gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Konu Dışı - rastafaria
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 13
 Yazar: Mesaj:
moviebiker
moviebiker
jah ismindeki tanrıya tapan din.daha çok jamaika ve afrika da yaygın.saçları dreadlock sonucunda rastalaşıyo.çok zahmetli."yıkanmam.ben pis değilim ki.pis adamlar yıkanır."temel düşünceleri...

21 Aralık 2005 02:31  mesajın adresini al  
yasin altunkaynak
yasin altunkaynak
ben saçımı rasta yaptırmayı düşünüyorum ama din deiştirmiycem kararlıyım :)

mal da almıycam :D

21 Aralık 2005 04:22  mesajın adresini al  
yasin altunkaynak
yasin altunkaynak
yok yaw 1 hafta yada 2 hafta gezerim ööle soora yıkarım gider :)

21 Aralık 2005 04:43  mesajın adresini al  
yasin altunkaynak
yasin altunkaynak
yok biz ööle yıkamadan yapmıycaz

hair styleist lere gitcez

(bkz temiz rastanasıl olur)

hem ööle yapınca bi günde kavuşuyoruz rastalı saçlarımıza :)

22 Aralık 2005 03:24  mesajın adresini al  
yasin altunkaynak
yasin altunkaynak
aslı bacım biz yaptıralımda baktık ki beğenmiyoruz

koşar gireriz bir duşun altına

''up uzun saçların vardıda rasta yaptırmadın mı?'' diyemez o zaman insanlar (zaten kimse bööle bişiy söölemez, iyi sıktım)

ama en azından denemek lazım dimi :D

22 Aralık 2005 03:29  mesajın adresini al  
moviebiker
moviebiker
rastafarizm asıl adı.(bi başlık açmışız onunda adı yanlış.neyse)jah tanrı.Haile Selasiye mesih olarak görülüyor.Haile Selasiye aynı zamanda eski etopya kralı.zaten olay etopyadan çıkmakta.Marcus Garvey isminde bir Jamaikalı siyahların tarihteki en büyük örgütlü hareketi olarak "Zencilerin Gelişmesi Evrensel Hareketi" isminde bir dernek kuruyor.Felsefenin altında Afrika'ya geri dönüş yatıyor.Haile Selasiye 1930 yılında etopya İmparatoru ilan edilmeden önce Ras(yani dük) Tafaria adını kullanıyor.
ee peki neden etopya?
efendim Amerikalı ve İngiltereli ve jamaikalı rastafaryanlar Ras Tafaria yı incil'deki kehanete göre, kralların Afrika'dan geldiği ilkesini gerçekleştiren kişi olarak görüyor.
1950'li yılların başlarında Etiyopya'ya arka arkaya Rastafaryan grupları geldiğinde Haile Selasiye onlara etopyada topraklar vermiş,kendini o insanlara karşı mahçup hissedip.
Haile Selasiye 1970'li yıllarda askeri darbe sonucunda öldürülse bile bugün rastafaryanlar onun yaşadığına halen inanıyorlar.Bugün bile Rastafaryanlar akın akın etopya'nın başkenti Addis Ababa'nın 250 km. güneyindeki Shashemeneye gidiyor "EXODUS"u gerçekleştirmeye...

11 Mart 2006 01:33  mesajın adresini al  
a. bandini
a. bandini
olm sana jamaika bileti alacam cebine de 100 papel koyacam mutlu olm yeter ki sen

11 Mart 2006 01:44  mesajın adresini al  
moviebiker
moviebiker
etopya bileti al olm bana:( oraya gidicem.şuanda bir üçyüz kişilik rastafaryan grubu kendilerine yeticek kadar yaşamlarını sürdürüyo orda.bende katılmak istiyorum onların arasına...

11 Mart 2006 01:48  mesajın adresini al  
a. bandini
a. bandini
tamam etiyopya yaza kadar bilet elinde 100 papelde yeter sana baya bi

11 Mart 2006 01:51  mesajın adresini al  
kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu
enteresan bi dinmiş.. ama rasta çok pis bişey ya..

17 Ocak 2007 10:37  mesajın adresini al  
dreamworks®
dreamworks®
gereksiz bişey bu rasta ama din güzelmiş 7/24 takıl ohhhh bide ibadet:))

17 Ocak 2007 10:43  mesajın adresini al  
dogac_ugur
dogac_ugur
RASTA İLE İLGİLENEN ARKADAŞLARA :) Halen daha Rasta lıyım gururluyum ve onurluyum

Ayrıca yaptırmak isteyenleri onurlandıra bilirim!

Prof. olarak Rasta yapıyorum ilgilenen arkadasların bana ulaşması yeterli ulaştıkları zaman akıllarındaki tüm soruları yanıtlayacagımdan emin olmanız ve rast hakkında dogru bilgilere ulaşmış olmanın sevinci içerisinde rasta yaptıra bilirsiniz.Örnek resimler sitede mevcuttur ordan bakıp bir ön izlemde oluştura bilirsiniz. Genelde İstanbulda bu işi icra etmekteyim ama farklı şehirlerde de çlışmalarım olmaktadır uygun şartlar olursa şehir dışından arkadaşlar ilede ilgilene bilirim.

Mail adresim:

rastazade@hotmail.com

mail yolu ile soru cevap halinde yardımda buluna bilirim
yada
her zaman
0536 830 10 49
dan bana ulasa bilirsiniz
rasta yaptıra bilir yada bilgi alışveri,şinde bulunabilirsiniz .

rastalı olun farklı durun :) dogac ugur ...

5 Şubat 2008 18:39  mesajın adresini al  
lucy luyi
lucy luyi
rastafaraay

2 Mayıs 2008 14:59  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 13
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008