan sözde aydınları sayesinde uğrdı...
hani işin kötü tarafı, artık bu mesele hiç bir şekilde objektif ve bilimsel kriterlere göre ele alınamaz..ama bunu pamuk ve türevlerine borçluyuz..
düşünce özgürlüğü mü seni rahatsız eden, çünkü bunun adı budur. adamlar düşünceleri ifade ediyor, doğrudur yanlıştır orasını geç ama yanlış da olsa düşündüğünü söylemeye hakkı olması lazım. herkes söylesin düşüncelerini ne var, düşünceden kimseye zarar gelmez, düşünce şiddet içerse bile.
mavera.. demis ki:
bu işin alameteri orhan pamuk'un 1 milyon ermeniyi ve 30 bin kürdü kestik demesinin ardından ödül almasıyla belirmişti..
orhan pamuk ve türevleri akape iktidarı döneminden artık ne hikmetse çoğaldılar ve konuşmaya başladılar..
yani Tüm Türkiye halkı yargısız bir infaza kendi içinden çıkan sözde aydınları sayesinde uğrdı...
hani işin kötü tarafı, artık bu mesele hiç bir şekilde objektif ve bilimsel kriterlere göre ele alınamaz..ama bunu pamuk ve türevlerine borçluyuz..
11 Ekim 2007 00:53
mavera..
hah başladık ezberlere ve sloganlara.....düşünce özgürlüğü beni rahatsız etmez, beni rahatsız eden orhan pamukun bu konuda en son konuşması gerektiğidir ve zamanlamasıdır..
vahiy mi geldide aklına 1 milyon ermeniyi kestik demek geldi??
bu Tarih Biliminin metodlarıyla araştırılması gerekn bir konudur..
ama tabi pamukun aklına her nedense HİROŞİMA gelmez...VİETNAM Gelmez,
ŞİLİDE CIA DESTEKLİ DARBEDE ÖLDÜRÜLEN 10 BİNLER GELMEZ..
11 Ekim 2007 00:56
comandante
Düşünce özgürlüğü dediğimiz şey insanların ortaya çıkıp aslı astarı bulunmayan, hiçbir ciddi dayanağa dayandıramadıkları iftiraları ve ithamları ortaya sunmaları mıdır? Üstelik bu iddiaları ortaya atan da bir tarihçi değil işi gücü Türkiye Cumhuriyeti tarihine bok atmak olan bir yazar. Ağzı olanın konuşması düşünce özgürlüğü müdür?
Bu arada bu özgür düşünce insanı O. Pamuk hakkında hain bir saldırıda katledilen Ahmet Taner Kışlalı hocanın 99 yılında yazdığı bir yazı var. Onu da paylaşmak isterim. bakın daha nasıl özgür düşünceler ortaya sunmuş O.Pamuk. Bunlara Nobel'de yetmez. yok mu daha üstü bir ödül.
Önce, bir romancımızın son kitabının 50 bin adet basıldığı yazıldı.
Arkasından kısa sürede 100 binlik bir satışın gerçekleştiği açıklandı.
Derken, çıktığı günden beri ikinci cumhuriyetçi çizgisini korumaya özen gösteren Aktüel dergisi, romancıyı Türkiye'nin bir numaralı aydını ilan etti.
Bu romancımızın adı Orhan Pamuk'tu! Ben bu büyük (!) yazarımızın bir romanını okumayı denemiştim.
Başladığım şeyi bitirme konusundaki tüm inatçılığıma karşın, bitirememiştim.
Ama Kara Kitap basında öylesine övüldü ki, ikinci bir deneye girişmekten kendimi alamadım. Ve o çabamda da, daha yarıya gelmeden havlu atmak durumunda kaldım.
Tahsin Yücel ve Emin Özdemir gibi, çok saydığım isimlerin bu yazarla ilgili oldukça ağır eleştirilerini anımsadım.
Ama beğenenlerin de beğenme hakkına saygı duydum.
Ta ki... Bir okurum Kara Kitapta gizlenmiş bir bölüme dikkatimi çekinceye kadar...
Çocukluğunda kız kardeşi ile tarlada karga kovalayan sapık bir padişah gibi bir anlatım vardı bu bölümde!
Prof. Çetin Yetkin yönetiminde, Müdafaa-i Hukuk adlı çok değerli aylık bir dergi çıkıyor. İlginç bir rastlantı olarak, derginin Aralık 1998 sayısında, Prof. Fahir İz'in bir incelemesi yayımlandı:
O. Pamuk'taki Atatürk Anlayışı...
Meğer benim artık okumayı denemediğim kitaplarında daha neler varmış!
İşte birkaç örnek: Sonra kasaba alanına dolanır. Atatürk heykellerine sıçan güvercinleri ayıplar...
Atatürk kendini içkiye vermiş meyhane kalabalığına, cumhuriyeti emanet etmiş olmanın güveniyle gülümsüyordu...
Atatürk'ün leblebi zevkinin ülkemiz için ne büyük felaket olduğunu...
