29 Ağustos 2007 22:52
Fdhasgdfhadfash Kjsgdksajgdkasfbkasf
*jakoben*
zaman gazetesinin kiralık kalemşör liberal-dinci-elitimsi ne eşşşek
ne katırr yazarlarının sıkça kullandığı terimler
saygı seviye ayaklar altında hale bak bide açıklama bekliyorsun :s beklediğin cevabı alırsın umarım...kolay gelsin heheh
|
29 Ağustos 2007 23:12
Fdhasgdfhadfash Kjsgdksajgdkasfbkasf
katırr ve eşşek argo olmuyo demek :s nese arkadaşım terbiyeni takın derim ben sana başka bişey demem...o adamlar bu yazını okuyup seni çokta güzel mahkemeye verebilirler çatır çatırda tazminatlarını alırlar...banane ya ne halin varsa gör...biz google değiliz aç araştır heheeh =)
|
29 Ağustos 2007 23:13
Abcdefg Abcdefg
statüko : isim (statü'ko) Fransızca statu quo
Yürürlükte bulunan antlaşmalara göre olması gereken veya süregelen durum.
statükocu: sıfat
1 . Süregelen durumu korumaya meyilli.
2 . Değişime direnen.
|
29 Ağustos 2007 23:18
Abcdefg Abcdefg
muhabbetin öncesini bilmiyorum...bu başlığı açma sebebinide...
ben sadece kelime anlamlarını yazdım..:)...
|
29 Ağustos 2007 23:20
boorish
Statüko
-mevcut durum.
-su anda ve eskiden beri icinde bulunulan, degismesi beklenmeyen ve istenmeyen durum.
-sürerdurum. durgu.
-uluslararası hukuk terimi olup, belli bir zaman dilim içinde, herhangi bir olay olana kadar var olan, sürmekte olan fiili ve hukuki durum anlamında kullanılır.
-mevcut durum demektir.örneğin halen geçerli olan toplumsal düzenin sürdürülmesi statükonun korunması anlamına gelir.bunun gibi, belirli konuda uluslararası anlaşlamaların belirlemşi olduğu durum statüko sayılır.bunun değiştirilmesi ise statükonun değiştirilmesi anlamına gelir.
-fikir ve hamle üretmeden, sadece ona sarılarak siyaset yapan siyasi partileri seçimlerde madara eden olgu...
Statükocu
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=Stat%FCkocu
29 Ağustos 2007 23:21
Vol Vol
statuko...
her g.tu sikisan'in karsisindakinden ustun hale gecmek icin kullandigi kelimedir..
anlam olarak ayni olmasada demokrasi gibi bisidir... her g.tu sikistiginda daha dusman olunan demokrasiye sarilanlar gibi
|
29 Ağustos 2007 23:25
Vol Vol
bisi kastttigi falan yok
surda su kadar hirsizlik yaptiniz, su dedigin lafi unuttun bugun bunu diyosun, surada sunlari yapmistin unutma diyosun
adam kanitlanmis hirsizliga itiraz edemiyo haliylen
sen statukocusun diyo cikiyo
*jakoben* demis ki:
bunu özellikle liberal ve dinci kesimin kullanmasını nasıl yorumluyorsunuz...
ben kelime anlamını biliyorum arkadaşlar önemli olan
bunu sık sık karşımıza çıkaran kesimin neyi kastederek çıkardığıdır..
|
|
|
|
30 Ağustos 2007 00:05
Abcdefg Abcdefg
öyle bir duruma geldik ki artık iktidarın yaptığı ilkesizlikleri değil, bunları gösterenleri eleştiri olduk...
akp emperyalistlerin kuklasıdır
benim yaptığım baykal muhalefeti değildir...
bak sana akp zihniyetinden bir örnek sunacağım...
Ortada dönen bir küresel yağma var ve bu küresel yağmaya 8-9 yıl evvel karşı çıkanlar (ozaman fazilet partisi milletvekili şimdinin akp milletvekili M. Altan Karapaşaoğlu) şimdi tam tersini yapıyor. Yağmaya ortak oluyorlar...
bak bu linkte http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tutanak_b_sd.birlesim_baslangic?P4=414&P5=B&page1=11&page2=11 meclis kürsüsünden ne diyor sayın mebusumuz.
aynı mebus 8-9 yıl önce yasaları çiğnediğini söylediği Cargill firması için geçen yıl nasıl bir önerge veriyor.
