xmelisax demis ki:
Türban olayındaki sorun onun dini bir simge olmasından çok siyasi bir kimliğe dönüşmüş olmasıdır.kalkıpta mini eteklede girilmesin ozaman gibi salakça bir karşıt görüş sunulduğunda komik olmanın ötesine geçilmiyo malesefki mini etek bildiğim kadarıyla herhenagibir ideoloji içermiyo:))
bir de şöle bi durum varki baş örtme mevzusunda köylü bir teyzenin ekranlara yansıyan görüntüsünde aynen şunlar geçiyoteyzemin başı çene altından fiyonk şeklinde bağlı yani klasik anane bağı :kızım biz bilmiyok öle dolamayı kafamıza. bak bak görüon nu analarımızdan biz bunu gördük o neymiş öle sarıp sarmalar! bu konuşmada açıkca belirtiyorki(sosyoloji tarihi bilgimede dayanarak) türban son 30 35 yılda ortaya çıkmış tamamen ideolojik bir simgedir!
kısacası hiç yırtınmayın siyasi bir objedir. değil diyeninde okul okuyo olması ihtimalini vermiyorum ne yazık ki!
Konuşmak için yazmışın (:
olay türban,başörtüsü,yok fiyok olmadı tiyok bağlamada değil olay müslüman ülkede nası müslüman değilmişiz görüntüsü verelim die gocunanların ortaya attığı abuk bi yaklaşım
saygılar (:
22 Eylül 2007 05:25
boomerang ¹³
ben türban karşıtı biri değilim..
o lafı almanyada sürüyle türbanlı öğrenci var cümlesi için söyledim..
orada var ise burada olacak anlamına gelmez..
her ülkenin kendine has iç dinamikleri vardır..
ben türbana ilköğretimde ve lise de karşıyım.. bir de devlet kurumunda görevli kişilerde..
üniversitede takılabilinir, bir devlet kurumunada çalışanın eşi takabilir..
umarım anlatabilmişimdir..
gul-tablasi demis ki:
bomerang türbanlıyla pkklıyı aynı kefeye sokan beynine sokayım senin..
22 Eylül 2007 12:46
xmelisax
mesmerant:O zaman en azından - başı çene altından fiyonk şeklinde bağlı - olanlarin yasakli olmamasi gerekir degil mi?Cunku o sekil (klasik anane bagi) herhangi bir ideoloji icermiyor.
Bu soruyu sormamdaki tek amac kendi mantiginizla celisip celismediginizi ogrenmek istememdir
ben fiyonk bağ serbest olsun gibi bişi ima etmedim sadece türbanın bundan farklı oldunu dile getirdik pekala ikiside dini bir simge ama onun ideolojik bi yanı yok.kendimle çelişmiyorum belki yazıdan öle anlaşılıyo olabilir ama gayet açık yazdığımı düşünüyorum
22 Eylül 2007 14:55
xmelisax
f.bilqe.lik : Konuşmak için yazmışın (:
olay türban,başörtüsü,yok fiyok olmadı tiyok bağlamada değil olay müslüman ülkede nası müslüman değilmişiz görüntüsü verelim die gocunanların ortaya attığı abuk bi yaklaşım
saygılar (:
sana gelince cevap verme gereği duymuyorum.biraz beynini geliştir ne demek istediğimi anlarsın belki!
22 Eylül 2007 15:03
doğangörünümlüşahin
Ülke ne zaman bir toparlanma süreci içine girse nedense bu türban konusu hep gündeme geliyor niye acaba???
22 Eylül 2007 15:33
mavera..
türbanı müslümanlık ve dini kurallar için serbest olmasını isteyenler;
o zaman dini kurallar gereği kadın-erkek ilişkileri ve miras ilişkileri, hatta evliliği,
kadına yönelik erkeğin uygulaması gereken şiddet ölçülerini neden savunmuyorlar
islamın 5 şartında bile olmayan bu türbana bu kadar neden taktınız?
22 Eylül 2007 15:34
bash bash
xmelisax demis ki:
f.bilqe.lik : Konuşmak için yazmışın (:
saygılar (:
sana gelince cevap verme gereği duymuyorum.biraz beynini geliştir ne demek istediğimi anlarsın belki!
