ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Merhaba arkadaşlar ;
kullandıgım notebook vista yüklü olarak geldi bana ama benim için vista şu vakte kadar gereksizdi ihtiyaç duymadım hiç format attım xp kurdum ama şimdi vista ' da kullanmak istiyorum.
Aynı anda her iki işletim sistemini kurmanın bir yolu varmı ?
Mesela server 2003 ile xp yi kurdugum zaman bana açılışta hangisini kullanmak istiyorsun diyor fakat bunu vista ile xp de yapamadım.
Tavsiyeleriniz nelerdir ?
Şimdiden bütün arkadaşlara teşekkür ederim
26 Eylül 2007 05:09
asmode
ewet var.hatta 2 yöntemi var
1- ya xp üstüne vista kurup, açılışta snnde sorarken anlattığın gibi xp mi fista mı die sorar;
2- ya da vmvare programı kurup bi virtual machine oluşturursun bilgisayarında bu yolla da vistanı kurarsın ama bunun için ii derecede ram'in olması lazım. xp i açtıktan sonra vmvare programıonı çalıştırııp fista çalışıyor. bu da tabiki düşük ram lerde kasıyor
26 Eylül 2007 09:57
fralulet.gozde
bilemioruMM:S
26 Eylül 2007 10:48
asmode
zaten bilen var mı die sormuş bilmediğini sölemene gerek yok ki:DDDD
fralulet.gozde demis ki:
bilemioruMM:S
226 Eylül 2007 11:30
gıro ®
virtual machine olayını hiç düşünmemiştim onu iyi söyledin asmode...ayrıca bildiğim kadarıyla vista birkez kurulunca bir daha eski sürümlere dönülemiyor yada kaldırılamıyor...kurarken 2 kez düşünün...
26 Eylül 2007 11:37
asmode
ewet zaten bi xp kalsın üstüne kuracaksanız fista kurun
ya işin aslı xp,fista hikaye siz en iisi mi linux çekirdekli işletim sistemleri kurun hem daha güvenilr hem de yaşasın özgürlük!!!
mesela ubuntu :))
26 Eylül 2007 12:01
gıro ®
abi ubuntu bomba bişey ya...linux seviyorum ama bazı programları çalıştıracak yamaları henüz yok...bi de oyunlar konusu var tabi...
linux'un en güzel yanı hiç bi virüsten yada trojandan etkilenmemesi...linux için bilinen 30 kadar trojan var ve daha yenisi çıkmıyo sanırım...
asmode demis ki:
ewet zaten bi xp kalsın üstüne kuracaksanız fista kurun
ya işin aslı xp,fista hikaye siz en iisi mi linux çekirdekli işletim sistemleri kurun hem daha güvenilr hem de yaşasın özgürlük!!!
mesela ubuntu :))
26 Eylül 2007 12:09
asmode
linux da zaten antivirüs die bi olgu yok zaten virüs yok :)) he onlarda muhtemelen linux'cuların kendi sistemlerini denemek için yazdıklrı virüslerdir belki emin diilim ama :sSss
26 Eylül 2007 13:06
cerberus
arayüz denen birşey var..ama nasıl yapılcak tam olarak bilmiyorum...
26 Eylül 2007 15:15
asmode
arayüz derken neyi kastediyorsun :SsSsSs
cerberus demis ki:
arayüz denen birşey var..ama nasıl yapılcak tam olarak bilmiyorum...
26 Eylül 2007 16:07
system failure
root demis ki:
Merhaba arkadaşlar ;
kullandıgım notebook vista yüklü olarak geldi bana ama benim için vista şu vakte kadar gereksizdi ihtiyaç duymadım hiç format attım xp kurdum ama şimdi vista ' da kullanmak istiyorum.
Aynı anda her iki işletim sistemini kurmanın bir yolu varmı ?
Mesela server 2003 ile xp yi kurdugum zaman bana açılışta hangisini kullanmak istiyorsun diyor fakat bunu vista ile xp de yapamadım.
Tavsiyeleriniz nelerdir ?
Şimdiden bütün arkadaşlara teşekkür ederim
merhabalar;
malumun XP VISTAdan önce geliştirildiği için VISTA üzerine XP kurarsan açılışta boot manager açılmaz, bu demek değildir ki senin VISTA uçtu gitti. sadece XP VISTA diye bir windows tanımam ben diyor. bunu halletmenin bir yolu var :
VISTA'da XP'de olduğu gibi boot.ini dosyası yok ! bu yüzden XP boot ayarlarını yapabilmek için XP'den VISTA'nın kurulu olduğu diskte bcdedit.exe dosyasına konsoldan erişeceksin ve konsol komutlarıyla bir takım ayarlar yapacaksın. neler olduğunu sorarsan açıklarım da o kadar kasma bence, onun yerine ne yapacağını anlatacağım.
diyorsun ki vista varken format attım ve XP kurdum daha sonra da XP üzerine VISTA kurdum. bu durumda zaten VISTA XP'yi tanıdığı için başlangıçta boot manager çıkacak ve sen de kullanmak istediğin windows versiyonunu seçeceksin. ha eğer hala çıkmadı işte diyorsan muhtemelen harddiskin tek partition ve VISTA kurunca XP klasörleri windows.old klasörüne taşıdı, bu yüzden açılışta XP'yi göremiyorsun.
çözüm : bcdedit.exe ile hiç kasma bence zaten yeni format attığın için bilgisayarından silemeyeceğin 80-100gb veri yoktur. o yüzden format at ve (dizüstü yeni olduğu için 150gb harddiski vardır muhtemelen) harrdiskinde 2-3 partition oluştur. daha sonra öncelikle mutlaka XP kur sonra da VISTA 'yı farklı bir partition'a (en son kurulacak her zaman). bu şekilde başlangıçta boot manager'ı görmüş olacaksın. işte sorununun çözümü.
126 Eylül 2007 18:46
ozzynan
system failure nin dediği gibi önce XP sonra vista ben kurdum kullanıyorum 2-3 partition olması lasım XP yi bir bölüme vistayı bi bölüme kurman gerekiyo. bilgisayarın tek partitionsa format atman gerekir ama eğer bilgisayarında önemli weriler warsa we sen format atmak istemiyosan partition programlarıylada format atmadan harddiskinde bölüm oluşturabilirsin daha sonra oluşturduğun bu bölüme vista kurarsın
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/14630
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.