ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > fmf nedir bileniniz var mı??????
atesi akdeniz ailevi
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

purepoison(can):):)
arkadaşlarım çoğunuzun bilmediği bi hastalık türü bu tıp okuyan arkadaşları hariç tutuorum hiç duydunuz mu fmf die bişey?
nedir ?böle yenen bişi mi :)yoksa oyun mu ???? hımmm ben nette bi raştırma yaptım ve bi siteyle karşılaştım orayı okumaya başladım fmf hastalarınn katıldığı ve sorunlarını paylaştığı bi site çok üzüldüm bazı seyleri okuyuca ilgilenen arklar varsa ve ne oldunu merak edioyorsa www.aileviakdenizatesi.com adresinden bakabilr
fmf in açılımı (familial mediterranean fever) türkçesi ailevi akdeniz ateşi
şimdi ne alaka dirn arklar olcak bence okyun ve öğrenin sonuçta tşhisi çok zor konulan bi hastalık ve azda olsa bilginiz olursa insanları yönlendirebilrsiniz bile sonu kötü bi hastalık teşhis konulmadında
 1   7 Ekim 2007 21:34   mesajın adresini al  

iksir
iksir
sen mi fmf hastasısın? bu genetik bi hastalık, cokta ii bişi deil, colsin ve türevleri tedavi sırasında kullanılıyor, ma ilaç ömür boyunca kullanılmak zorunda, bu hastalık böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını bozuyor, bunlarda yapılan tahliller sonucu belli oluyor, örneğin 24 saatlik idrar tahlili sonucunda protein mikatrına bakılıyor, eger bir artma söz konusuysa bunun dönüşü olmuyor, ancak önüne geçmek için tedavi uygulanıyor, tedavide kullanılan colsin ve türevleri aynı zamanda karaciğeri etkiliyor ama kullanılmak zorunda....

atak zamanlarında şiddetli karın ağrısı, yüksek ateş,vs... nüksediyor, bu dönemlerde ilaç miktarı artırılabiliyor, günümüzde bir cok kişi fmf hastası ancak teshıs edılmedıgı ıcın hastalıgını bılmeden yasıyor....
 2   7 Ekim 2007 21:43   mesajın adresini al  

sen bunalrı araştrdın mı nerden biliosun?ya bende tesadüfen baktım bu sölediğim siteye offf feci yaaa baya anladım ne oldunu açıklayıcı
7 Ekim 2007 21:58   mesajın adresini al  

iksir
iksir
ilgileniorum cok yakın bı arkımın uzmanlık konusu....
7 Ekim 2007 22:00   mesajın adresini al  

hımmm eet bende heterozigot var pardon görmememişim yazdını ama çok sinir bozucu üzüldüm orda yazılı olanları okuyunca
7 Ekim 2007 22:02   mesajın adresini al  

asmode
asmode
bnce sen vakit geçirmeden ilaçlarını düzenli olarak kullan
hastalık bu küçüğü büyüğü olmaz
sonuçta tedavisi ne ise yapmak zorundasın yani eğer bi insan hastaysa ve bunu kendine kabul ettirememişse büyük bir hata yapıyordur:sSsSki tabi genele konuşuyorum genel bi mesaj vermek istedim
7 Ekim 2007 22:07   mesajın adresini al  

iksir
iksir
dikkat etmek lazım tahlillerini aksatmadan yaptırrsan cok sorun değil, dedim ya cok kişi var geçmiş olsun, bı de sey war hamıle kalmaya karar wermeden önce doktorunla görusmek :)
7 Ekim 2007 22:09   mesajın adresini al  

son yazdını anlmadım ya nedenki :D ok çocuna geçme durumu var ama sanırım bu heterozigotlarda düşük bi ihtimal :D
7 Ekim 2007 22:15   mesajın adresini al  

iksir
iksir
öle tabıı yanı zaten bısı yapamıolar, gebelık dönemınde kontrol altında oluosun, anne acısından önemlı, zaten anne ve babada warsa kesın cocukta cıkıo :D
7 Ekim 2007 22:21   mesajın adresini al  

ehehe eet öleymiş ya ama ben hiç üstüme laınmıroum bunu bandas sneler sonra kondu teşhis ilaçları içmiorum arada aklıma gelirse ama hala böbreklerim temiz ve 18 yaşında teşhis konuldu pek sallmıorum ama bigün gelcek tak ölecem ehuehuhe ozman derim ya ben sallamıorum ehuheu
7 Ekim 2007 22:26   mesajın adresini al  

iksir
iksir
gec teshıs konulmasının sebebı calısılan gen sayısının azlıgı, tıp gen sayısını artırdıkça hasta sayısıda artmakta :) bence ılaclarını aksatmazsan cok ıı edersın, cunku böbrek ve karaciğer cok sinsi ilerler bırgun Allah korusun böbreklerin fonksiyonlarını yitirmiş, diyaliz için gün beklio olabılırsın, dıkkat etmek gerek :D
7 Ekim 2007 22:37   mesajın adresini al  

aslında bu hastalın tamamen sinsi olması kötü yani suan bnm ailemde kmsede yok düşünsene kim bilir hangi göbekte kim bbrek sorunyla karşılaştı ama sebi öğrenilemedi suan bnm bildiğim yok ailede.o sitedeki yazıları okuduktan sonra azda olsa cddiye almaya başlıcam sanırım artık
7 Ekim 2007 22:59   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009