şu an kantinde 180 kişi var.
giriş yap | üye ol   

Forum

>

Konu Dışı

>

İzmir... Güzel İzmir.

1 2 3 4
nicht
8 Eylül 2007 19:17
bi tane şehir
ben olamadım belki ama,ilerde çocuklarım izmirli olcak ^_^
küçük bir kız çocuğu
8 Eylül 2007 19:20
büyüdüğüm kent.. gözlerime ışıltısını verdi..aktığını hissettim damarlarımda.. ama hala söyleyemediğim bir şeyler var ona karşı..

büyüdüğüm kent ne ışık taçlı Paris, ne amber kokulu Bağdat ne de kalbi buz tutmuş Alaska.. bu kent, ıslanır her güz yağmurunun gölgesinde, İmbat uçurur eteklerini, yakamozlar ışıldar gözlerinin derinliklerinde, çiçek açar her bahar sevincinde, yürek yangını çeker her Hıdırellez ateşler üstünden atlarken duyguları..

beni büyüren kent kolları arasına alır denizi, öylesine kucaklar.. İmbata yükler sevgisini her yaz, tüm Ege'yi dolaşıp yerinin sularına yüz vursun diye..

beni kendine dost bilen bu şehir, izlemiştir geceleri her yürek atışımda kıyılarında soklanışımı ve her göz göze gelişimizde -şehir ile ben- yaşlı bir balıkçı kayığı terk eder kıyılarını.. o, yine de yolunu şaşırmış bir ses, bir soluk için uyumaz bekler bütün gece..

yangın artığı bu dünyanın gülümseyen denizlere değen ucundadur büyüdüğüm kent.. boşlukta bir yıldızdır, okyanusta bir deniz kızı pırıl pırıl parlayan.. bir Ermeni matmazeldir, bir Musevi madam, bir köylü kızıdır zeytin toplayan..

uyanır gönlümün serçeleri her sabah, uçar mavi aydınlığına ve her sabah bu mucize kent hiç kullanılmamış bir zamanın göz kapaklarını açar, yaşam kokar zaman..

ne zaman bir parça deniz görsem o gelir aklıma, bir parça fesleğen, defne, kekik, bir parça da sevda..
souvereign jr.
8 Eylül 2007 23:40
comandante yazılar süper... okudukça gözleri doluyor insanın... sağolasın...

Türkiye'nin en güzel şehri bence, tartışmasız. Efes Antik kenti yeter zaten Meryem Ana'nın mezarını heryıl onbinlerce turist geziyor , üstüne bi de İEF var. Hangi şehirde okadar büyük bir fuar var? Neden yazın, nerdeyse, tüm Türkiye Çeşme'ye akın ediyor? bunları sorsun İzmir'i sevmeyenler kendilerine, acaba sevmeyen kişiler de İzmir'e gavur diyenlerden mi...
comandante
9 Eylül 2007 23:40
Bazı yorumları okudum da ne kadar gereksiz sataşmalar yapılmış. İlk olarak yazılar bana ait değil ikiside alıntı. Ayrıca oralarda herhangi bir şekilde ayrımcılık hor görme yada hakaret içeren öğeler yok. Dediğim gibi iddialarınız gereksiz olmuş.
smarti
27 Eylül 2007 01:19
şu yazıyı her okudugumda tüylerim diken diken oluyo..yazıcak bişey bulamıyorum:))ne mutlu bana izmirimdeyim!!!
elchina
27 Eylül 2007 02:51
izmir ah güzel izmir..
hani nerde
27 Eylül 2007 05:20
istanbul ertesi

bir garip
bir güzel
bir sıkıcı şehir.güzel şehir sıkıcı şehir. güzel, sıkıcı.şehir.

maktul
27 Eylül 2007 12:53
...İzmire asığım....
souvereign jr.
30 Kasım 2007 20:34
artık sen de izmirli sayılırsın. :))

egemavisi demis ki:

izmirli değilim ama tam bi izmir aşığıyım :DDDDDDDDDDd

cigdém
30 Kasım 2007 21:03
bu şehrin ortasından yaralı çocukluğum geçere benim...benim çocukluğum bu şehrin bütün şarkılarını ezbere bilir.kolay kolay geçit vermez geçmişe, alır eskileri körfeze atar.
körfezin pislik kokan sularına birer kurşun gibi atar eskileri...benim gölgem bu şarkının ardında kalır.yetişemez, soluksuz koşar yine de...bir ıslık olur avuçlarımda, geçer yüreğinin sol yanının sıcaklığında uyur benim çocukluğum.
en çok yaban gülleri satar rüyalarında, daha büyük işler beceremez.korkak değildir ama yine de konuşmaz yüreğini görünce.mutlak tanıyor bir yerde, görmüşlüğü var.seni değilse bile sesini, rengini, adımlarını, kokunu...biliyor ama koymuyor bu şehre adını.
bu şehrin yanızlığında bir çocuk yol alır.benimkine benzer ıssızlığı.ardında sarhoş geceler bırakır.ellerinde beyaz güvercinler.
anlatamaz benim çocukluğum bu şarkıyı, doğduğu yer tam burası çnkü.
bir mum alevi üşütür gölgesinde, çürüttüğü bir yorgun geçmiş yaslanır körfezin dalgın sularına.
kağıt bir gemi olur yüreğim, akşam karanlıklarında yol alır yüreğine...
2000 - izmir
cigdem's.
1 2 3 4