ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > ilkokullardaki Atatürk anketi
anket selanik milliyet
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

tine®©in
tine®©in
bugün milliyet ufak bi haber olarak cıkmış. bi kaç ilkokulda anket yapmışlar. Atatürk kimdir?Atatürk'le ilgili ne hatırlıyorsunuz gibi sorular sormuşlar.
gözüme nie carptı söliim;ikinci sorunun yanıtı genel de 'selanikte çiftliğe gidip karga kovalamış, gittiği yerde okul yokmuş.

Bir de Atatürk yaşasaydı bugün ne değişirdi die sormuşlar.
verilen cevaplar;
-RTE başta olmazdı
-imfye borcumuz olmazdı
-ABye çoktan girerdik
-dayak olmazdı
-herkes okurdu

iki cevap arasında çelişki var sanki,bugün hakkında fikir sahibi çocuklar ama geçmiş hakkında değil sanki. ben de öyle bir izlenim uyandı. çocuktan al haberi demişler, öyle bi paylaşiim dedim
3 Ekim 2007 20:16   mesajın adresini al  

frnz/ ...
frnz/ ...
çünkü bu eğitim sistemii o kadar yanlış ki!!
mesela tarih derslerii
lise dahil hangi dönemde yakın tarih öğretiliyo öğrencilere
1. sınıftan beri nerdeyse her sene milattan öncesinden , osmanlının kuruluşundan tekrar tekrar başlanıyo ,hep aynı şeyler
tamam onları da bilelim
köklü bi osmanlı tarihimiz var öğretmesinler demiyorum ama yakın tarih nolucakk??
inkılap tarihi dersi var bi iki sene(ki çok daha ayrıntılı öğretilmesi gerek bu dönemin ) peki ondan sonrasıı??
liseden mezun olunduğunda öğrencilerin kaçının yakın tarih hakkında bilgisi var...çok az ... ama şu anki toplumun bunu bilmeye ihtiyacı var diye düşünüyorum!
3 Ekim 2007 20:23   mesajın adresini al  

zodiac
zodiac
milliyet gazetesi yapmışsa yalandır :) ziraa o gazete ülkeyi kaosa sürüklemek için salt yalan haber yapan gazete seçildi :) köşe yazarları için yuksek tiraj yapan gazeteler arasında :)))
3 Ekim 2007 20:25   mesajın adresini al  

tine®©in
tine®©in
anketi yapan milliyet değil, sadece haber yapmış milliyet, zaten çok kapsamlı bi anket değil de dikkatimi celp etti, düşüncelere sevk etti beni, o kadar sene geçti, benim de aklıma gelen ilk sahne karga sahnesi, o kadar yerleşmiş bilinçaltıma

zodiac demis ki:

milliyet gazetesi yapmışsa yalandır :) ziraa o gazete ülkeyi kaosa sürüklemek için salt yalan haber yapan gazete seçildi :) köşe yazarları için yuksek tiraj yapan gazeteler arasında :)))

3 Ekim 2007 20:28   mesajın adresini al  

doğangörünümlüşahin
doğangörünümlüşahin
Yakın tarihi öğretmek bazılarının işine gelmiyor çünkü...
Atatürk'ün tarlada kovaladığı kargaları öğretene kadar,ülkeden kovaladı kargaları anlatmak işine gelmiyor buyuklerimizin.
Yeni bişey de değil bu hukumetlerle ilgisi yok demek ki halkımızın kafa yapısıyla ilgili...
 1   3 Ekim 2007 20:28   mesajın adresini al  

daddy's girl
daddy's girl
AB'ye çoktan girerdik
ilginç!!=)
Mustafa Kemal Atatürk'ün istediği tam bağımsız Türkiye'dir..
tabi bunu ilkokul çocuğundan duymak istemek tuhaf olur tabi.
3 Ekim 2007 20:29   mesajın adresini al  

tine®©in
tine®©in
bir de kimindi hatırlamıyorum, geçmişini bilmeyen ulusların geleceği olamaz
bu söz geldi aklıma, daha da derine daldım
3 Ekim 2007 20:29   mesajın adresini al  

frnz/ ...
frnz/ ...
evet çok haklısın işlerine gelmiyoo!!
insanların gözü biraz daha açılır diye korkuyolar belki de!!
3 Ekim 2007 20:32   mesajın adresini al  

doğangörünümlüşahin
doğangörünümlüşahin
İşin kötü yanı insanların kendi cabasıyla ogrenmesi için yeterince kaynak da yok.Olanların da çoğu taraflı yazılmıs gercekleri tam olarak yansıtmayan kaynaklar...
3 Ekim 2007 20:35   mesajın adresini al  

narrative
narrative

aslında yeni programda gayet güzel devrim tarihi dersimiz var. ama öğretmenlerimi osmanlının belirsiz zaferlerinden aşlarını kaldırıp yakın dönem tarihi hakkında söz söylemek istediklerinde iş kurtuluş savaşının azizliğinden öteye geçemiyor...

frambuaz:p/frnz demis ki:

çünkü bu eğitim sistemii o kadar yanlış ki!!
mesela tarih derslerii
lise dahil hangi dönemde yakın tarih öğretiliyo öğrencilere
1. sınıftan beri nerdeyse her sene milattan öncesinden , osmanlının kuruluşundan tekrar tekrar başlanıyo ,hep aynı şeyler
tamam onları da bilelim
köklü bi osmanlı tarihimiz var öğretmesinler demiyorum ama yakın tarih nolucakk??
inkılap tarihi dersi var bi iki sene(ki çok daha ayrıntılı öğretilmesi gerek bu dönemin ) peki ondan sonrasıı??
liseden mezun olunduğunda öğrencilerin kaçının yakın tarih hakkında bilgisi var...çok az ... ama şu anki toplumun bunu bilmeye ihtiyacı var diye düşünüyorum!

3 Ekim 2007 20:40   mesajın adresini al  

frnz/ ...
frnz/ ...
kaynak olsa da insanlar her sene aynı şeyleri baştan aldıkça bunalıyolar
az mı 7-8 sene sürekli aynı tarih baştan
ilgi çeken bişey kalmıyo ki
mecburiyetten ileri gitmiyo tarihi bilmek
e insanlar soğuyo tabi
sonra da içlerinden gelmiyo tarihi öğrenmekk
3 Ekim 2007 20:41   mesajın adresini al  

narrative
narrative
yalnız benm başlığın ömrü kısa sürdü bravooooooooo
3 Ekim 2007 20:43   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009