ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > teknoloji > ADSL ne ki VDSL2 geliyor !!
adsl telekom ttnet
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 9

t.j
t.j
Hız dediğin böyle olur. ADSL'in havasını VDSL2 bozacak. Hız 20'ye katlanıyor.

Hızlı internet erişimi ADSL’de altyapı yatırımlarını artıran Türk Telekom (TT), mevcut hız kapasitesini 20’ye katlayan VDSL2 servisini başlatmaya hazırlanıyor.

TT’nin ocak ayında çıkaracağı VDSL2, ilk etapta 100 bin aboneye ulaştırılacak ve 30 megabit hızda olacak. Böylece ADSL’de 4 megabit olan hız da bir anda 8’e katlanmış olacak.

VDSL2 sayesinde bireysel kullanıcılar da oldukça gelişmiş seviyede internet erişimine sahip olabilecekler. Örnek vermek gerekirse, 700 MB’lık DivX formatında bir film, VDSL2 sayesinde 4 dakikada, 5 MB büyüklüğünde bir müzik dosyası ise 25 saniyede bilgisayara yüklenebilecek.

TT ayrıca internet erişimindeki hız kapasitesini de kademeli olarak artıracak. Planlara göre, bu sıralama 8 , 12, 16, 20, 24 ve 30 megabit olacak. 30 Mbitlik paketin fiyatını açıklamayan TT yetkilileri, hız artışıyla birlikte ADSL ücretlerinde düşüş olacağını söyledi.

TT, New York’ta!

Altyapı sağlayıcısı TT, ADSL hizmetinde olduğu gibi VDSL2 servisini de toptan olarak satacak. Ardından da başta TT Net olmak üzere diğer şirketler bu servisi son kullanıcıya ulaştıracak.

İlk etapta 30 megabit olan hız seviyesi, 70 megabite kadar çıkacak. Şirketin 2008 sonu hedefi bu servisi 250 bin kullanıcıya ulaştırmak. Bunun için ciddi altyapı yatırımı yapan firma, yurtdışı çıkış hatlarını da kuvvetlendirmek için çalışma başlattı. Bu kapsamda New York, Londra ve Paris’te POP noktaları kurulacak. Bu sayede gerek duyulduğunda buralardan da hizmet alınmış olacak.

VDSL2 aynen ADSL’de olduğu gibi telefon hattı kullanılarak ve hat meşgul edilmeden kullanılıyor. Sadece modemlerin bu teknolojiye uyumlu olması gerekiyor.

VDSL2 sayesinde, kullanıcılar Triple Play denilen ses, görüntü, veri, yüksek çözünürlüklü televizyon (HDTV) ve interaktif oyunlardan da yararlanabiliyor.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=106628
1 Ekim 2007 12:36   mesajın adresini al  

ver pacıno
ver pacıno
valla sayfanin acıldıgını görebileceğiz mi peki 20 kat hız nede olsa:) abi cok paradir bu ya güç yetmez belki 7,8 sne sonra adsl kalkar bu gelir...
1 Ekim 2007 12:47   mesajın adresini al  

lincoln
lincoln
ama çok pahalı olur en az 1 senemiz gerekir kullanmak için çıktıktan sora!!!
1 Ekim 2007 12:49   mesajın adresini al  

dogujan
dogujan
daha portlar bağlantıları kaldırmıo ya bi si..ir gitsinler
1 Ekim 2007 12:59   mesajın adresini al  

hayda.bre
hayda.bre
Paradan haber verin siz :) Biz öğrenci emekçi insanlarız :D
1 Ekim 2007 13:30   mesajın adresini al  

kapsül
kapsül
telekom diyosa yalandır!
1 Ekim 2007 13:44   mesajın adresini al  

four leaf clover
four leaf clover
ahahahahhah ben buna gtmle gülerim:)

daha 4 mbit bağlantıyı doğru düzgün sağlayamıyolar...
1 Ekim 2007 18:53   mesajın adresini al  

eligible bachelor
eligible bachelor
valla 1024 kotasızın fiyatını bi 10 ytl kadar daha indirseler yeter bana, hız mız istemiyom ben, babam laf etmeye başladı ayda 50ytl internete verilir mi diye
1 Ekim 2007 19:03   mesajın adresini al  

souvereign jr.
souvereign jr.

aynen ya fiyat önemli. 50ytl de çok. ben kotalı kullanıyom ama hep aşıyo , bütüngün başında sayılırım. normal bi durum... :) ama kotalıların da bari kotası artsın , yetmiyo çünkü. son bi hafta kalıyo ayın bitmesine ve kotam dolmuş. haliyle aşıyo tabi... ya fiyat düşsün ya kota artsın! sınırsız da çok pahalı 49ytl çok!

eligible bachelor demis ki:

valla 1024 kotasızın fiyatını bi 10 ytl kadar daha indirseler yeter bana, hız mız istemiyom ben, babam laf etmeye başladı ayda 50ytl internete verilir mi diye

5 Ekim 2007 02:25   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 9

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009