Bu linke tıklayarak görebilirsin http://www2.tbmm.gov.tr/d22/2/2-0762.pdf
Bu yapılan boş muhalefet değildir , bunu lütfen aklınıza sokun. Bu özellikle akp ye yapılan bir muhalefet te değildir. Aynı olayı kim yaparsa yapsın aynı muhalefeti yaparım. Yaptığı ilkesizlikleri herkesin gözüne sokarım. Olay akp vs. değil . Ortada dönen bir küresel yağma vardır ve buna duyulan tepkidir.
Yoksa ne akp nin küresel sermaye karşısında onurlu bir duruşu vardır ne de chp gelse o onurlu duruşu sergiler.
işte halkımız bunlara oy verdi, başımıza çoban yaptı..
saman demis ki:
Ben akpli değilim kesinlikle. Bunu altını çize çize söylüyorum. Fakat akp oyunu kuralına göre oynadı. Sizi trahrik etti o putlaşmış statükolarınızın üstüne yürüdü. Sayın lafları kelle laflarını süpürdü ortamı kamplaştırdı. Siz de bu oyuna geldiniz ve o mitinglerle akpyi tekrar iktidar yaptınız hizipleşmeniz statükolarınız onları iktidara taşıdı. Siz saldırdıkça onlar kazandı böyle saldırdıkça ve bu üslubu devam ettirdikçe de devam edeceksiniz erimeye...
|
|
30 Ağustos 2007 00:18
Abcdefg Abcdefg
hırsızın hiç mi suçu yok?
saman demis ki:
mc2 olay talan veya değil.. chp bu işi hizipleştirdi. müslüman Allahsıza indirgedi olayı kelle lafı sayın lafı hepsini sildi süpürdü bu olay. uzlaşmacı olmadı ne oldu gene abdullah gül seçildi bu sefer bu seçimi de heba ettiler. akp sinir harbini kazandı ve akpyi iktidar yaptı. benim kastettiğim oydu siyaseti kuralına göre oynamadı akpyi ezdi ve onu ezdikçe de türk halkı gene her zaman ki gibi mazlumun yanında yer aldı ve akp iktidar oldu ben stratejik hatadan bahsediyorum...
|
|
30 Ağustos 2007 00:58
witchontheroof
bunlar nihat genç'in skyturk'te bu konuda söylediği kelimelerin aynı..
dediğin paragrafta statükoyla ilgili tek bir cümle var. çünkü jakoben 'statüko nedir ?' diye sormuş ve kavrama girmekten kaçınmış, akıllardaki statükoyu ortaya çıkarmak adına.
ve üzgünüm arkadaşım ama kelimelerin aynı demek, 'bunları bi yerden gözüm ısırıyor.' demekle, 'burası arak kokuyor.' demekle eş değer.
ayrıca nihat gençle jakobenin dedikleri, belki bu noktada;
daha çok zaman gazetesinin kiralık kalemşör liberal-dinci-elitimsi ne eşşşek
kesişiyor bir tek -ki nihat genç tüm satılık gazeteleri katmış- jakoben daha dar bi çerçevede irdelemiş.-ki jakobenin açılış msjında statükoyla ilgili söyleidği yegane cümle de bu.-
ha pardon nihat geçle aynı olarak 'statüko nedir ?' sorusu var. ki bu iki kelime nihat gençten başka kim birliştirebilirdi hakkaten bu işte bi iş var (:
|
30 Ağustos 2007 03:29
akar
Statükocu bence düşünüldüğünde anlam olarak muhafazakara denk geliyor.
Ancak tartışma yapmak yanlış.
Bu ülkedeki her kesim karşısındakini suçladığı sürece,fikirleri tartışmadığı sürece ilerleyemeyecek.Ve ne acıdır ki Sabetayistlerin elinde oyuncak olacak!
|