gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Yurtdışı Eğitim & Erasmus Exchange - erasmus hollanda
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 15
 Yazar: Mesaj:
nebİlee
nebİlee
merhaba arkadaşlar, ben ocak ayında erasmus programı ile amsterdam gideceğim :)) ve hollanda ile ilgili bilgisi olan herkesin bilgilerini öğrenmek istiyorum... anılarınızı, bilgilerinizi..vs anlatırsanız cok sevinirim.

8 Ekim 2007 22:20  mesajın adresini al  
salihzeki
salihzeki
esrar ve türevleri yasalmış sanırım bide cadde ortalarında genel evler varmış tvde izlemiştimde ordan biliyorum

8 Ekim 2007 22:26  mesajın adresini al  
bradford
bradford
eramus programı dıye ayrı bı baslık war orda gıdenlerın yazdıklarını okuyabılırsın.

8 Ekim 2007 22:28  mesajın adresini al  
nebİlee
nebİlee
hollanda için 3 aydan fazla vize vermediklerini, daha uzun kalacakların oraya gidince oturum izni almaları gerektiğini söylüyorlar. bu konuda bilgisi olan varmı???

8 Ekim 2007 22:33  mesajın adresini al  
nebİlee
nebİlee
biliyorum hepsini okudum benm de yazılarım var :)) yinede tesekkür ederim :)) ayrıca hollanda için bilgi alabilecegim bir yer olsun istedim.

bradford demis ki:

eramus programı dıye ayrı bı baslık war orda gıdenlerın yazdıklarını okuyabılırsın.

8 Ekim 2007 22:34  mesajın adresini al  
moviebiker
moviebiker
valla ben gitmedim.arkadaşım gitti bana anlattıklarını direk sana anlatıyorum.
türklere pislik insanlar ön yargısı varmış.faslılar bir türkler ikiymiş.
amsterdam o kadarda abartıldığı kadar güzel bi yer değilmiş.
biraz pahalıymış.
biraz sıkıcı diyodu.heryerde elektronik müzik çalıyormuş.o pek sevmiordu elektronik müzik sen seversin belki.
vize hakkında birşey söylememişti.
birde herkesin bildiği uyuşturucu hikayeleri...

8 Ekim 2007 22:46  mesajın adresini al  
tutaste
tutaste
iki tane amcam iki tane teyzem 9 tane kuzenim hollanda'da yaşıyor..
ama onlar hoorn'da..amsterdam biraz pislik bir yermiş anlattıklarına göre..pek sevmiyorlar..ben de gittim hollandaya ama küçüktüm pek hatırlamıyorum..

9 Ekim 2007 00:29  mesajın adresini al  
denizhan
denizhan
ben de 1 ay kadar önce 3 gün kaldım amsterdam'da. ne aradığına bağlı.
tam olarak nedir sorun ?
ben kendimce cevaplamaya çalışayım bir şeylere.
ot gibi hafif uyuşturucuların yasal olması veya ne bileyim red light gibi bir bölgede halkın gözü önünde sayılabilecek yerde fuhuş yapılabilmesinin yanında, gayet sakin hayatını sürdürenler de var. şahsen tanıyorum :)
ben şehir olarak daha genişçe yerler, ne bileyim büyük parklar falan bekliyordum. kanallar dışında pek de bir numarası yok ama yine de mimari gayet güzel. hani bir paris'le falan karşılaştıramıyorum, o derece güzel değil diyelim.
bu saydıklarım dışında da klasik bir avrupa şehri işte. bisiklet trafiği olması harika. 1 milyon bisiklet varmış şehirde, şaka gibi. insanlar bisiklet yarışındaki gibi birbirine vura vura bisiklet kullanıyorlar hehe. yok abarttım tabii de, gerçekten dikkatli olman gerekiyor yürürken.
bunun dışında kafana takılan bir şey varsa sor ama 3 gün kaldım sonuçta, onu da göz önüne al :)

9 Ekim 2007 00:38  mesajın adresini al  
seraphic
seraphic
o keklerden yeme de ne yaparsan yap kuzu =)

gez toz erasmus bunun için vardır ;)

9 Ekim 2007 01:12  mesajın adresini al  
rignahic
rignahic
şuan arkadaşım eramus programı için geroningende , geldiğinde sorabilrizki, o geldiğinde sen de orda olacaksın :)

9 Ekim 2007 02:13  mesajın adresini al  
çutee-libertine-
çutee-libertine-
bn ordan yeni geldim!!!!!! bi dönem ordaydım gezmediğim metrekaresi kalmadı:)) amsterdamda oturdum bn ne sorarsanız yanıtlayabilirim..
3 aylık vize alıyosun burdan giderken orda da residence permit alcaksın..uzicak yani o süre merak etme..

9 Ekim 2007 03:12  mesajın adresini al  
erman...
erman...
Burda ve diğer forum başlıklarında atılan palavralara yapılan saçma yorumalara kafa yorup kendi kendinize içinizi karartcağınıza en kısa sürede bu işlemleri yaşayan benim gibi hollanda erasmus öğrencilerine sorabilirsiniz....

Başvuru,üniversiteler,vize,oturma izni,uçak biletleri aklınıza gelen ne varsa cevaplandırabilirm...(Bu forum başlığını açan nebile'ye yeterince yardımcı olduğumu sanıyorum)

11 Ekim 2007 15:24  mesajın adresini al  
vehayat
vehayat
Merhaba arkadaşlar,Hollanda ya Erasmusla gidenlerden hangi şirkete sağlık sigortasını ve ne kadara yaptırdıklarını sorabilir miyim?Aslında uçak biletleri konusunda da sorcaktım da daha ilk gunden yormayayım bu kadar dedim:)Teşekkurler şimdiden...

14 Kasım 2007 17:22  mesajın adresini al  
erman...
erman...
Seyahat sağlık sigortasını garanti bankası yapıyor en ucuzundan ama sağlık sigortası için araştırma yapmalısın her yer farklı fiyat verebiliyor ama yine banka şubelerini öneririm.

Şöyle birşeyde yapabilrsin ama burda sağlık sigortan olduğunu belirtip yaptırmadan hollandaya gidip hollanda daki sigorta şirketlerinde de yaptırabilrsin ama biraz riskli işte...
uçak bileti için Corendon iyi fiyat verir erken rezervasyonda klm bu aralar biraz pahalı ama thy'den daha ucuzdur...bir kaç türk şirketide gidiyor ama hangilerinin fiyatı nasıl pek bilgilendiremicem

vehayat demis ki:

Merhaba arkadaşlar,Hollanda ya Erasmusla gidenlerden hangi şirkete sağlık sigortasını ve ne kadara yaptırdıklarını sorabilir miyim?Aslında uçak biletleri konusunda da sorcaktım da daha ilk gunden yormayayım bu kadar dedim:)Teşekkurler şimdiden...

15 Kasım 2007 16:47  mesajın adresini al  
mlophe
mlophe
merhaba arkadşlar...ben 2008/2009 ilk dönemnde hogeschool van amsterdam a gidiorm..bu okula daha öncedn gitmiş yada en azından amsterdam da bulunmş tüm arkadşlar bilginze ihtiacm var?yurt konaklama gibi özellkle....şimdiden teşekkrler

15 Mayıs 2008 03:28  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 15
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008