SEN NE KADAR SAYGISIZSIN ÖLE TATLIM
FİKİRLERİNİ BİRAZ DAHA GERÇEKÇİ VE SEVYELİ ORTAYA AT VE TARTIŞ
burda seni tanımıorum ve kişiliğini yargılamıorum fikrimi öne sürdüm
Basit olmayın arkadaşlar ..sadece fikir alışverişinde bulunuoruz.
Açık insanlar ne hakka sahipse..başöğrütündeki insanlarda o hakka sahip olabilirler.
bu kadar. abuklaştırmayın olayıı
bulaşmaxmelisaxakıllı davran
22 Eylül 2007 15:40
mesmerant
xmelisax demis ki
ben fiyonk bağ serbest olsun gibi bişi ima etmedim sadece türbanın bundan farklı oldunu dile getirdik pekala ikiside dini bir simge ama onun ideolojik bi yanı yok.kendimle çelişmiyorum belki yazıdan öle anlaşılıyo olabilir ama gayet açık yazdığımı düşünüyorum
Fakat ben de diyorum ki
Eger bahsettiginiz turban seklinin ideolojik oldugunu dusundugunuz icin yasakli olmasini savunuyorsaniz,o zaman ananelerimiz gibi baglayanlarin herhangi bir ideolojiyi simgelemedikleri icin serbestce universiteye girebilmeleri gerekir.Fakat eger turbani ideolojik olmasindan dolayi degil de dini bir simge olmasindan dolayi kamusal alanlarda sakincali olarak goruyorsaniz bisey diyemem.Katilmasam da kendinizle celismemis olmanizla avunabilirim.
22 Eylül 2007 15:48
qizem.in
BAŞÖRTÜ SONRADAN FİLAN ÇIKMADI............ GALÜBELADAN BERRİ VARDIR
22 Eylül 2007 15:53
doğangörünümlüşahin
türkiyede 30-35 milyon kadın varsa bunun en az 20 milyonu baş örtüsü kullanıyor.Bir kaç soru sorucam şimdi.
Acaba bu 20 milyonun hepsi siyasi simge olarak mı kullanıyor?
Türban yasağı siyasi simge olarak kullananların üniversiteye girmesine engel olabiliyormu???(Perukla girenleri düşünürsek)
Aynı düşüncede olan erkek öğrenciler ki sayıları kızlardan çok daha fazla rahatça üniversitelere girebiliyorken ve gayet de güzel propoganda yapıyorken bunları nasıl engellemeyi düşüyorsunuz?
22 Eylül 2007 16:02
xmelisax
f.bilqe.lik :
SEN NE KADAR SAYGISIZSIN ÖLE TATLIM
FİKİRLERİNİ BİRAZ DAHA GERÇEKÇİ VE SEVYELİ ORTAYA AT VE TARTIŞ
burda seni tanımıorum ve kişiliğini yargılamıorum fikrimi öne sürdüm
Basit olmayın arkadaşlar ..sadece fikir alışverişinde bulunuoruz.
Açık insanlar ne hakka sahipse..başöğrütündeki insanlarda o hakka sahip olabilirler.
bu kadar. abuklaştırmayın olayıı
bulaşmaxmelisaxakıllı davran
bi benim yazıma bak bide kendi yazına seviye nerde gör!!! akıllı olmayı sen öğretemessin.bukadar hırs yapmayın artık!!gayet düzgün bir uslupla fikrimi belirttim. tehtit edererk diil(sen gibi) tabi burdan tehtit ederek kuş beynini daha bir gözler önüne seriyosun oda ayrı:))) rahat olun biraz sinir hırs yapmayın....niyetin ve zihniyetin belli.hadi cnm işine bak uğraşmam kozalaklarla!!!
22 Eylül 2007 17:02
gabriell!!
tabi xmelisax arkadaşın yazdıı en baştaki cümlede tarih bilgilerime dayanaraqk die bi cümle geçiyo
haklısın fakültende öğrenebildiğin en iyi şey budur eminim yada en iyi zannettiğin şey ;)
annenin fiyonku babanın türbanı yok ebemin eşarbı
hayır yani sorunun türban değil bağlama şekliyse bi gün tv proğ.larımızdan birine seni davet edeyim de şu son 25 yılda türban üreten arkadaşlara fiyonk bağlamayı öğret
ayrıca zıctın kaçma savaş ;)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/14475
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.