ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  güncel  BOMBALARIN BABASI
abd rusya bomba
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

fralulet.gozde
fralulet.gozde
Rusya, patladığında ses çıkarmayan, canlıları buharlaştırarak öldüren bomba üretti. Rus bombası ABD'nin dünyanın en güçlü bombası dediği Bombaların Anası'ndan 4 kat daha güçlü

Rus Kanal 1 televizyonu yeni geliştirilen nükleer olmayan bombaya “Tüm Bombaların Babası” adının verildiği ve ABD'nin “Tüm Bombaların Anası” adını verdiği bombadan 4 kat daha güçlü olduğunu duyurdu.

Rusya Genelkurmay Başkan General Aleksander Ruşkin de, Kanal 1'e yaptığı açıklamada, dünyada benzeri olmayan “vakum bombasının” Rusya'da yapıldığını söyledi.

Ruşkin, yeni bombanın test sonuçlarının bombanın nükleer bomba etkisine sahip olduğunu gösterdiğini belirterek, ancak bu yeni bombanın kesinlikle nükleer nitelikte olmadığını ve radyasyon yaymadığını savundu.

Rusya Kanal 1 televizyonundaki “Vremya” adlı haber programında da konuyla ilgili yapılan röportajlara yer verilerek, şunlar kaydedildi:

“Şu anda gördüğünüz bu bomba o kadar yeni ki, daha ismi bile verilmedi. Görüntülerde ses yok. Bombanın patlama sesi gelmiyor. Bombayı atan uçağın nereden havalandığı ve bombayı nereye attığı hakkında da hiçbir bilgi yok. Bu bombanın görüntülerini siz ilk defa görüyorsunuz. Patlama havada meydana geliyor. Bombanın meydana getirdiği yakıcı maddeden oluşan bulutun patlaması sonucu çok yüksek sıcaklık oluşuyor. Bu yüksek sıcaklığın sonucunda çevrede bulunan tüm canlılar buharlaşıyor. Bombanın patlamasından sonra toprakta ne kimyasal ne de nükleer atık kalıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, bombanın üretiminin hiçbir uluslararası kurala aykırı olmadığını veya yeni bir silahlanma yarışına neden olmadığını açıkladı. Bundan önce, 2003 yılında en güçlü vakum bombasını ABD icat etmiş ve adına 'Tüm Bombaların Anası' demişlerdi. Rusya'nın icat ettiği bu bombaya da analog olarak 'Tüm Bombaların Babası' adı verildi. Bombanın patlayıcı maddesi, TNT'den çok daha güçlü ve onun elde edilmesinde de nano-teknolojilerin büyük katkısı oldu. Bu, Amerikalıların bombasından 4 kat daha güçlü. Patlama merkezindeki sıcaklık da iki kat daha fazla. Etki alanına göre ise bombaların babası, anasından 20 kat daha etkili.”

Haberde, Rusya'nın yeni icadı olan bombanın 7 ton yüksek patlayıcı içerdiği ve 8 ton yüksek patlayıcı içeren ABD'nin bombasından çok daha etkili olduğu belirtilerek, “Amerikalıların bombası 11 ton TNT şiddetine eşdeğerken bu 44 ton TNT'ye eşdeğer. Rus bombasının patlama menzili, ABD'nin iki katı olan 300 metrede gerçekleşiyor. Rusya, bu bombanın ilk testlerine 2003 yılında başladı” denildi.

Kanal 1'in haberinde, Rus stratejik bombardıman uçağında paraşütle bırakılan bir bomba ve çok yoğun bir ateş topu şeklinde patlama görüntüleri de ekrana getirildi. Patlama sonucu enkaz haline gelen bir bina ve test alanındaki zırhlı askeri araçlar ile yanan yeryüzü görüntüleri ekrana yansıdı.

Ruşkin, bu yeni bombanın orduya ulusal güvenliği koruma, terörist saldırılara karşı herhangi bir yer veya bölgede koyma gücü vereceğini sözlerine ekledi.

