ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > meslek liseleri
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

palali
palali
Az çok bilginiz vardır üniversite sınavlrına girişte meslek liselilere yapılan haksızlıktan, bilgisi olmayanlar için olayı özetleyeyim: meslek lisesi mezunları üniversite sınavına girişte kendi branşları (ki bu sadece teknik eğitim fakültelerinin ilgili öğretmenlik bölümlerinden ibarettir, bazı liseler için kendi branşı sayılan neredeyse hiç 4 yıllık fakülte yoktur) ek puan katsayıları yarıştıkları diğer adayların yarısı kadar bile değildir. meslek lisesi mezunu ve bu sistemin ilk kurbanlarından biri olarak tamamen siyasi olarak alınan (imam hatip lisesi mezunlarının önünü kesmek için), ve aynı şekilde devam ettirilen bu uygulamayla ilgili neler düşünüyorsunuz?
20 Aralık 2005 18:59   mesajın adresini al  

moviebiker
moviebiker
imam hatiplilerin yüzünden normal meslek liselilerde yanıyo.
20 Aralık 2005 19:06   mesajın adresini al  

tarçınlı kakaolu kek
tarçınlı kakaolu kek
meslek lisesi dediğimiz liselerin özellikleri önceden ait oldukları meslek grubuyla ilgili dersler görmeleridir.bu nedenle de buraya giden adam zaten o mesleği seçeceğini önceden göstermiştir.
haliyle bu liselere kendi alanlarını seçtikleri takdirde avantaj sağlanmaktadır.ama alan dışı seçim de engellenmeye çalışılmıştır.
bence gayet mantıklı.
kısa yoldan mesleğe atılmaktır burdaki amaç.
eğer zaten o mesleği istemiyorsan o meslek lisesini de seçmiceksin.
20 Aralık 2005 19:14   mesajın adresini al  

palali
palali
ceren evet amaç mesleğe atılmaktır amaç ama birde şöyle düşünelim. meslek liselerinde zaten kültür dersleri normal liselere göre çok azdır. örneğin matematik dersi haftada 3 saattir. tüm bunlara rağmen farklı b,r bölümü kazanabilecek puanı alan birinin önünü kapatmak ne derece mantıklı? ayrıca kendi adıma ben meslek lisesine girdiğimde böle bir uygulama yoktu yani sayısaldan istediğim alanı seçebiliyordum, ancak biz 3. sınıfa geçtiğimizde bu uygulama yürürlüğe girdi dolayısıyla en büyük mağdırları bizler olduk. benim aldığım puan düz lise öğrencisi olsam hukuk ve eczacılığa girmeme yetiyordu ancak tek tercih ahkkım vardı oda elektronik ve bilgisayar öğretmenliği. üniversitede pek çok arkadaşım öğretmenlik yapmak istemediklerini haykırarak mecbur,yetten bu bölümü okudular başka seçeneğimiz yoktu ve bu insanlar şu anda öğretmenlik yapıyor, istemediği halde.
20 Aralık 2005 19:23   mesajın adresini al  

palali
palali
hala bir gelişme yok galiba olamayacakta. eğitimde eşitlik ilkesine uymayan bu karar daha kaç kişinin canını yakacak?
26 Mayıs 2006 23:24   mesajın adresini al  

manas
manas
Arkadaşlar biz bunu eğitim dersin de de tartıştık meslek liselerine haksızlık falan yapılmıyor. Tamamen olması gereen birşey. Puan kesintisini göze almayan düz liseye gider bu kadr basit.. Eşitsizlik felan yok
26 Mayıs 2006 23:26   mesajın adresini al  

palali
palali
yani diyorsunki insanlar 15 yaşında verdikleri bir karardan geri dönmemelidir. böyle bir şansları yoktur.
26 Mayıs 2006 23:28   mesajın adresini al  

lillian
lillian
haksızlık falan yok ortafda.bi ülkdede herkes mühendis doktor mimar olamaz!!meslek liselerindekiler alanları neyse o yönde eğitim alırlar ve o alanda kalifiye insan ihtiyacını karsılarlar.kurulus amacı budur.bazı insanların dolduruslarına gelip yok efendim yannıs uygulamaymıs flaan demeyin arkadaslar rica ediyorum .burdaki sorun insanların bilincsizce lise tercihi yapmalarıdır.baska bisey degi!
26 Mayıs 2006 23:30   mesajın adresini al  

ferhat can
ferhat can
yok her hatanın bir bedeli vardır diyoruz.
26 Mayıs 2006 23:30   mesajın adresini al  

manas
manas
yani diyorum ki bizim vergilerimizle -6 kat fazla devlet para harcayıp belli elemanlar yetiştiriyor. Bu paraları çöpe atmayalım.
Düz liselere harcanmayan paralar meslek liselerine harcanıyor ki bu normal birşey. Harcanan paralar boşa gitmesin.Ayrıca dikey geçiş var bi sürü hak veriliyo zaten başarılı öğrencilere
26 Mayıs 2006 23:32   mesajın adresini al  

manas
manas
Askeri liseden çıkanlar nasıl asker olmak zorundaysa burda da durm böle bu işler çocuk oyuncağı deil devlet tüm imkanlarını seferber ediyor. Okulun amacına uymayan gelmez
26 Mayıs 2006 23:33   mesajın adresini al  

palali
palali
tamam işte bilinçli yada bilinçsiz insanlara tamam sen 15 yaşında bir tercih yapmışsın artık geri dönemezsin demek nasıl bir zihniyettir?

hadi onuda geçtik istenilen zaten meslek lisesine gidip doktor olmak değildir. sağlık meslek lisesine gidenler sağlık alanında eğitim almıyormu senelerce? Ticaret meslek lisesiler İktisat / işletme bölümleri için biçilmiş kaftan değillermidir? Endüstri meslek lisesi elektronik mezunu biri (misal ben) 4 sene lisede elektronik eğitimi almışım, üstüne birde 4 senelik mühendislik eğitimi alsam elime su döken olurmu?

bu okullarda insanlar haftada 3 saat matematik dersi alıyorlar, 2 fizik, 2 saat biyoloji vsvs. yani yaşıtlarından çok daha az genel kültür dersi almalarına rağmen yarıştıkları sınavda onları geçebilen birkaç kişi dahamı kötü doktor, mühendis, iktisatçı olacak? yada düz liseye yada anadolu lisesine gidenler çokmu mükemmel oluyorlar?
26 Mayıs 2006 23:35   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009