ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > spor > tez konusu bulun bana

Sayfalar: 1  2  << Önceki Sayfa      şu anda 13 - 18

mor menekşe
mor menekşe
ben golf konusunda tez yapmanı öneririm...bu sporun faydalarının olabileceği gibi doğaya verdiği zararıda tartışabilirsin..zıtlıklarda birleşen bu ödevin bence dikkat çekeceğini düşünüyorum..örneğin,

Golf sahaları su içip, zehir saçıyor
WWF- Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak, WWF-Türkiye verilerine göre, Türkiye’de son 40 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin hektar sulak alanın (yaklaşık 3 Van Gölü büyüklüğü) yok olduğunu söylüyor. Bu rakam, Türkiye’nin su kaynaklarının yarısına tekabül ediyor. Türkiye’de son 20 yılda kişi başına düşen su miktarı 4 bin metreküpten 1.430 metreküpe düştü “ diyor.
Suyun dikkatli kullanılması gerektiğini söyleyen Demirayak, golf sahalarını sulamak için dünyada bir günde tüketilen 660 bin tonu aşkın suyun, 4.7 milyar insanın günlük asgari su gereksinimine eşit olduğunu belirtiyor. Golf sahalarında ayrıca çimenlerin bakımı için çok fazla miktarda kimyasal gübre ve ilaç kullanıldığına dikkat çeken Demirayak şunları ekliyor: ”Bir golf sahasının yıllık kimyasal gübre ve ilaç kullanımı, tarımda kullanılandan 6 kat fazla. Bu kimyasal maddeler, yeraltına sızarak su kaynaklarının kirlenmesine sebep oluyor. Bir golf sahası için yılda hektar başına ortalama 10 bin ile 15 bin metreküp su gerekiyor. 100 hektarlık bir golf sahasının bir yılda tüketeceği su miktarı yaklaşık 1 milyon metreküp olacaktır. Bu da 12 bin nüfuslu bir yerleşimin ortalama yıllık su tüketimine eşit.”
 1   19 Eylül 2007 09:19   mesajın adresini al  

işsiz varyok©
işsiz varyok©
çevreci misin arkadaşım :D
19 Eylül 2007 09:25   mesajın adresini al  

mali
mali
noolcak bu fenerin hali konulu bi tez şahane olur :))
19 Eylül 2007 10:23   mesajın adresini al  

dandanadan
dandanadan

arkadaşım benim uzun zamandır düşündüğüm birşeyi araştır . türkiyede neden profesyonel boks yok . Bizim boksörlerimiz profosyonel olmak için almanya , avusturya hatta avusturalya gibi ülkelere gidiyorlarmış . neden bu böyle.

ayrıca o ba korunak takılarak yapılan boks hiç zevk vermiyor o klüplere de yazık boksörlerede .

19 Eylül 2007 12:25   mesajın adresini al  

the end
the end
Antonio Puerta neden öldü? Ölümündeki sır perdesi nedir?
19 Eylül 2007 14:48   mesajın adresini al  

kamile
kamile
biri bana da bi tez konusu bulabilirmi reklamcılıkla ilgili:(
13 Ekim 2007 13:02   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  << Önceki Sayfa      şu anda 13 - 18

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008