ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  sinema-tv  The Merchant Of Venice(Venedik Taciri)
vahsi guzel natalia oreiro serbest cagrisim thalia rosalinda antonio shylock yahudi et kasap jason piette barry navidi michael cowan cary brokaw jocelyn pook roman michael radford lynn collins joseph fiennes jeremy irons william shakespeare al pacino italya venedik venedik taciri the merchant of venice
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 10

aslan67
aslan67
16. yüzyılın sonlarında Venedik'te Antonio adlı bir tüccar, mallarının denizde kalmasıyla paraya sıkışır ve kötü niyetli bir Yahudi tefeci olan Shylock'tan para ister. Shylock, kızı bir Hristiyan'la evli olduğu için ona karşı bir kin beslemektedir. Sevdiği kız Bassanio için bu parayı bulmaya çalışan Antonio'nun isteğini Shylock hoş karşılar. Ona 3 ay vadeli, faizsiz borç verir ancak paranın zamanında ödenmemesi durumunda şartları oldukça ağırdır. Portia ise Bassanio'nun arkadaşını bu zor durumdan kurtarabilmek için kolları sıvar.

Yapım Yılı: 2004
Süre: 138 dk
Oyuncular:Al Pacino,Jeremy Irons,Joseph Fiennes,Lynn Collins,Zuleikha Robinson
Yönetmen:Michael Radford
Senarist:Michael Radford
Yapımcı:Cary Brokaw,Michael Cowan,Barry Navidi,Jason Piette
Müzik:Jocelyn Pook
Görüntü Yönetmeni:Benoît Delhomme
Roman:William Shakespeare

Bana göre muhteşem bir film..William Shakespeare'in romanından uyarlama bir film..Al Pacino ve Jeremy Irons'ın performansını oldukça beğendiğim bir film..Yahudilerin tipik ticari zekalarına bir de Al Pacino'nun ağır vadeli+faizli şartı eklenince ilginç bir konu çıkıyor ortaya..Bu şartı söylersem filmin bütün tadı kaçar..Ama ben inanıyorum ki filmi izleyen diğer arkadaşlardan biri kesin söyler:P

imdb puanı 7.2/10 idir..Diğer sinema sitelerinde ise bu oran 9.3 ila 9.7 arasında değişmektedir..
~ 335 gün   mesajın adresini al  

suigeneris
suigeneris
bide maverick die bi film var:D
~ 335 gün   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
evet ailecek severek izleriz:D

bi de pirates of silicon valley diye bir film var:D

suigeneris demis ki:

bide maverick die bi film var:D

~ 334 gün   mesajın adresini al  

mırıltı.jj
mırıltı.jj
vahşi güzel ne alaka ya,,cam yo no non por livareda dı dınım dıdnım,disko gecesi cıstak cıstak üff o hep giydiği kırmızı kıyafet,,saçmalamaksa saçmalamak bla bla bla filmi izlemedim izleyemedim korsan cd kurbanıyım ne var,,yorum yapamıyorum o yüsden filmle alakalı

aslan67
aslan67
şimdi şöyle ki:P

ipuçlarında geçen bir antonio ipucusu mevcut..serbest çağrışımdan dolayı onu görünce rosalinda geliyor..ee vahşi güzel de rosalinda gibi bir pembe dizi olunca o da serbest çağrışıma bağlı olarak ortaya çıkıyor..ee vahşi güzelde kim oynadı..

ee buldun cevabı:P:D

mırıltı.jj demis ki:

vahşi güzel ne alaka ya,,cam yo no non por livareda dı dınım dıdnım,disko gecesi cıstak cıstak üff o hep giydiği kırmızı kıyafet,,saçmalamaksa saçmalamak bla bla bla filmi izlemedim izleyemedim korsan cd kurbanıyım ne var,,yorum yapamıyorum o yüsden filmle alakalı

mırıltı.jj
mırıltı.jj
pembe rengine karşı bi sempatimiz var anlaşılan=D

kızlar pembe sıçar
pembe dizi

aslan67
aslan67
hatta pembe panter:P

mırıltı.jj demis ki:

pembe rengine karşı bi sempatimiz var anlaşılan=D

kızlar pembe sıçar
pembe dizi

mırıltı.jj
mırıltı.jj
bugün sen de kötü günündesin heralde,zorlama bence,çağrışım yapıcam diye kasma niahahah

tuğçee
tuğçee
pek bi güzel film

mavera..
mavera..
Alpacino'nun muhteşem oyunculuğu olan bir film...

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 10

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008