AA

radyasyon yaymayınca adam öldürmicek mi yani:S >>>
~ 358 gün   mesajın adresini al  

sphinx®
sphinx®
haberi dün okumuştum..bu işlerin boku çıktı artık iyice...sonumuz hayrola

dogujan
dogujan
ses çıkmayınca ben ona bomba demem arkadaş
onun heyecanı sesinde

bl@ir
bl@ir
ben anlamıyorum ya.... Amaç ne???
dünya üzerinde kime sorsan silahlanmaya karşı ama israil göstere göstere pudra bombası kullanıyor ve bun ukullandığını doğruluyor faka kimse ses çıkarmıyor!

görüntü çıkmıyor nedense ben eklediğim zaman...
merak edenler için link
http://www.liveleak.com/view?i/0fe_1189579440

bl@ir
bl@ir
arkadaşlar dün bulmuştum...
paylaşmak istedim.

bol1 http://www.youtube.com/watch?v=zE59smw5yHY
bol2 http://www.youtube.com/watch?v=z-YS81BLZlQ

fralulet.gozde
fralulet.gozde

ne denir ki bu videolara yaf:S =(

bl@ir demis ki:

arkadaşlar dün bulmuştum...
paylaşmak istedim.

bol1 http://www.youtube.com/watch?v=zE59smw5yHY
bol2 http://www.youtube.com/watch?v=z-YS81BLZlQ

neocan
neocan
israilin ayrıcalığı var kimse gık diyeliyo , onlar zevkine öldürünce dünya için, filistinliler kendini korumak için öldürünce terörizm için...

bu arada bombada hakkaten bomba gibiymiş, yalnız sessiz olması hiç hoşuma gitmedi :D

bl@ir
bl@ir
atom bomb, hiroshima!
izlediğim en gerçekçi belgesel hiroşima hakkında! atom bombasnın etkisini gösteriyor ve tanıklarla olayı canlandırıyorlar.
sayfaya gömdüğüm zaman nedense görünmmüyor bende link verdim.

fralulet.gozde
fralulet.gozde
saniseler içinde yok oldular nedemekk yaf çok acı>>>
bir de annatan adamın nasıl hala yaşadığını merak ettim yane radyasyonun etkisi de var üstelik>>>

bl@ir
bl@ir
bomba sessiz diil. Basına verilen görüntüde ses yok sadece! Nükleer etkinin dışındaki tüm etkiler atom bombası ıle aynı..
yakıcı sıcak...
ses hızında şok dalgaları (eti kemikten ayırır derecede kuvvetli)...
sağır eden ses dalgaları...
10 şiddetinden daha büyük yeryüznün şeklini değiştiren sarsıntı...

düşünmek bile ürkütücü!

neocan demis ki:

israilin ayrıcalığı var kimse gık diyeliyo , onlar zevkine öldürünce dünya için, filistinliler kendini korumak için öldürünce terörizm için...

bu arada bombada hakkaten bomba gibiymiş, yalnız sessiz olması hiç hoşuma gitmedi :D

bl@ir
bl@ir
tahminimce o anlatan amca nereden baksan 100 km den daha uzak hiroşimaya!

fralulet.gozde demis ki:

saniseler içinde yok oldular nedemekk yaf çok acı>>>
bir de annatan adamın nasıl hala yaşadığını merak ettim yane radyasyonun etkisi de var üstelik>>>

neocan
neocan
hee evet görüntülerde ses yok diyomuş... cidden korkunç bi bomba...

dea
dea
buna kafası çalışanlar insan değil ya.. yok etmek için kullanılan bir bomba üretmek dünyanın en acımasız şeyi olsa gerek.

mutedil dalgalı
mutedil  dalgalı
hastalıklar, afetler, yetmiodu insanların ölmesi icin ii olmmş:(
ruslar işe yarar bişi icad etse şaşarım
hatunları bitti bombaları başladı

bl@ir
bl@ir
bu tip başlıkta beni yerlere yatıran bi yorum!
helal walla!

marla sİng3r demis ki:

hastalıklar, afetler, yetmiodu insanların ölmesi icin ii olmmş:(
ruslar işe yarar bişi icad etse şaşarım

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008