neyse beyler ben çekiliyorum bu konuda çok tepkiliyim hiç yazmyacasktım ama dayanamadım hani bir laf var ya davası olmaz die bitiyor öle fena bir durum bu, meslek lisesi olayı aslında imam hatip okulu bari meslek liselileride arada harcamasınlar ,aklın yolu birdir deyip ii geceler diliyorum
27 Mayıs 2006 01:06
palali
peki ben buu söyleyenlere ne demişim?
1) 15 yaşında yapılan bir seçimin arkasında ne kadar durabilirsin
2) alan dışı tercih yapılsın diyen çıktımı? zaten bizde alan içi serbest seçim yapabilelim diyoruz ve benim alanıma mühendislikler dahildir.
3) avantaj sağlandığı iddia edilen 4 yıllık fakültelere birkaç örnek verebilirmisin kaç tercih imkanı var öğretmenliklerden başka?
4) kısa yoldan mesleğe atılmak yerine alanımda kendimi geliştirip mühendis olsam kötü bişeymi yapmış olurum?
27 Mayıs 2006 01:17
manas
bi düşün bakalım, yada sınıf arkadaşlarından örnek al. hepsi öğretmenmi olmak istiyordu? benim üniversitedeki arkadaşlarımın hepsi meslek lisesi mezunuydu ve istemeye istemeye okuyorlardı mecbur oldukları için. şimdide istemeye istemeye öğretmenlik yapıyorlar. demişsin alicim beni diğer insanların görüşleri ırgalamaz. Doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum. Bütün ileri dünya ülkelerinde bazılarına acımasızda gelse uygulama bu. 9 yıllık eğitimci olarak konuşuyorum. Bende araştırdım birşeyler ve benim kanaatim de bir çok eğitimci profesörle aynı yönde. Sen sadece mağdur hissettiğin için kendini böyle bir kannate varmışsın. Olaya tarafsız bakarsan avrupa ülelerindeki uygulamalarıda göz önüne alırsan bana hak vereceksin...
27 Mayıs 2006 01:17
palali
hangi avrupa ülkesinde liseden itibaren meslek gurubuna ait ders gören öğrencilerin üniversiteye girişte "alanlarında" yükselmeleri engelleniyor?
27 Mayıs 2006 01:19
palali
ayrıca o bahsettiği profesörlerin büyük bölümü neden bu yönde hiçbir tartışmaya katılmazlar, katılsalarda bir süre sonra sus pus kalırlar?
ülkemizde yök gibi bir kurum mevcut olduğu sürece PROFESÖRLER dahi fikirlerini açıkça beyan edemezler, ettikleri anda hükümet yanlısı, anti-laik, rejim düşmanı sıfatını alırlar.
27 Mayıs 2006 01:22
smirnoff
wala ali ben bu konu hakkında fazla bılgılı deılım ama her zaman bu sorun war we herkes 15 yasında aynı secımı yapıor o sesım yaparkende nasıl bıryerde okucan ılerde olucan gıbı konularda haberı oluor ınsanın saten onu arastırmadan tercıh yapan sorumsuzdur bence cunku bellı bır gelecek ıstıosun. 15 yasıın arkasına saklanılmamalı bence
27 Mayıs 2006 01:22
palali
herkes 15 yaşında aynı seçimi yapamıyor ferhat herkesin anne babası ileri görüşlü değil ülkemizde. "okumazsa bari elinde mesleği olsun" mantığıyla pek çok genç harcanıyor anne babalar tarafından. gidin görün meslek liselerinin halini son sınıf öğrencilerinin tamamına yakını pişmandır abartısız söylüyorum.
27 Mayıs 2006 01:25
manas
Arkadaşım almanyada meslek seçimi ortaokulda yapılıyo. Her ülkede bu böyle orda meslek liseleri yüzde yetmiş oranında ve geçişler daha katı
27 Mayıs 2006 01:30
palali
almanyada ortaokul yada lisede xxx bölümü okuyan bir öğrenci üniversitede xxx mühendisliğine gidemiyor mu?
27 Mayıs 2006 01:32
smirnoff
bırader saten elınde meslegı olmasını gercekten ısteyen ınsan saten yapıor kazanıor yane bole sızlanmaktansa meslek lisesinin kat sayıları fılan dıe calıssıın we kazansın akzanan addam nasıl kazanıor kı tamm aileler dielim ama hersey o ınsanın elınde ole sızlanana kadar calıssalar bıseyler yapacaklar ama hepimizin yaptııı gıbı once sızlanıorus sonra baktık sızlanmakla olmuor bıseyler yapmaya calısıoruz ama ıs ısten gecmıs
27 Mayıs 2006 01:33
palali
benim mühendislik bölümünü kazanmam için ham puan bazında türkiyede ilk 500'e girmem gerekiyor onunlada kıytırık bir üniversiteye girebiliyorum.
şimdi napiim mesela ben yeniden lisemi okuyayım? hoş onada izin vermiyorlarda.
27 Mayıs 2006 01:36
smirnoff
bırader o zmaan kazanan nasıl kazanıor merak edıorum ben hatta kırıkkalde ıl bırıncısı meslek lısesısı mezunuydu benım kazandıım zaman
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/1432
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.