ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 1980 yılında gözaltına alındıktan sonra öldürülen Cengiz Aksakal'a işkence uygulayan iki jandarma subayına verilen hapis cezasının uygulanmaması nedeniyle Türkiye'yi suçlu buldu. AİHM, Devrimci Yol üyesi olduğu gerekçesiyle 1980 yılında Artvin'de gözaltına alındıktan bir süre sonra kaldırıldığı hastanede ölen Cengiz Aksakal'ın eşi Teren Aksakal'ın başvurusu üzerine açılan davayı sonuçlandırdı. AİHM, kararında bir Türk mahkemesince 1997'da verilen ve 2003'de kesinleşen kararda iki Jandarma subayının Aksakal'a uygulanan işkenceye karıştıkları gerekçesiyle iki yıl bir ay hapis cezasına çarptırıldıklarını kaydetti. Mahkeme kararının uygulanmadığını da belirten AİHM, söz konusu iki subayın emekliliklerine kadar orduda görevlerini sürdürdüklerine dikkat çekti. Olayın Türkiye'nin bireysel başvuru hakkı tanıdığı 1987 öncesi meydana geldiğine işaret eden mahkeme, buna karşın yasal işlemlerindeki kusurlar ve suçluların cezalandırılmaması gibi faktörleri göz önünde tutarak Türkiye'yi 50 bin Euro cezaya çarptırdı.
* * * Cengiz AKSAKAL (1940-12 Kasım 1981)
1940 yılında Şavşat'a bağlı Veliköy'de doğdu. Devrimci mücadeleye TÖB-DER içinde Devrimci Öğretmen saflarında katıldı. Doğduğu köy olan Veliköy'de öğretmenlik yapmaktaydı. Burada sürdürülen örgütlenme çalışmalarına katılmış, Veliköy Halkodası'nın açılmasında ve faaliyetlerinde görev almıştı. 12 Eylül'ün ardından Cengiz Aksakal da diğer devrimcilerle birlikte cuntaya karşı mücadele etti. TÖB-DER soruşturması gerekçesiyle Veliköy Jandarma Karakolu tarafından gözaltına alındı. Ardından Artvin'e, işkencehane olarak kullanılan eski Öğretmen Okulu'na gönderildi. Gördüğü yoğun işkenceler sonucu 12 Kasım 1981 günü öldü
112 Eylül 2007 23:10
-glycerine-
mükemmel karar.keşke kenan evreni içeri tıkma yetkisi de olsa aihm nin.
12 Eylül 2007 23:14
boomerang ¹³
kötü bir karar..
karar verilecek ise Türkiye'de verilmeli..
ayrıca Aihm'ye kafam da girsin, hiç bir inandırıcılığı da yok kendilerinin..
ülkemizin vatandaşlarının da aihm'ye başvurmasını ciddi derecede yadırgıyorum..
212 Eylül 2007 23:18
seytan ucurtmasi
eğer senin ülken verdiği kararı uygulamaya cesaret edemiyosa yada uygulanmasına ENGELLER!! çıkıyosa bu kararı başkasının vermesi çok normal...
bunda yadırganacak bi durum yok bana göre...
112 Eylül 2007 23:21
boomerang ¹³
iyi de uygulattıracaksın o zaman..
ben asla, ezilsem de aç kalsam da ülkemi mahkemeye vermem.. verirsem bu Türk adalet sisteminde olur..
burası çok basit olarak, bir cumhuriyet.. bir demokrasi ülkesi..
oy verilen kişiler 80 darbecilerin yargılanması için tasarı yapsınlar, yargılansın..
eah, başa gelenler bunu yapamıyorsa sen düzgün seçim yapamıyorsun demektir..
tekrarlamakta fayda görüyorum, her ne olursa olsun, ülkemi dışarıdan birine şikayet etmem..
örnek vermek gerekirse; ben bir meslek lisesi çıkışlı öğrenciyim..
212 Eylül 2007 23:27
rus ruleti
bence çok yerinde bir karar önemli olan siyasi boyutu değil devrimci olmuş ülkücü olmuş.Madem bir karar verilmiş uygulanması gerekiyordu.Ayrıca ülkemizde adaletinde nekadar adeletli işlediğini düşünürsek hakveriyorum Ahim'e..bu ülkenin cumhurbaşkanının eşi ülkesini vermişte ..diğerlerinin vermesi çok doğal.
12 Eylül 2007 23:30
seytan ucurtmasi
türkiye demokarasi ülkesi.evet göstermelik bi demokrasimiz var bu doğru...
bu ülkede hiçbir zaman ve ne yazık ki 12 eylül darbecileri yargılanıp hakettikleri cezayı alamayacaklar...istediğn tasrıyı yap koy önlerine .her zaman bi engel çıkar çıkartılır....
bu yüzden senin yapamadığını bırak başkası yapsın.bunda gerçekten bi sakınca yok.çünkü hakedilen bi ceza söz konusu olan...
bunu şovanistliğe dökmenin anlamı yok...
