ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > meslek liseleri
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  5  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

manas
manas
Abi ben şu anda kendime hayıflanıyom keşke kimya okumasaydım yerinden memnun olan birini göstersene bana. Kimseyi memnun edemezsin.Olay hep specific örneklere vuruluyo o zeki olanlar felan istisna çıkıyor. Onlar içinde koskoca bir sistem yakılmaz ben onu diyom
27 Mayıs 2006 00:42   mesajın adresini al  

manas
manas
Zaten 2 milyona çıkmış öss ye girenler birde meslek liseleri çıkarsa kaos olur tam
27 Mayıs 2006 00:43   mesajın adresini al  

güven
güven
birşey tespit ettim ki meslek liseleriyle yarışmaya g.tü yemeyen elemanlar hep şuanki sistemi destekliyolar kardeşim o adam senden daha kabiliyetliyse sayısal zekası senden daha iyiyse o adam ın iyi bir mühendis olmasının engellenmesini nasıl savunursun ha kendini savunuyoısan anlarım insan oğlu bencildir
27 Mayıs 2006 00:45   mesajın adresini al  

manas
manas
Arkadaşım yarışma işi değil bak bende meslek liseliyim öğretmen lisesi mezunuyum çekirdekten yetiştim bu işin oluru bu ben tam dokuz yıldır eğitimin içindeytim
27 Mayıs 2006 00:47   mesajın adresini al  

güven
güven
sana engelleme mi yapılıyor ki sende istediğin yere girebiliyosun mağdurmusun ben mi yanlış biliyorum
27 Mayıs 2006 00:50   mesajın adresini al  

manas
manas
ben öğretmenliği seçtim başka bişe olmayı düşünmedim
27 Mayıs 2006 00:52   mesajın adresini al  

manas
manas
keşke matematik falan seçseydim ama öğretmenliği sevdiğim için öğretmenlisesini seçtim ve sonuçta öğretmenlikte okuyomm
27 Mayıs 2006 00:53   mesajın adresini al  

aloydra
aloydra
konuyla direk alakalı olmıcak belki ama bence olaya sadece meslek lisesi,imam hatip yada öss olarak bakmamak gerekiyor.Olayın dahada özüne inip , türkiyedeki eğitim sistemini sorgulamak gerekiyor.ilkokuldan itibaren alınan 12 senelik eğitimin tek amacı öss de iyi bir puan almak olan ve bu amaçla özellikle lisede okuldan çok dersanelerde zaman geçiren öğrencilerin olduu bi sistemden bahsediyoruz.ne için, 3 saatlik bi zamanda puanın virgülden sonrasının bile hayatınızı etkileyebilen,bilginiz kadar ezber yeteneğinize ve şansınızada güvenmeniz gereken bi sınav için..oysa olması gereken liseden itibaren klaisk zorunlu dersler yerine çocuğun ilgi alanına göre alabileceği seçmeli derslerin bulunduğu,kuşların sindirim sistemine kadar ezberletilen bi biyoloji dersi yerine,temel kavramların verildiği,öğrencilere nasıl iyi hatip olunur diil nasıl araştırma yapılır ın öğretildiği,herlesin öss ye girme gibi bi mecburiyet hissetmediği(farklı iş kollarının açılmasıyla) bi sistem olmalı..herkes doktor,mühendis,avukat,yönetici olmak zorundaymış gibi hissetmemeli..işte o zaman meslek liseleri gerçek anlamda meslek liseleri olur ve gerçekten o işi yapmak isteyen bilinçli çocuklar o okullara giderler.ezberlemekten beyinleri uyuşmuş,yaratıcılığı köreltilmiş, ne verirsen onu alan ,daha fazlasını sormayan,sorgulamayan bireyler yetiştirmeyelim artık..
27 Mayıs 2006 00:54   mesajın adresini al  

manas
manas
Ben mağdur deilim bizi es geçtiler ancak ben başka bölümlere de gidebilirdim öğretmenliği seçtim bu da benim niyetimi ortaya koyuyor..
27 Mayıs 2006 00:54   mesajın adresini al  

palali
palali
bunun yanında örnek olarak teknik eğitim fakültelerindenki öğretmenliklerin puan ortalamaları çoğu üniversitede mühendislikleri bile sollar sebebi meslek liselilerin başka tercih haklarının bulunmamasıdır. bu bölümlerde okuyanların %99,99'uda meslek lisesi mezunlarıdır zaten. bu kadar yüksek puan alan insanları harcıyoruz ve buna evet bu sistem doğru diyebiliyorsunuz.
27 Mayıs 2006 00:57   mesajın adresini al  

palali
palali
duygu söylediklerinin tamamına katılıyorum ancak bu söylediklerin maalesef ütopya gibi geliyor bana. ülkemizde böyle bir sistemin gelmesi neredeyse olanaksız. en azından kolay yoldan düzeltebileceklerimizi söylemeye çalışıyorum bende yoksa söylediklerine katılmamak elde değil.
27 Mayıs 2006 01:00   mesajın adresini al  

smirnoff
smirnoff
ben cokta haksızlık yapıldıını sanmıorum
27 Mayıs 2006 01:01   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009