ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > küba diktatörlüğü!! [anlayana]
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

tohunç
tohunç
Fidelin hatası mı :) arkadaşlar a.b.d tarafndan 600 kez öldürülmesi denenmiş bir insandan sözediyorsunuz ;) tanercanın yorumuda komik durmuş geyik havası katmış valla :)
28 Eylül 2007 03:24   mesajın adresini al  

pfelconte
pfelconte
dev-sol
dhkp-c
tikko

daha yazıyım mı?
birbirimizi kandırmayalım

elkordobes demis ki:

sol turhancılığı ya da ümmetçiliği

sol hiç bir zaman turancı ve ümmetçi olmadı böyle bir sığlığın argümanını taşımadı soldan olsa olsa enternasyonellik olur bu da halkların kardeşliğidir

28 Eylül 2007 09:20   mesajın adresini al  

pfelconte
pfelconte
turancılık ideolojisi ve sosyalizm...İmkansız....
sosyalizm özünde millet ayrımı yapmaz ki türk dünyasını sosyalizm ile toplayasın...
Sosyalizm enternasyonaldir,millet ayrımı yapmaz,turancılık kadar komik bir ideolojiyi sosyalizm ile bir araya getirmek cok yanlış bence...

sözüm ona entellektüel geçinen sol görüşlü arkadaşlar!
sol turhancılığı derken ne demek istediğimi bile anlamadınız.
turhancılık bir saplantıdır. bir ırkın tamamen bir bayrak altında toplanabileceğine inanılmasıdır kısaca.

adamın bir çıkıp ordan büyük lider fidel castro diye bir tabir kullanmış, ben de buna sol turhancılığı ya da ümmetçiliği dedim. yani bağnazlık demeye getirdim.
ama,
güzide solcularımız turhancılığı sosyalizmle karşılaştırıyor.
sonra sağ ideoloji bölücü, sol ideoloji ise kardeşçi oluyor.
28 Eylül 2007 09:29   mesajın adresini al  

mavera..
mavera..
arkadaşım bence sende afazi olmuş...saçmalama lütfen..

*taner can* demis ki:

Tartışmasız bir kahraman olan Fidel Castro'nun heykelini yapmak veya adına anıtlar dikmek yasak. Ona tapmak yasak. (O yaptığı işleri insanlığın çıkarı için yaptığını, kişisel olarak çıkar sağlamak veya yücelmek için yapmadığını söyler.)
ben pek öyle duymadım gerçi ne kadar doğru %100 emin değilim ama güvenilir kaynaklarda Fidel'in servetinin hiç de az olmadığını okumuştum, şimdi muhalif ABDnin işi demeyin hemen, oldukça objektif bir kaynaktı, hatırlasam sölicem nerelerde okuduğumu da:S yaşlılık işte unutuom paso herşeyi:S aqyrıca guantonamo bildiğim kadarıyla kübaya ait, ama ABDye fidel döneminden önce kiralanmış olabilir

28 Eylül 2007 09:51   mesajın adresini al  

mavera..
mavera..
sol turancılığı bir kavram yoktur arkadaşlar, kıçınızdan kavram uydurup bana cevap yazamyın,
ben kastetdiğim ideolojinin kaynağı sovyet devriminde ortaya çıkmıştır, ideologuda Sultan Galiyevdir...

ırkçılık çok farklı bir şeydir, turancılıkla ırkçılık arasından bir alaka yoktur
Turan bir coğrafyanın adıdır sadece,
Sultan galiyev sovyet devriminde o bölgelerin birleşerek Sovyetlere dahil olmsını savunmuştur..

yani sırf MHP nin bu turan kavramını kullanmasından anti patiniz var anlıyorum ama lütfen ezberci olmayın..

Latin Amerikada, Venezüella-bolivya-şili-arjantin'de sosyalist yönetimler başa geldi ve
Chavez Latin Amerika birliği fikrini attı?
şimdi chavez, salak bir ırkçı mı oldu?
o kadar ezberci ve boşsunuzki..

dili tarihi ve kültürü bir olan toplumlar neden ayrı kalsınlar heleki Sosyalizm çatısı altında...

ve ek olarak, sosyalizm yani toplumculuk önce tek bir ülkede devrimle ortaya çıkar, tüm ulusların kaynaşması ve birleşmesi ancak KOMÜNİZM'de mümkündür.
birbirine yakın uluslar ve kültürler önce birleşecek, ardından diğer uluslarla etkileşim sonucu küresel bir birlik sözkonusu olacaktır..