112 Eylül 2007 23:35
swashbuckler
Uygulattıracaksın, haklısın boomerang bu konuda, AİHM kararlarının bağlayıcı etkisi vardır, sevsen deee, sövsen deee uygulamak zorundasın, uluslararası sözleşmelerle bu uluslararası adalet divanının bir parçası olduğun sürece.. ben AİHM'yi sevmem, kararlarının bir çoğunluğunun siyasi olduğu kanısındayım ama isabetli kararlarının daha büyük bir çoğunlukta olduğunu kabul etmek gerek..
Darbecilerin yargılanması konusunda da haklısın, aynı kelimeleri kullanırdım eğer bu konuda bir şey yazacak olsaydım =)
Mahkemeye verme konusunda şöyle bir şey var, doğrudan davayı uluslararası mahkemeye çıkaramazsın. Uluslararası adalet divanına bir davanın çıkması için ülkedeki bütün iç hukuk yollarının tükenmiş olması gerekir; dava açarsın, alt derece mahkemesi, üst derece mahkemesi, yüksek mahkeme hepsi aynı kararı verir, sen hala haksızlığa uğradığın iddiasındaysan AİHM'ye başvurursun, bir kurul başvuruları eler, elenmeyen başvurular da AİHM divanında görüşülür.. söylemek istediğin, ben iç hukuk yolları tükense bile ülkemi mahkemeye vermem mi?
12 Eylül 2007 23:36
boomerang ¹³
evet vermem, o zaman derim ki, ortada bir bokluk var.. ve bunu düzeltmeliyiz derim..
şöyle diyim, evliyim eşimle kavgalıyım.. bunu annemle tartışırım annesiyle tartışırım.. çocuklarımla tartışırım.. eş dost ile tartışırım.. baktım bir çözüm yok.. ama haklı olduğumda iddialıyım..
o zaman bu haklılığımı ispatlayacak yönde şeylere başvururum..
asla çıkıp apartman toplantısın da, ey komşular benim eşim eve geldiğimde şehriye çorbası yapmıyor demem..
swashbuckler demis ki:
Uygulattıracaksın, haklısın boomerang bu konuda, AİHM kararlarının bağlayıcı etkisi vardır, sevsen deee, sövsen deee uygulamak zorundasın, uluslararası sözleşmelerle bu uluslararası adalet divanının bir parçası olduğun sürece.. ben AİHM'yi sevmem, kararlarının bir çoğunluğunun siyasi olduğu kanısındayım ama isabetli kararlarının daha büyük bir çoğunlukta olduğunu kabul etmek gerek..
Darbecilerin yargılanması konusunda da haklısın, aynı kelimeleri kullanırdım eğer bu konuda bir şey yazacak olsaydım =)
Mahkemeye verme konusunda şöyle bir şey var, doğrudan davayı uluslararası mahkemeye çıkaramazsın. Uluslararası adalet divanına bir davanın çıkması için ülkedeki bütün iç hukuk yollarının tükenmiş olması gerekir; dava açarsın, alt derece mahkemesi, üst derece mahkemesi, yüksek mahkeme hepsi aynı kararı verir, sen hala haksızlığa uğradığın iddiasındaysan AİHM'ye başvurursun, bir kurul başvuruları eler, elenmeyen başvurular da AİHM divanında görüşülür.. söylemek istediğin, ben iç hukuk yolları tükense bile ülkemi mahkemeye vermem mi?
312 Eylül 2007 23:44
boomerang ¹³
ayrıca eğik olarak yazdığım ben meslek lisesi çıkışlı bir öğrenciyim örneğini de vereyim..
lise1 deyim ve imam hatipler yüzünden bizim de önümüz kapatıldı.. halbuki bir çok hayalim vardı.. ve başka okula geçemedim.. seçenekler pat diye kapandı.. belki de hayatım pat diye değişti..
mahkemelerdeki bir çok davayı destekledim içinde bulundum.. olmadı..
aihm lafı geçince orada bir dur dedim..
ve her ortamda yapılan haksızlığı anlatıyorum, o haksızlığı bir başkasının yapmaması için elimden geleni yapıyorum, bir daha olmasın diye.. düzeltilsin diye..
312 Eylül 2007 23:47
swashbuckler
..tahmin ettim ben ama açıklama iyi oldu.
12 Eylül 2007 23:55
boomerang ¹³
hak edilmemiş demiyorum, hak edilmiştir bilemem, çünkü direkt olarak konu ile alakadar değilim o adamın kişisel olarak yaşadıklarını bilemiyorum..
göstermelik bir demokrasi yok.. harbi harbi bir demokrasimiz var..
halk seçiyor halk yönetiyor..
şovanizme gelince, istirham edeyim bence böyle lekelemeye gerek yok.. :o)
şeytan uçurtması demis ki:
türkiye demokarasi ülkesi.evet göstermelik bi demokrasimiz var bu doğru...
bu ülkede hiçbir zaman ve ne yazık ki 12 eylül darbecileri yargılanıp hakettikleri cezayı alamayacaklar...istediğn tasrıyı yap koy önlerine .her zaman bi engel çıkar çıkartılır....
bu yüzden senin yapamadığını bırak başkası yapsın.bunda gerçekten bi sakınca yok.çünkü hakedilen bi ceza söz konusu olan...
bunu şovanistliğe dökmenin anlamı yok...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/14237
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.