ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Abbas Güçlü ve Genç Bakış - Anayasa Dersi
bakis genc guclu abbas
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

barracuda
barracuda
Bu gece izlediğim programın tekrar tekrar ders olarak izletilmesini istiyorum.. Gündüz vakti, tüm insanlara..

Not olarak belirtmem gerekiyor sanırım.. Abbas Güçlü'den hiç mi hiç hazzetmeyen biri olarak,bu başlığı sadece Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun yaptığı konuşma sebebiyle açmış bulunuyorum.. Anayasa konusunda yapılan tartışmaların türban konusunda takılıp kalması ve göz ardı edilen şeylerin ehemmiyetine şimdiden gereken ilginin gösterilmemesi bana bu konuda da molozluk yapmayalım artık hissiyatı uyandırmaktadır..
27 Eylül 2007 03:30   mesajın adresini al  

*lokum*
*lokum*
ben de bu programın artık eskidiğini düşünüyorum... bugünkü en medenilerindendi yine de...
27 Eylül 2007 03:36   mesajın adresini al  

witchontheroof
witchontheroof
abbas güçlüyle genç bakış hiçbir zaman ders verici olmaz. gittikleri okullarda içeriye tek tip insanların alındığı baskıcı, tek tipçi ve sansürcü zihniyet olma dersi verebilir sadece.

*genel olarak abbas güçlü ve genç bakış hakkında geceki yayınına itafen değil.
27 Eylül 2007 04:07   mesajın adresini al  

meo
meo
ben kavga eden cocukları merak ediyorum. orda film koptu.
27 Eylül 2007 04:11   mesajın adresini al  

barracuda
barracuda
O zaman başlığın içeriğinin ne yönde olduğunu açıklayayım da Abbas Güçlü denen adamın eleştirisine dönmesin konuşmalar..

Başlığın ana içeriği bu geceki konukların yaptığı konuşmalar üzerinedir.. Kimsenin Abbas Güçlü, gençler ve bakışları ile ilgili birşey söylemesi için açmadım.. Forum, 'Konu Dışı' ya da 'Sinema Tv' genel başlığı altında da değil dikkat ettiyseniz 'Güncel' başlığında özellikle.. İçeriğindeki Anayasa tartışması ve söylenenlerin irdelenmesi üzerine açıldı konu.. Ona göre yazı yazarsak ciddiyetten uzaklaşmamış oluruz.. Rica ediyorum şu konuda da geyik dönmesin..
27 Eylül 2007 04:18   mesajın adresini al  

barracuda
barracuda
meo demis ki:

ben kavga eden cocukları merak ediyorum. orda film koptu.

Bölücüler her platformda çıkıyor.. 'pekeke' deyince olay anlaşıldı zaten.. Cevabını aldı sonra da uzaklaştı(lar)..
 2   27 Eylül 2007 04:20   mesajın adresini al  

meo
meo
biraderim program gayet netti kızmanı gerektirecek bi durum yok... beklicez.. taslagın taslagını yeniden sekillendircekler mi? bunu degerlendirecez dediler prof. dr. Metin Feyzioglu'nu dikkate alacaklar mı gorucez.. orada bir cok kişi soyledi turbandan daha onemli konular oldugunu buna benzer bi program daha yapılcakmış.o zaman goruruz.
benim merak ettigim konuya teget gectiler hukumet temsilcisi ne fırat aklıma gelmiyo kamusal alandan falan bahsetti biz okurken yoktu boyle seyler dedi sonra sınırı ne olabilirki dedi konu dondu

devlet için mi millet, millet için mi devlet.

farklı yonlere donebilecek bir konu dikkat etmek gerekio.. yeterli mi=))
27 Eylül 2007 04:49   mesajın adresini al  

luca leotardo
luca leotardo
Çok az izledim şimdi yanıltmayım amma velakin izlediğim kısımlarda Dengir Fırat ağır ve etkili konuşuyordu. Bir ara Mümtaz Soysal konuştu tüm izlediğim de 15 dakika yoktur bu arada...O çerçevede değerlendirin yorumlarımı...
27 Eylül 2007 10:08   mesajın adresini al  

_volkan_
_volkan_
Ankara Universitesi hukuk fakultesi dekanı yaptıgı konusma ile tum AKP lilere guzel bir anayasa dersi vermiş oldu, oyleki Dengir Fırat hiç bir itiraz ve savunmada bulunamadı..
bu anayasanın akp ye oy verenleride içinde bulunduracak ciddi bire çogunlukla toplum tarafından kabul gormeyecegi açıktır.
27 Eylül 2007 13:35   mesajın adresini al  

_volkan_
_volkan_
dekanın sozlerinin bir kısmı :

“Sayın Fırat, hazırladığınız taslağın içine “genel adap” diye bir kavram koymuşsunuz. Genel adaba aykırı olan ne demek? Şu andaki anayasada böyle bir kavram yok. Bu kavrama dayanarak insanların giyim kuşamından nasıl yaşayacağına kadar bir çok sosyal olaya müdahale edilebilir. Bu nasıl bir kısıtlamadır? Ayrıca çok önemli bir yargı kurumu olan Danıştay’ın üyelerinin atanma şekli de yürütmeye bırakılmış. Danıştay yeri geldiğinde Bakanlıkları denetler. Şimdi denetleyeceği kişi tarafından tayin edilen kişi bu görevi nasıl yapar? Bir partinin ilçe başkanı o ilçedeki yargıcın üzerine çıkmış olur.

Sayın Fırat bir anayasa yapmak için yalnızca Meclis çoğunluğu yeterli değildir. Toplumun bütün kesimlerini katmalıydınız.”
 3   27 Eylül 2007 13:36   mesajın adresini al  

barracuda
barracuda
27 Eylül 2007 13:48   mesajın adresini al  

şıracı
şıracı
ayrıca yeni taslakta hakimler savcılar yüksek kurulu üyelerini de tbmm secicek..böle yargı bağımsızlığı olur mu?yargıçların özlük haklarını düzenleyen kuruma yasamanın müdahalesi..ne yazık ki bu taslak yasalasırsa 82 anayasasını mumla arayacağız..
anıl çeçen de cok güzel konustu bu anayasa bir ideolojinin anayasasıdır dedi:neoliberalizmin anayasası..
biz türbanı tartısırken yeni anayasada özelleştirmelerin önü tamamen acılıyor..ve devlet sosyalliğini rafa kaldırıyor.önceden ekonomik kaynakların yeterliliği ölçüsünde bunları yerine getiren devlet artık elini tamamen cekiyor..tabi tayyip vakıflarla halka yardm edip fakirleştirdiği halktan oy toplucak..işçinin emekçinin grev hakkı kalmıor..bölece ülkede tam istedii yoksullaşmış ve muhtaç halkı yaratacak
 2   27 Eylül 2007 14:38   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009