ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
MSN kullanıcılarına yine virüs tehdidi! Bu virüs MSN'in yeni baş belası... Aman dikkat!
Trend Micro bu virüsten etkilenen kullanıcılara HijackThis yazılımını kullanmalarını öneriyor.
Trend Micro, MSN'in anında mesajlaşma uygulaması Messenger'da dolaşan ve İnternet kullanıcılarını bezdiren virüsün WORM_SDBOT solucanının yeni bir türü, WORM_SDBOT.EXT, olduğunu tespit etti. WORM_SDBOT.EXT, alıcıya ilginç bir mesaj göndererek virüs içeren zip uzantılı Beach Picture 2003 adlı dosyayı sistemine yüklemesini sağlıyor.
Virüs, dosyayı yükleyen kullanıcının bilgisayarına ciddi zararlar veriyor. WORM_SDBOT.EXT'e erişimi bulunan bilgisayar korsanları, verdikleri çeşitli komutlar ile sisteme dosya yükleyebiliyor, sistemde devam eden işlemleri sonlandırabiliyor, yeni dosya oluşturabiliyor, dosyaları açabiliyor ya da silebiliyorlar. Ayrıca kullanıcıya gelen virüslü dosya, kullanıcının adıyla diğer kullanıcılara da gönderiliyor.
Trend Micro bu virüsten etkilenen kullanıcılara casus programları saptayıp temizleyebilen HijackThis yazılımını kullanmalarını öneriyor. HijackThis küçük, basit fakat son derece etkili bir yazılım. Bütün dünyada 10 milyonun üzerinde kullanıcının bilgisayarına indirdiği, CNET'in Download.com Web sitesi editörünün 5 yıldız verdiği, aynı site üyelerinin en iyi 2 casus program temizleme yazılımından biri olarak oyladığı HijackThis, TrendSecure.com adresinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. HijackThis 2.0 sürümü, Microsoft Vista ve Internet Explorer 7.0 ile birlikte kullanılabiliyor.
11 Eylül 2007 01:26
tsigalko
bir de ipneler öyle albenili dosya isimleri koyuyolar ki.. neyse.. şeytana uymamak lazım..
11 Eylül 2007 01:33
neocan
windows dan cacık olmaz...
11 Eylül 2007 01:37
hayda.bre
Bana iki kez yutturmaya çalıştılar yermiyim :D
Ya millette nasıl program kullanıyor anlamıyorum ki , hem her geleni niye alıyorsun :S
211 Eylül 2007 01:57
root
Dimi ama :)
Daha dikkatli olmak lasım dosy7a transferlerinde karşı tarafa sen bir dosya yolladınmı gibisinden onay almak lazım
hayda.bre demis ki:
Ya millette nasıl program kullanıyor anlamıyorum ki , hem her geleni niye alıyorsun :S
11 Eylül 2007 08:44
dogujan
abazalıktan ben bile yuttum bi kere :S
hayda.bre demis ki:
11 Eylül 2007 09:11
dogujan
son çekildiğim resimler bunlar sadece sana yolluyorum
yermiyim lan bidaha :))
11 Eylül 2007 09:36
dolbythx
:)) Bak en sevdiğim resmim bu gibisinden bir dosya yolluyor. Yalnız işin komiği zip dosyası. İçinde kimbilir ne var :) Hayır madem resim dosyası niye zipleyip yolluyon. Jpg ise resim zaten sıkıştırılmış oluyo zaten. Ziplemeye ne gerek var. Jpg dışındakiler de pek kullanılmıyor...
11 Eylül 2007 09:41
ülkü özcan
bu virüs HijackThis şirketi tarafından yapılmış olabilir mi acaba?
111 Eylül 2007 09:47
dolbythx
kesin :D Abi adamlar hem virüsü yapıyor sonradan da sorunu çözdük bakın biz iyi bir yazılım şirketiyiz diye havalarını atıyorlar :)
11 Eylül 2007 09:58
genius
virüsü şirket yapsaydı,temizleme programı ücretsiz olmazdı...
11 Eylül 2007 10:48
dandanadan
trend micro falan hikaye hiçbiri çözüm olamadı bu virüse ben kedim denedim . çözüm yolunu msn virüsü adlı ipucundan okuyabilirsiniz .
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/14194
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.