ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Daha önce bu köşede yazmıştım, Türkler Yüzbaşı Selahattin 'in kuşağında Türk olmuşlardı...
Bir gün Harbiye öğrencisi Selahattin'e sınıf arkadaşı Rahmi , Selanik kahvesinde sormuştu:
- Sen nesin?..
- Harbiye talebesiyim..
- Başka?..
- Bilmem...
- Düşün bakalım!..
- Osmanlıyım..
- Başka?..
- Müslümanım..
- Hayır, sen her şeyden önce Türk'sün...
Yıl kaç?..
1910'lar...
**
1910'larda Ermenilerde, Rumlarda millet bilinci çoktan başlamıştı; Osmanlı'da kıyamet bu yüzden koptu...
Suç kimdeydi?..
Tarih Baba'da!..
Çünkü ümmet bilincinden sonra millet bilincini 1789 Devrimi'yle toplumlara aşılayan ak sakallının adı Tarih Baba'dır..
**
Ne var ki şu günlerde Türkiye yine ümmet bilincine dönmenin sancılarını yaşıyor...
İslamcıya göre Türk olmaya gerek yok...
Her şeyden önce Müslüman olmak gerekir, gerisi fasa fiso...
Entele göre milli bilinç tu kaka!.. Milliyetçilik gericilik...
İlerici yorum ne:
- Anadolu'ya Türkiye adını vermek Mustafa Kemal 'in kusuru ve yanılgısıdır; Cumhuriyet Devleti'nin yurttaşına Türk değil, Türkiyeli demek gerekir..
'Türkiyeli' yi bile kusurlu bir deyiş bulan pek çok entelimiz var...
Peki, 'Türk'üm' diyen nasıl aşağılanıyor:
- Ya, demek ki milliyetçisin!..
**
Öyle ya Türkler Anadolu'da 'Tehcir' ile Ermenileri, 'Mübadele' ile Rumları bitirmişler; şimdi de terörist diye Kürtlerin icabına bakıyorlar...
Türkler insanlığın başına bela...
Türk dediğinin defteri dürülmeli...
**
Yakında, bu gidişle, kimse Ben Türk'üm diyemeyecek...
Teröristin kurbanı Hrant Dink 'in cenazesine katılanlar ne yapmışlardı?..
Ellerine Hepimiz Ermeniyiz diye levhalar almışlardı...
İyi de yapmışlardı..
Peki şimdi sıra neye geldi?..
**
Türkler ellerine Hepimiz Türk'üz diye yazılı pankartlar alıp meydanlara çıkmalı...
Yoksa Türk olmak ayıbının kompleksinden kurtulmak olanağımız yok...
İyi bilelim ki İslamcılık bizi bu ayıptan kurtaramaz...
Müslümanlık ile Türklük ayrı şeylerdir...
Bu yazıyı bir öneri ile bitirmek gerekiyor:
- Türk olmaya var mısınız?..
Çünkü ancak Türkler Anadolu'yu emperyalizmin elinden ve tuzağından kurtarabilirler...
İlhan SELÇUK Cumhuriyet
126 Eylül 2007 00:36
rus ruleti
ben Türküm ve Türk olmaktan gurur duyuyorum..ve bu gururumu aşşalayanları ırkçılıkla suçlayanlarında herzaman karşısındayım ve açıkça da söylüyorum milliyetçiyim olması gereken de bu zaten..
eğer hepimizde biraz milliyeçilik olsaydı ne amerikanın uşaklığını yapan bir başbakana sahip olurduk ne de resmen başkalarının kölesi...
126 Eylül 2007 00:43
kunephe
Türk ler kendileri için yapılan tabutları cenaze törenlerinde düşmanlarının başlarına geçirmişlerdir.Bi yerde okumuştumda hatırlayamıyorum yazmak istedim sanırım yabancı bi gazteci demişti kurtuluş savaşında bunu.alkası yoktur belki ama yazamk istedim
26 Eylül 2007 00:51
rus ruleti
şimdi ne alaka diyeceğimde zaten demişsin alakası yok diye katılıyorum..
