ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > MSN kullanıcıları dikkat!
set by flo topa geldik virus msn
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

kafamagöre
kafamagöre
MSN kullanıcılarına yine virüs tehdidi! Bu virüs MSN'in yeni baş belası... Aman dikkat!
Trend Micro bu virüsten etkilenen kullanıcılara HijackThis yazılımını kullanmalarını öneriyor.

Trend Micro, MSN'in anında mesajlaşma uygulaması Messenger'da dolaşan ve İnternet kullanıcılarını bezdiren virüsün WORM_SDBOT solucanının yeni bir türü, WORM_SDBOT.EXT, olduğunu tespit etti. WORM_SDBOT.EXT, alıcıya ilginç bir mesaj göndererek virüs içeren zip uzantılı Beach Picture 2003 adlı dosyayı sistemine yüklemesini sağlıyor.

Virüs, dosyayı yükleyen kullanıcının bilgisayarına ciddi zararlar veriyor. WORM_SDBOT.EXT'e erişimi bulunan bilgisayar korsanları, verdikleri çeşitli komutlar ile sisteme dosya yükleyebiliyor, sistemde devam eden işlemleri sonlandırabiliyor, yeni dosya oluşturabiliyor, dosyaları açabiliyor ya da silebiliyorlar. Ayrıca kullanıcıya gelen virüslü dosya, kullanıcının adıyla diğer kullanıcılara da gönderiliyor.

Trend Micro bu virüsten etkilenen kullanıcılara casus programları saptayıp temizleyebilen HijackThis yazılımını kullanmalarını öneriyor. HijackThis küçük, basit fakat son derece etkili bir yazılım. Bütün dünyada 10 milyonun üzerinde kullanıcının bilgisayarına indirdiği, CNET'in Download.com Web sitesi editörünün 5 yıldız verdiği, aynı site üyelerinin en iyi 2 casus program temizleme yazılımından biri olarak oyladığı HijackThis, TrendSecure.com adresinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. HijackThis 2.0 sürümü, Microsoft Vista ve Internet Explorer 7.0 ile birlikte kullanılabiliyor.

11 Eylül 2007 01:26   mesajın adresini al  

tsigalko
tsigalko
bir de ipneler öyle albenili dosya isimleri koyuyolar ki.. neyse.. şeytana uymamak lazım..
11 Eylül 2007 01:33   mesajın adresini al  

neocan
neocan
windows dan cacık olmaz...
11 Eylül 2007 01:37   mesajın adresini al  

hayda.bre
hayda.bre
Bana iki kez yutturmaya çalıştılar yermiyim :D

Ya millette nasıl program kullanıyor anlamıyorum ki , hem her geleni niye alıyorsun :S
 2   11 Eylül 2007 01:57   mesajın adresini al  

root
root

Dimi ama :)
Daha dikkatli olmak lasım dosy7a transferlerinde karşı tarafa sen bir dosya yolladınmı gibisinden onay almak lazım

hayda.bre demis ki:

Ya millette nasıl program kullanıyor anlamıyorum ki , hem her geleni niye alıyorsun :S

11 Eylül 2007 08:44   mesajın adresini al  

dogujan
dogujan
abazalıktan ben bile yuttum bi kere :S

hayda.bre demis ki:

11 Eylül 2007 09:11   mesajın adresini al  

dogujan
dogujan
son çekildiğim resimler bunlar sadece sana yolluyorum

yermiyim lan bidaha :))
11 Eylül 2007 09:36   mesajın adresini al  

dolbythx
dolbythx
:)) Bak en sevdiğim resmim bu gibisinden bir dosya yolluyor. Yalnız işin komiği zip dosyası. İçinde kimbilir ne var :) Hayır madem resim dosyası niye zipleyip yolluyon. Jpg ise resim zaten sıkıştırılmış oluyo zaten. Ziplemeye ne gerek var. Jpg dışındakiler de pek kullanılmıyor...
11 Eylül 2007 09:41   mesajın adresini al  

ülkü özcan
ülkü özcan
bu virüs HijackThis şirketi tarafından yapılmış olabilir mi acaba?
 1   11 Eylül 2007 09:47   mesajın adresini al  

dolbythx
dolbythx
kesin :D Abi adamlar hem virüsü yapıyor sonradan da sorunu çözdük bakın biz iyi bir yazılım şirketiyiz diye havalarını atıyorlar :)
11 Eylül 2007 09:58   mesajın adresini al  

genius
genius
virüsü şirket yapsaydı,temizleme programı ücretsiz olmazdı...
11 Eylül 2007 10:48   mesajın adresini al  

dandanadan
dandanadan
trend micro falan hikaye hiçbiri çözüm olamadı bu virüse ben kedim denedim . çözüm yolunu msn virüsü adlı ipucundan okuyabilirsiniz .
11 Eylül 2007 10:57   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009