Sonra bir cumhuriyet, Atatürk, damga pulu havasına girdiğimizi hatırlıyoruz...
Sayın İz, 275 sayfalık bir kitapta, tam sekiz yerde ve hiç gerekmediği halde Atatürk'e sataşıldığını saptamış.
Söyle diyor: Bunlar kitaptan çıkarılsa hiçbir şey değişmez. Yalnız yazarın kimi ruhsal gereksinimleri tatmin edilmemiş olur!
Kim bilir, belki de Orhan Pamuk'un en birinci aydın ilan edilmesinde, bu incelemenin de büyük katkısı olmuştur!
Ben, inandıklarını açıkça savunanlara hep saygı duymuşumdur. O düşüncelere karsı olsam bile!
Ama o yürekliliği gösteremeyip de bunu sinsice yapmaya çalışanlara, oraya buraya bityeniği sokuşturanlara, hep tiksinerek bakmışımdır.
Bunu hep zayıf bir kişiliğin, zavallı bir ruh halinin yansıması olarak görmüşümdür.
Oyun maskesiz oynanmalıdır! Çirkinlikleri gizleyen maskelerin indirilmesini de tüm gerçek aydınlar görev saymalıdır!
Ve de Pamuk adlı yazarı, isteyen okumalı, isteyen sevmelidir...
Ama ne olduğunu, kim olduğunu bilerek! Maskenin arkasındaki gerçek yüzü görerek!..
o ermineleri kestik desin sen de bunları söyle, adam senin düşündüğün gibi düşünmek zorunda değil ki. düşünceleri birilerine yada bir şeylere hizmet edebilir ama bu düşündüğünü söylemesine nie engel teşkil etsin ki? Adam böyle düşünüyor die bu doğru olduğu anlamına da gelmez. misal ben burda kendi doğrularımı yazıyorum hiç bi zaman objektiflik iddiasında bulunmam. demek ki ona göre bu doğru, bize göre değil. Demek ki ona göre vietnam'da şili'de olanlar önemsiz. Bunları da sen dile getir, senin hakkında da bu adam vietnamı görüo ama techiri görmüo derler en fazla. bunların nesi slogan onu da anlayabilmiş değilim ya neyse, senin görüşün saygı duyarım
mavera.. demis ki:
hah başladık ezberlere ve sloganlara.....düşünce özgürlüğü beni rahatsız etmez, beni rahatsız eden orhan pamukun bu konuda en son konuşması gerektiğidir ve zamanlamasıdır..
vahiy mi geldide aklına 1 milyon ermeniyi kestik demek geldi??
bu Tarih Biliminin metodlarıyla araştırılması gerekn bir konudur..
ama tabi pamukun aklına her nedense HİROŞİMA gelmez...VİETNAM Gelmez,
ŞİLİDE CIA DESTEKLİ DARBEDE ÖLDÜRÜLEN 10 BİNLER GELMEZ..
Düşünce özgürlüğü dediğimiz şey insanların ortaya çıkıp aslı astarı bulunmayan, hiçbir ciddi dayanağa dayandıramadıkları iftiraları ve ithamları ortaya sunmaları mıdır? Üstelik bu iddiaları ortaya atan da bir tarihçi değil işi gücü Türkiye Cumhuriyeti tarihine bok atmak olan bir yazar. Ağzı olanın konuşması düşünce özgürlüğü müdür?
bulunabilir, sen de cıkar bu iddiaların aslının olmadığını kanıtlarsın. eğer kanıtlarsan hukuki yaptırımı varsa cezasını ceker. tarihçi olmaması bu konuda ne düşündüğünü söylemesine engel değil ki, adamın kendi iddiası o. Senin ABD ve hükümete karşı sunduğun iddiların bilimsel dayanağı mı var sanki? sen bu konu da ne kadar yetkinsin Fırat? ama konuşuyorsun fikirlerini söylüyorsun doğru yanlış. bırak herkes söylesin. düşünce tembeli olmayalım doğru da olsa yanlış da olsa en azından düşünüyor başkalarının iteklemesiyle dürtmesiyle de olsa. belki o iddia birilerini tetikleyecek o eleman gidip belgeleriyle olanları acığa cıkarıcak.
11 Ekim 2007 01:10
darkness_moon
gokkche demis ki:
kabul edilmesini engelleyici bi girişimimiz oldu mu ki? ermeniler sürekli ajitasyon yaptı, deliller sundu, avrupa ve amerkadaki kimi üniversitelerde ermeni soykırımının anlatıldığı kürsüler açtı.. daha neler neler.. ya biz ne yaptık? hiçç.. en belirgin türk ideolojisi> saldırım çayıra mevlam kayıra.. bekliyoruz, hadi bakalım hayır olsun...
kesinliklee çok güzel söyledin..katılyıorum...HİÇBİR ŞEY YAPMADIKKKK HİÇÇÇ...kabul etsin amerika....ama gerçekler herzaman gerçektir kimse görmezden gelemez...bu kabul etmeleri dünyada oynanan siyasi oyunun parcalarından biri....:(
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/15098
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.