ben vista üzerine xp kurmayı denedim. olay şu şekilde oldu.
makinedeki diskim 160 gb, c: ye 112 gb vermişler, kalan da d: data isminde 24 gb. açılışı cd den boot etmesi için ayarladım, sonra da xp yi d: ye sorunsuz kurdum. ama açılışta hangi işletim sistemini seçmek istersiniz diye sormadan direk xp ye girdi! xp açıldı, güzel. ama bilgisayarla beraber gelen driverların hepsi vista uyumlu! ya sabır çekerek vista recovery cd sini taktım, vistayı kurtar dedim, bilgisayar ne olduğunu bilmediğim bir işlem yaptı, bu işlem 10 saniye kadar sürdü. sonra baştan başladı, bu sefer de xp açılmadı, vista açıldı :))))) bilgilerimde kayıp yoktu. xp yi kurmak için 1 saatim boşa gitmişti. :)) zira xp nin dosyaları d: den silinmemiş :)))))
18 Aralık 2007 20:23
uysalhan
hayalgücünü çok zorlamış olmalısın hasnicktir :))
nasıl becerdiğine ise akıl erdiremiyorum desem yeridir... :)
18 Aralık 2007 20:29
..lustrall..
Vista dan nasıl kurtulurum derdinde herkes ,adam XP nin üzerine vista kurma derdinde peh:p
22 Mart 2008 08:19
aslan67
fanteziden öteye gidemez..
cimdallı hasnicktir demis ki: ben vista üzerine xp kurmayı denedim. olay şu şekilde oldu.
makinedeki diskim 160 gb, c: ye 112 gb vermişler, kalan da d: data isminde 24 gb. açılışı cd den boot etmesi için ayarladım, sonra da xp yi d: ye sorunsuz kurdum. ama açılışta hangi işletim sistemini seçmek istersiniz diye sormadan direk xp ye girdi! xp açıldı, güzel. ama bilgisayarla beraber gelen driverların hepsi vista uyumlu! ya sabır çekerek vista recovery cd sini taktım, vistayı kurtar dedim, bilgisayar ne olduğunu bilmediğim bir işlem yaptı, bu işlem 10 saniye kadar sürdü. sonra baştan başladı, bu sefer de xp açılmadı, vista açıldı :))))) bilgilerimde kayıp yoktu. xp yi kurmak için 1 saatim boşa gitmişti. :)) zira xp nin dosyaları d: den silinmemiş :)))))
22 Mart 2008 10:39
aslan67
Vista nefes alsan soru soruyor arkadaş,baya bir peşimden koşmaları gerek onu yüklemem için..
22 Mart 2008 10:39
nih@n
evet ya çok gereksiz bişey bu vista :)) yakındır benimde xp ye dönmem :))
bu vista beni teknolojik özürlü sınıfına dahil edicek bu gidişle :)))
22 Mart 2008 10:58
souvereign jr.
ikisinden birini tercih et bence. gerek yok fazla yer kaplamaya.
22 Mart 2008 18:54
cici coşkun
vista bence gayet iyi ;)
23 Mart 2008 19:29
elkadarbebe
vista iidr. eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı..demişler vistayı da xpyi de bilenler...
23 Mart 2008 22:48
' işte o benim
itinayla çalıştırabilirsin!
23 Mart 2008 22:55
fatih80
arkadaşlar ben xp üzerine vista kurdum xp yi çalıştıramamın sebebini yüksek beyanlarınızdan anladım amma ve lakin;
ne yapılacağı konusu yazılmamış. ben formatlamadan XP yi çalıştırmam lazım .
yardımcı olursanız sevinirim
28 Haziran 2008 18:35
kiss saranda okto :)
Ben virtual machine ile vista olan laptopuma windows xp kurdum.
Başlıca sorunlar:
1- Ram 1 gb ise win xp ye maximum 400 mb ram ayırabiliyorsunuz. Daha fazla ayırırsanız ya bilgisayar donuyor, ya da virtual machine çalışmıyor.
2 - İşlemcim amd turion x 2 1.6 ghz. Win xp 769 mhz görüyor işlemciyi.
3 - USB ye taktığınız cihazları öncelikle virtual machine ye tanıtacaksınız, sonrasında wip xp yi çalıştıracaksınız ki tanısın. Virtual machine altında tak çalıştır desteği yok.
4 - Etherneti ne yaptıysam tanıtamadım (:
the prens demis ki: ewet var.hatta 2 yöntemi var
1- ya xp üstüne vista kurup, açılışta snnde sorarken anlattığın gibi xp mi fista mı die sorar;
2- ya da vmvare programı kurup bi virtual machine oluşturursun bilgisayarında bu yolla da vistanı kurarsın ama bunun için ii derecede ram'in olması lazım. xp i açtıktan sonra vmvare programıonı çalıştırııp fista çalışıyor. bu da tabiki düşük ram lerde kasıyor
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/14630
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.