ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
bi kaç gündür türban yasağının siyasi olduğu kadar hukuki yönü de tartışılmaya başlandı. nacizane bilgimle bi kaç hatayı söylemek istedim önce. Teziç aslında hukukçudur ama sanırım uluslararası hukuka hakim değil. Bir kere AİHMnin kararları hükümetler nezdinde tavsiye niteliğindedir, uyarsın yaptırımı var sayılır ama uymazsan dünyanın sonu değildir, sonuçta uluslarası adalet divanı değil o mahkeme. ki kurucu antlaşma metnine direk ters düşmediğin sürece kimse niye antlaşmaya tarafsın demez. Türban yasağının lehine verilen karar Türkiye'yi bağlamaz. Anayasanın 91. maddesi uluslararası antlaşmaları yasalarla eşdeğer tutar anayasyla değil. ayrıca AİHM'nin bir yasağın lehine karar vermesi o yasğın kaldırılmasına engel teşkil etmez. Örneğin en bilineni, AİHM vakti zamanında Almanya'da komunist partinin kapatılmasını insan haklarına aykırı bulmamıştı. ama şu an komunist parti var Almanya'da, yasak kalktı. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın verdiği AB normu, yani bakın AB üye devletlerinde yasak yok demesi de yalandır, Fransa'da okullara siyasi simge sokmak yasak, cümle alem biliyor artık. Hukuken bu yasağın kalkmasına engel yoktur uluslararası hukuka göre. iç hukuka o kadar hakim değilim ama anayasa değişince otomatikman anayasa mahkemesinin önceki kararları iptal olur herhalde. siz ne düşünüosunu özellikle hukukçu arkadaşlara soruyorum
20 Eylül 2007 21:37
rus ruleti
hukukçu değilim ama yinede fikrimi belirtmekte bir sakınca görmüyorum.Dediğin gibi AB ülkelerine siyası simge sokmak yasak fakat şöyle bir durumda var minareyi çalan kılıfını hazırlar diye eğer türban yasağını kaldırmaksa niyetleri bunun başta siyasi imge olmadığını sadece dinin getirdiği giyim şeklinin olduğunu vurgularlar ki sanırım zaten olması gereken de o...
20 Eylül 2007 21:44
luca leotardo
Ben hamburg üniversitesindeyken dolu türbanlı vardı...
valla şahsen Teziç'in asıl derdinin yeni anayasayla 'YÖKün kalkacak olması', rektörlerin derdinin de yeni anayasayla 'üniversitelere mali denetim gelecek olması' olduğunu düşünüyorum, en azından bu kişilerin bunlara itiraz etmesi gerekir cıkarları gereği ama başka yoldan gündemi tıkıyorlar meşruiyet tartışmasına döküyorlar olayı bence. bir ismail sen bilirsin, şimdi böyle bir madde anayasaya girdi diyelim, ama elde laiklik ilkesi de var o da anayasada, anayasa mahkemesinin hangisine göre karar vermesi gerekir?
20 Eylül 2007 21:53
daisy=) **solminör**
eeeeeeee????
bu Türkiye de de olcağı anlamına mı geliyo?...
pyjamus demis ki:
Ben hamburg üniversitesindeyken dolu türbanlı vardı...
ya ismail sadece yasak olan ülkelerde var olmayan ülkelerde manasında örnek verdi işte:) ama sonuçta bir tane bile yasaklı ülke varsa AB ülkelerinde yasak değil diyemezsin. ayrıca ortak AB müktesabatı yok bu konuda, şekilden anlaşılacağı üzre.Cumhurbaşkanının söylemini değiştirmesi lazım bence.
20 Eylül 2007 22:06
penqü*ş
*taner can* demis ki:
ya ismail sadece yasak olan ülkelerde var olmayan ülkelerde manasında örnek verdi işte:) ama sonuçta bir tane bile yasaklı ülke varsa AB ülkelerinde yasak değil diyemezsin. ayrıca ortak AB müktesabatı yok bu konuda, şekilden anlaşılacağı üzre.Cumhurbaşkanının söylemini değiştirmesi lazım bence.
eer öleyse deiştrmesi gerekr eet ama iki taraf da işine geldği kadarını sölüo işte
20 Eylül 2007 22:13
luca leotardo
Sonuç veya tez sunmadım tespit sundum daisygil mesele nin türbandan veya anayasadan derin olduğunu 70 yıldır arka planda bırakılan görmezden gelinen hatta statüko tarafından ezilen bir düşünce yapısının bir olgunun önünün açıldığını ve bu devam eden sürece engel koyma çabaları şeklinde olduğunu düşünüyorum.
Ortada anayasanın taslağının maddeleri yok ayrıca anayasa taslağının halk referanduma sunulacağı açık ve net...
Yakup Kadri Karaosmanoğlu ' ndan Panorama isimli kitabı lütfen okuyun arkadaşlar sizden rica ediyorum ilk kez kantinde kitap tavsiyesi yaptım ve 1945 yılındaki ülkemizin durumu ile bugünkü ülkenin durumunu hangi söylemlerle her daim tehdit edildiğimizi, statükonun gücünü ve vatandaş üzerindeki etkisini nasıl kullandığını iyice öğrenin...
Akşama üşenmezsem o kitaptan bişiler yazarım ve 1945 yılında yazılan bir kitabın anlattığı durumun bugünün aynısı olduğunu sizler de görürsünüz. Lakin bu durumun nasıl bu hale geldiğini inkilapların, devrim yasalarının yasa yaptık oldu şeklinde getirilmesi itibariyle sosyolojik açıdan alt yapısız kaldığını bununda sistem ve düzen farklı, derin devlet farklı halk farklı bir ülke yapısını oluşturduğunu lakin dünyada ve Avrupada gelişen ve önü tutulamayan demokrasi anlayışının bu 3 lünün bu göz ardı edilen vatandaş ve halk ayağına son 6 -7 yıldır ipleri verdiğini,
Bu yetkiyi alanların da iktidar gücü ve hükümet marifetiyle zamanında ülke gerçeklerine uygun halde iktisap edilmemiş veya alt yapısı oturtulmamış inkılap yasalarını gene söz konusu yasalardan gelen güç eliyle kendilerine uydurmaya çalıştığını iyi okumak lazım.
Bu bir durum tespiti nedenleri niçinleri çok fazla...
Daha önce de bu dediğimiz olaylar yaşandı ama menderes idam edildi...İhtilal yapıldı vs vs.
Belki de veya kesin Büyük ortadoğu projesi nedeniyle ABD de bu sürece ne destek ne köstek yani destek oluyor...Bu itibarla Türk derin devleti, statükocuları , 3. ayakla (millet iradesi) karşı karşıya bırakılıyor ki burda da kimin kime sözü geçerse...
poff siyasetine girmeseydiniz keşke, hukuki boyutu tartışmaya açılmış ben de merak ettim, bence kaldırılmasına hukuki engel olamaz. ama olur diyenler var filan neyse:S
20 Eylül 2007 22:21
luca leotardo
Hacım hukuku toplumdan ayırma, sosyolojik alt yapısı oturmamış yasaların ne sonuçlara yer açabileceğini az çok tahmin edersin...
Misal Herkesin fakir olduğu yerde vergi yasalarının ağırlaştırılması neye yola açar bir düşün?
Hukuk toplumun asgari mantığı çerçevesinde oluşturulan kurallar bütünüdür.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/14475
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.