kunephe demis ki:
Türk ler kendileri için yapılan tabutları cenaze törenlerinde düşmanlarının başlarına geçirmişlerdir.Bi yerde okumuştumda hatırlayamıyorum yazmak istedim sanırım yabancı bi gazteci demişti kurtuluş savaşında bunu.alkası yoktur belki ama yazamk istedim
26 Eylül 2007 00:57
kunephe
Şu çılgın türkler de
26 Eylül 2007 01:00
ver pacıno
aslında sormak gerekir neden sadece türk olmak veya türklük bu gibi sorunlarla karsılasır..neden alman olmak, ingiliz olmak , fransız olmak yada amerikalı olmak böyle sorunları yasamazken biz bunları yasıyoruz... hepimiz ermeniyiz diye acılan pankartlar eger birilerine yalakalık yapmaksa,şirin gözükmekse esefle kınıyorum, yok hayır ülkemizde ermeni kelimesi bir küfür olarak görülüyosa yanlarindayim... benim şanlı bir soyum var ve bundan gurur duyuyorum... türk olmaktam gurur duyarım ... muslumanlık ise benim dini secimimdir...
26 Eylül 2007 01:01
kunephe
Her ne kadar 800 sayfalık bi tuğla deselerde.Benim gözlerim dolarak okuduğum bi kitaptı.
26 Eylül 2007 01:02
rus ruleti
bir insanın öldürülmesine ne olursa olsun karşıyım..ama bu ülkede kendi milletinden daha çok başka bir milletin insanına sırf yalaklık olsun diye yanında duranlara da karşıyım hepimiz ermeniyiz diye pankart açanlara da karşıyım..sırf ermeni soykırımını tanıdı diye aldığı nobel ödülünü edebiyat ödülü katagorisinde koymaya çalışan ve öyle olduğunu kabul edenlere de karşıyım..
126 Eylül 2007 01:07
boomerang ¹³
önce insansındır..
insan olmanın gerektirdiği şekilde yaşarsın..
zira bunu beceremezsen, milletin de yoktur, dinin de olamaz, fikrinde..
beceriyorsan ne ala, bir milletin vardır, bir dinin, bir fikrin..
sonra kendine ilgi alanları seçersin.. keza basit bir örnek ile futbol..
futbol sever olmadıkça bir takımın taraftarı asla olmazsın..
bir takım tutarsın ama o takımdan önce sen bir futbol seversindir..
iş bu ya, biz en alt kategoriye ulaşıp, ben fenerbahçe'liyim demek ile övünür geçiniriz..
zira, Türkiye Cumhuriyeti'dir burası, bir ulus devlettir..
sen fenerbahçe'li olmadan önce, Türk'sündür.. tabi senin bunun da öncesinde insan olduğunu varsayıyoruz..
Kürt, Laz, Çerkez, Ermeni, Türk olmadan önce Türk'sündür..
Fenerbahçe'li, Galatasaray'lı olmadan önce Türk'sündür..
Solcu, sağcı, milliyetci, dinci olmadan önce Türk'sündür..
Müslüman, Hristiyan, Ateist olmadan önce Türk'sündür..
ama ne yazık ki insan olamadıktan sonra ne Türk'lüğün anlamı var, ne müslümanlığın, ne fenerbahçe'nin ne de fikrinin..
önce türksün boomerang, hatta türk olmadan öncede türksün=)
26 Eylül 2007 01:26
meo
**
Öyle ya Türkler Anadolu'da 'Tehcir' ile Ermenileri, 'Mübadele' ile Rumları bitirmişler; şimdi de terörist diye Kürtlerin icabına bakıyorlar...
Türkler insanlığın başına bela...
Türk dediğinin defteri dürülmeli...
**
necip fazıla cezayirli bi genc son anda yetişip arkasından sormuş
osmanlı emperyalist bir devletmiydi diye
necip fazıl cevap vermiş
osmanlı emperyalist bir devlet olsaydı sen bu soruyu bana fransızca degil turkce sorardın demiş.
126 Eylül 2007 01:27
meo
boyle yapmalarının diger sebebi millet olma bilincini oluşturmaktır
balkan devletlerinin cogunu bir arada tutan sey turklere olan dusmanlıktır
avrupa su anki birligini turklere borcludur turklere olan dusmanlık bu milletleri birbirine kaynastırmıştır
23 nisanda gelen arnavut bi cocuk kaldı bizde ve geldiginin 2. gunu arnavut arkadasıma sunu soyledi ve de o da cevirdi
bunlar bizim ulkemizi 500 sene işgal etmedi mi!?
herkesin ailesi degerlidir tabi ki kimse anasını babasını milletini secemez insan olma dusturunu ogrenmek gerektir once zaten bu dusunce olmasaydı, ki mevlanalar hacı bektaslar yunuslar sarı saltuklar km taslarıdır 500 sene hiç kimse bir milletle beraber yasamaz
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/14622
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.