ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Film, aynı isimli kitaba dayandırılmıştır, John Nash adında bir şizofreni hastası matematikçinin hayatının hikayesidir. Nash, öğrenciliği sırasında oyun kuramı üzerine büyük başarılar elde etmiş parlak bir matematikçidir. Öğrencilik yıllarından itibaren hayaller görmeye başlar, mezuniyetinden sonra zamanla paranoit olur. Hastalığının kötüleşmesi yüzünden işinden ayrılmak zorunda kalır, hastalığı kendi çocuğuna zarar vermesine neden olacak noktaya gelince eşi ondan ayrılır. Gördüğü tedaviler etkili olmasa da, eski eşi ve eski iş arkadaşlarının desteğiyle zamanla kendiliğinden iyileşir, tekrar üniversitede öğretim üyesi olur. Sonunda, hastalığının başlamasından evvel yaptığı buluşlardan dolayı Nobel Ekonomi Ödülünü alır.Çok başarılı bir matematikçidir.
Yönetmen :Ron Howard
Senaryo :Akiva Goldsman, Sylvia Nasar
Oyuncular :Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly, Christopher Plummer, Paul Bettany
Tür :Biyografi/Dram
Yıl :2001
Süre :134 dk.
Dil :İngilizce
Mükemmel bir film..İnsanın zekasının ulaşacağı en uç noktaları aktaran bir film..Başlığının kesinlikle olması gereken bir film..imdb puanı 7.8/10..Çoğu sinema sitesinde ise 8.8 ila 9.8 arasında değişmektedir..
225 Eylül 2007 18:05
.mabel.
evet aynen öyle...
25 Eylül 2007 18:07
1914
herkesin izlemesi gereken bir filim,gerçekten çok güzel. arasıra kendinizden bişeylerde bulucaksınız diye tahmin ediyorum.
25 Eylül 2007 18:09
aslan67
ödüllerini eklemeyi unutmuşum..
Ödüller
En İyi Yönetmen Oscar Ödülü, 2002
En İyi Film Oscar Ödülü, 2002
En İyi Uyarlama Senaryo Oscar Ödülü, 2002
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar Ödülü, 2002
En İyi Kurgu Oscar Ödülü Adaylığı, 2002
En İyi Orijinal Müzik Oscar Ödülü Adaylığı, 2002
En İyi Erkek Oyuncu İngiliz Akademi Ödülü, BAFTA, 2002
En İyi Film İngiliz Akademi Ödülü Adaylığı, BAFTA, 2002
En İyi Film Altın Küre Ödülü, 2002
En İyi Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü, 2002
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülü, 2002
En İyi Uyarlama Senaryo Altın Küre Ödülü, 2002
25 Eylül 2007 18:10
öcüüüüü
harika bi filmdi..
25 Eylül 2007 18:11
_needle in the h@y__
Filmi izlerken bazen diyorsunuzki, yaa acaba gerçekten Rus ajanlar varmı?? Bu bile ne kadar gerçekçi bir şekilde anlatıldığını gösteriyor ve filmde şizofreni yaşamanıza neden oluyor... Evet diyorsunuz; şizofreni bu :(((
25 Eylül 2007 18:13
gıro ®
lisedeki matematikçi zorla götürmüştü ama izleyince çok beğenmiştim...
25 Eylül 2007 18:16
timmy
ben yıldızlardan şemsiye yapma işini beceremedim bir türlü :)
25 Eylül 2007 18:53
melisss
kesinlikle muhteşem bi filmdi. onun gibi bi matematikçi olmak için neler vermezdim... ayrıca russell crowe un başrole katkısı gözardı edilemez. ben şahsen John F. Nash'i oynayabilcek daha iyisini düşünemiyorum...
25 Eylül 2007 18:58
pin
bu geçtiğimiz hafta izlemek istiyordum fakat bir arkadaşım engelledi
Aslında 2.kere izlicektim
Güzel filmdi ve 2. kez izlemeye değer bence:)
25 Eylül 2007 19:00
don lastiği
kelebek etkisininde beautiful mind diye bi soundtrackı vardı..(:
25 Eylül 2007 19:07
ülkü özcan
çok güzel bi film ama bana hep başka şeyler hatırlatıyo..sinir olduğum şeyler...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/14614
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.