pfelconte'ye cevap;

lider fidel castro lafının ırzına geçip sol turhancılı diye bir şey attın, üstünede alakasız dhkpc türü şeyler ekledin..
yani ne diyorsun belli değil...biraz düşün öyle yaz..
28 Eylül 2007 09:59   mesajın adresini al  

saman
saman
guantonamo küba adasında ama kübaya ait değildir...

aslında kübaya ait görünür ama abd elinden vurup almıştır kübanın. hatta bu guantanamo üssü açılıp insanlar hapse atılmaya başlandığında colin powell' a sordular küba bu işe ne der diye topraklarınızdasınız filan demişlerdi. O da kim takar yalova kaymakamını tarzı bişeyler söylemişti küba da malum gıkını çıkartamadı. Öyle eşitlik halkların kardeşliği yasal prosedürler filan bişeyler diyorlar ama guantanamo için öyle pekte bişey diyemiyorlar tırsıyorlar tabi koskoca amerika.OOnur kavramı filan kalmıyor.
İncirlik üssü bir onursuzluktur orayı savunan olmadı. Değil Türkiye cumhuriyetinin 5000 yıllık Türk tarihinin en büyük kara lekelerinden birisidir. 6. filoyu deniz gezmiş sepetlemişti türlü bağımsızlığımıza ters eylemleri can pahasına üzerimizden attık ama turgut tayyip ekolü bu ülkeye geldi geleli böyle onursuzluklar maalesef ülkemizde de oluyor.

28 Eylül 2007 13:16   mesajın adresini al  

**bozacı**
**bozacı**
maveraünnehir;
dediğini anlıyorum sovyetler zamanında türki devletler kominizm çatısı altında toplandı evet,peki bugün sovyetler zamnanından farklı bir çok emperyalist tehlike var,yani keşke toplansa ama artık emperyalizmin farklı tehlikeleri var,ve bu yüzden bu fikirin gerçekleşmesi çok zor...
O günkü türki devletler zamanına göre bugünden çok ileri seviyedeydi ve bu da sovyetler sayesindeydi...ANcak,artık yeni tehlikelere yeni cevap bulunmalı bu cevap bence türki devletlerin sosyalist catı altında birleşmesinde değil...
Bugün Güney Amerika Halklarıyla karşılaştırmışsın ancak 2 halk arasında çok büyük farklılıklar var,sosyo ekonomik olsun kültürel olsun farklı 2 halk kitlesi...
Hatta Türki Devletler bile aralarında çok büyük farklılıklar içeriyor...Kaldı ki G.Amerika Halkları ile bir karşılaştırma ne kadar doğru olur?
28 Eylül 2007 13:49   mesajın adresini al  

**bozacı**
**bozacı**
sözün kısası turhancı sosyaliszm yerine Türkiye'de sosyalizm için savaşmak daha akıllıca bence ve bunun için çözümler üretmek elbette daha mantıklı...
28 Eylül 2007 13:50   mesajın adresini al  

elkordobes
elkordobes
dev-sol
dhkp-c
tikko

daha yazıyım mı?

sen saçmalamayı ve cehaleti meslek edinmiş bir cehalet erbabısın
28 Eylül 2007 14:36   mesajın adresini al  

elkordobes
elkordobes
dev-sol
dhkp-c
tikko

daha yazıyım mı?

sana çook gülüyorum tam anlamıyla bağnazlık içindesin çok gülünçsün!
28 Eylül 2007 14:37   mesajın adresini al  

doğam
doğam
bir arkadas kubay la turkıye yı karsılastırmayın demıs bırı de kuba kucuk bır ulke demıs. ben de derım kı yunanıstan, hollanda, almanya ... da turkıye den kucuk ulkeler. bence bir karsılastırma yapmak lazım gereken yerlerde.
28 Eylül 2007 22:51   mesajın adresini al  

maktulren
maktulren

+1903
Yanıbasımızda dünyanın takdir ettigi bi lider warken uzaklara gitmeye gerek yok dostlar...

uaxoy demis ki:

ÇILGIN FİZİKÇİ denen kardeşim sen ve senin gibiler sadece ÖZENTİ. adam cocacola yı yurdısından alıyo adına kuba cola diyo sizde buna gerçek sosyalizm diyonuz...biz bu ülkeyi seviyoruz diyoruz bize faşist diyonuz rejimi değiştirmeye çalışan sen gibilere(sakın ole bişey demiyom deme yukarda belirtmişin) devrimci diyonuz..biz ATATURKTEN bahsediyoruz siz yarım yamalak bilgilerinizle fidel den(che yi amerikalılara sattığı soylenen)...sana sosyalist ekonomiyi anlatmak isterdim ama ne kadar takıntılı olduğunu tahmin ediyorum...onun için go kuba

28 Eylül 2007 23:36   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009