önemli deil her zaman....ben burada insan gibi bi yasam görüyorum zaten....gerek yok şimdi kalk burdan kübaya git falan heyecan aramıyorum yani....sosyalist türkiye için calısmak...:p..o yüzden tavsiyede bulundum sana işte türkiye'de sosyalizm kabul görmez....ne yaparsan yap dostum...cok az bi kesim öyle gecinir...bknz 22 temmuz secimleri...
26 Eylül 2007 16:29
mavera..
yazı çok şahane ve manidardır lakin bazı arkadşlar yanlış yerlere gönderme yapmıştır
küba gibi bir örnekten Atatürk'e veya ulus-devlete gönderme yapmak abestir
cahilliktir,
heleki şu günlerde Latin Amerika ülkelerinin birliği, birleşmesi sözkonusu iken,
şahsen bende Türk dünyasının Toplumcu bir ülkü çatısında (sosyalist) birleşmesi için çalışıyorum
sosyalizmi bir spor, bir uğraşı, bir kalkınma modeli olarak görürsek olayları algılayamayız kanımca
mao'nun bir sözü vardır; ''Sosyalizm, düşmanlarımıza karşı silahımızdır''
çok yazasım yok; özetle latin amerika, Sosyalist, tek vucüt bir millet, bir ülke yolunda tabiri caizse Yırtmak üzereler...
evet oaly budur Yırtmak..
maalesef biz çok gerilerdeyiz, biz daha varolan ülkemizin parçalanması bölünmesi, daha geriye gerici bir rejime,
ABD nin kulu köpeği bir rejime doğru gidişiatını önlemek zorundayız
Bin yıllardır savaşın eksik olmadığı dünya üzerindeki konumu bakımından en önemli coğrafya olan Anadolu üzerindeki Türkiye ile Kübayı karşılaştırmamak lazım.
Anadolu tarihi boyunca hep hedef coğrafya oldu,olmaya da devam edicek...
26 Eylül 2007 21:55
elkordobes
büyük önder fidel castro
26 Eylül 2007 21:56
pfelconte
sol turhancılığı ya da ümmetçiliği
elkordobes demis ki:
büyük önder fidel castro
27 Eylül 2007 10:21
saman
Gerçekten özgür olmanın gücünü kaybetmek yasak.
örnek : guantanamo :)
yasaklar bir kere delinmekten bişe olmaz gerçi. ABD oranın özgürlüğünü çalmış bişe olmaz yaa o halklar da kardeş.
27 Eylül 2007 11:48
elkordobes
sol turhancılığı ya da ümmetçiliği
sol hiç bir zaman turancı ve ümmetçi olmadı böyle bir sığlığın argümanını taşımadı soldan olsa olsa enternasyonellik olur bu da halkların kardeşliğidir
27 Eylül 2007 17:37
elkordobes
helal olsun sana
çılgın_fizikçi demis ki:
teşekkür ediyorum tavsiyen için:)))) ama ben burada iyiyim burads kalıp sosyalist türkiye için çalışmak çok daha mantıklı ama sen de insan gibi yaşam görmek istiyorsan kübaya gidebilirsin
27 Eylül 2007 17:42
mavera..
guantonamo küba adasında ama kübaya ait değildir...
bağımsızlık denince aklıma incirlik üssü geldi nedense..
saman demis ki:
Gerçekten özgür olmanın gücünü kaybetmek yasak.
örnek : guantanamo :)
yasaklar bir kere delinmekten bişe olmaz gerçi. ABD oranın özgürlüğünü çalmış bişe olmaz yaa o halklar da kardeş.
Tartışmasız bir kahraman olan Fidel Castro'nun heykelini yapmak veya adına anıtlar dikmek yasak. Ona tapmak yasak. (O yaptığı işleri insanlığın çıkarı için yaptığını, kişisel olarak çıkar sağlamak veya yücelmek için yapmadığını söyler.)
ben pek öyle duymadım gerçi ne kadar doğru %100 emin değilim ama güvenilir kaynaklarda Fidel'in servetinin hiç de az olmadığını okumuştum, şimdi muhalif ABDnin işi demeyin hemen, oldukça objektif bir kaynaktı, hatırlasam sölicem nerelerde okuduğumu da:S yaşlılık işte unutuom paso herşeyi:S aqyrıca guantonamo bildiğim kadarıyla kübaya ait, ama ABDye fidel döneminden önce kiralanmış olabilir
28 Eylül 2007 02:00
**bozacı**
maveraünnehir demis ki:
yazı çok şahane ve manidardır lakin bazı arkadşlar yanlış yerlere gönderme yapmıştır
küba gibi bir örnekten Atatürk'e veya ulus-devlete gönderme yapmak abestir
cahilliktir,
heleki şu günlerde Latin Amerika ülkelerinin birliği, birleşmesi sözkonusu iken,
şahsen bende Türk dünyasının Toplumcu bir ülkü çatısında (sosyalist) birleşmesi için çalışıyorum
sosyalizmi bir spor, bir uğraşı, bir kalkınma modeli olarak görürsek olayları algılayamayız kanımca
mao'nun bir sözü vardır; ''Sosyalizm, düşmanlarımıza karşı silahımızdır''
çok yazasım yok; özetle latin amerika, Sosyalist, tek vucüt bir millet, bir ülke yolunda tabiri caizse Yırtmak üzereler...
evet oaly budur Yırtmak..
maalesef biz çok gerilerdeyiz, biz daha varolan ülkemizin parçalanması bölünmesi, daha geriye gerici bir rejime,
ABD nin kulu köpeği bir rejime doğru gidişiatını önlemek zorundayız
turancılık ideolojisi ve sosyalizm...İmkansız....
sosyalizm özünde millet ayrımı yapmaz ki türk dünyasını sosyalizm ile toplayasın...
Sosyalizm enternasyonaldir,millet ayrımı yapmaz,turancılık kadar komik bir ideolojiyi sosyalizm ile bir araya getirmek cok yanlış bence...
28 Eylül 2007 02:21
**bozacı**
Fidel ABDye günahını kiralar mı sence?
Her kaynağa güvenme bence,bir devlet lideri elbetteki vatandaşlardan daha fazla servete sahip olacaktır ve istediğin kaynağa aç bak fidelin dudak ucuklatan bir serveti de bulunmamaktadır...
Sen bence RTE ya da Bush ile karıştırmaktasın...
Fidelin de hataları olmuştur ama bu onun bir hatası değil,eleştiri elbette güzel ancak neyi,nasıl eleştirdiğine bağlı...
*taner can* demis ki:
Tartışmasız bir kahraman olan Fidel Castro'nun heykelini yapmak veya adına anıtlar dikmek yasak. Ona tapmak yasak. (O yaptığı işleri insanlığın çıkarı için yaptığını, kişisel olarak çıkar sağlamak veya yücelmek için yapmadığını söyler.)
ben pek öyle duymadım gerçi ne kadar doğru %100 emin değilim ama güvenilir kaynaklarda Fidel'in servetinin hiç de az olmadığını okumuştum, şimdi muhalif ABDnin işi demeyin hemen, oldukça objektif bir kaynaktı, hatırlasam sölicem nerelerde okuduğumu da:S yaşlılık işte unutuom paso herşeyi:S aqyrıca guantonamo bildiğim kadarıyla kübaya ait, ama ABDye fidel döneminden önce kiralanmış olabilir
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/14641
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.