ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  konu dışı  Perihan(Mağden) Hanım'ın gündüz düşleri
radikal h2 haberturk perihan magden
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 1

comandante
comandante
Sarko'nun karısı. Sahilde. Tek başına yürüyor. Yalınayak.
Üstünde bir şömizye. İnsanın şömizi yiyesi geliyor.
Hani ancak kendine alabildiğine güvenenlerin giydiği o giysi çeşidi. Altında: çıplak.
Ayakkabı yok: burası çok mühim.
Meme uçları gözüküyor: burası çok mühim.
İşte ben o sahilde olmalıyım, diye düşündüm o an.
Burda habire, herkese oy vermek yerine, orda o kadınla olmalıyım. Sarko ben olmalıyım.
Bilmem yadırgayacak mısınız?
Bir cumartesi esintisi işte.

Ne yadırgayacağız. Türkiye sınırları dahilinde yadırgamak bir süre önce ikinci bir emre kadar kaldırıldı. Zaten demode ve fena halde hamaset tehlikesi ihtiva ediyor. Ve yanlış tahmin ettiniz yukarıdaki giriş olağan şüpheli Ahmet Hakan'a ait değil. Tam da köşeden manita yapmacı insan Ahmet Hakan Fransa turuna çıkmış diyecekken hevesimiz kursağımızda kalıyor değil mi?

Meğer daha ne cevherler varmış. Renkli Türkçeci Perihan Mağden'e ait bu paragrafın sağlam erotizmine hayran olmamak mümkün değil. Demek aslında Mağden yazıyor ama onları ayıklamak indirimli sepetten DVD seçmeci bir itina gerektiriyor.

Özellikle Sarko ben olmalıyım, cümlesi fena halde iç gıcıklayıcı ve merak uyandırıyor. Acaba Mağden'in de tıpkı Ahmet Hakan'ınki gibi bir hastası olduğum kadınlar listesi var mı? Biraz daha derin internet yapınca karşımıza bir başka şahane paragraf çıkıyor. Okuyunuz:

Derken aklıma (herhalde akrabalık durumundan) Nil Karaibrahimgil geldi. Türkiye'de Yaşayan En Güzel İnsan o, resmen. Bakınca çocuğa, fotoğrafına filan, insanın içi açılıyor.
Ben güzel'e güzel demem. Bakınca insanın içi açılmalı. (Diyelim Çağla Şikel filan harbiden korkunçsınırında geliyor bana.)
Ve fakat Nil'in bu kadar şeker olması şart mı? Tamam Amy Winehouse'a bağlamasın; ama Göksel BİLE ondan daha vahim arızalar ihtiva ediyor. (Vaad ediyor ya da.)
İçimden Nil'i, Ayça Şen'i filan 1 adaya kaçırıp procelendirmek geçiyor
.

Artık yeterli veriye ulaştık gibi. Perihan Mağden'in ilk beşinde -sıralama ruh haline göre değişkenlik arzedebilir- Nil Karaibrahimgil, Ayça Şen, Göksel, Cecilia Sarkozy ve Nuray Mert yer alıyor. Nuray Mert de nereden çıktı diyebilirsiniz. Ama açıkcası yakın zamandaki kapışmaları -Nuray Mert cephesinde değilse bile- aydın polemiğinden ziyade aşk-nefret karşıtlığına dayanıyor gibi duruyor. Ayrıca resimlerde daha ilk anda fark edilen Mert-Sarkozy benzerliğini de bir kenara not etmek lazım.

Türk Aydınının en azından kıyısından köşesinden tercihlerini ortaya koyması, değil yadırganacak olsa olsa alkışlanacak bir durum olarak değerlendirilmeli. En azından bu işlerin köşeden manita indirme gurusu Hıncal Uluç'un manken kısıtlı perspektifinden sıyrılıp daha geniş bir vizyona geçtiğini görmek umut verici. Bir yanda Ahmet Hakan kadınları öte yanda Perihan Mağden kadınları... Bir eksik kendi erkeklerini açıklayabilecek cesarette bir erkek köşe yazarı bulmaya kaldı. İşte o zaman tamam olup hayırlısıyla yepyeni konulara doğru yelken açabileceğiz.

analiz: h2
~ 339 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 1

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008