| |
no control
|
Yunanistan’da haftalardır süren ve son günlerde artan orman yangınlarında 63 kişi yaşamını yitirdi. Yangınlar hala devam ederken, yeterli önlem almamakla suçlanan Yunanistan hükümeti protesto edildi.
Tarihin en büyük yangınlarına tanık olan Yunanistan’da 63 kişi yaşamını yitirdi. Yaklaşık 10 kişinin ise kayıp olduğu ifade ediliyor. Yanan bazı yerleşim yerlere ulaşılamadığından ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Binlerce insan evsiz kalırken binlerce hayvan telef ve yine binlerce hektar zeytinlik kül oldu. 1 milyon dönümden fazla alanda etkili olan yangınlar nedeniyle, 4 milyar eurodan fazla zarara yol açtı ve 110 köy tamamen yandı.
Sorumlu Aranıyor?!
Binlerce yıllık tarihinde tehdit edildiği yangınların kundaklama sonucu çıktığı sanılırken, kundakçılarla ilgili bilgi verenlere 1 milyon euro ödül vadedildi. Bu arada kundakçı oldukları iddiasıyla 100 kişi sorgulanırken, 13 kişi “kasıtlı olmadan yangına sebep vermek” iddiasıyla tutuklandığı öğrenildi. Yunanistan Kamu Güvenliği Bakanlığı ise orman yangınlarını 'terörle mücadele yasası' kapsamına alınması yönünde adımlar attı.
Halk Öfkeli
Yangınlar sürerken hükümete olan tepki de büyüyor. Yaz başında çıkan ve 10 kişinin ölümüne yol açan yangınlardan ders çıkarılmaması nedeni ile sorumlu tutulan hükümet Yunanistanlılar tarafından protesto ediliyor.
Dün Atina’da sol grupların ve demokratik kitle örgütlerinin düzenlediği protesto gösterisine yüzlerce kişi katıldı. Göstericiler orman koruma yasalarının yetersiz olduğunu ve hükümetin pasif kaldığını dile getirdi. Hükümeti protesto eden göstericiler sloganlar eşliğinde siyah tabut taşıdı ve orman yangınları konusunda gerekli hukuki düzenlemelerin yapılması istendi.
|
|
1 ~ 360 gün
|
|
| |
soulreaver
|
Günlerdir cennet köşelerimizdeki ormanlar birer tutuşturulmuş çıralar gibi ardı ardına hızla yanıp tutuşuyor, kül oluyor, yok oluyor! Cennet yeşilliklerden, oksijen kaynaklarından geriye kalan simsiyah bir avuç kül ve enkaz yığını kalıyor. Üstelik birçok insanın ve havanın da canı yanıyor. Kimi canını, kimi malını bu ateşin ortasından kaybediyor. Yangınların nedeni gibi, sorumluları da çoğu zaman bulunamıyor...*
*Yangınların sabotaj olma ihtimali her zaman var. Ancak yangınların bir bölümünün de sıcaktan iyice kuruyarak çıraya dönüşen kuru dalların ihmallerle tutuşmasından kaynaklandığı unutulmamalı.
Sabotaj kokan yangınlarda yetkili kurum ve kuruluşlar suçluları bulmak için daha fazla çaba sarfederken, insanlarımız da biraz daha dikkatli olmalı.
Bu ormanlar hepimizin, ciğerlerimiz yanıyor... Onların yerine yenilerini getirmek için herkes elinden gelin yapmalı. Ancak ne kadar çaba gösterilirse gösterilsin üstelik yanan ormanların yeniden eski halini alması çok ama çok zor ve çok uzun yıllar alır...
**Tabii o da yanan yerler yerleşime açılıp imar ve tesis izni verilmezse...!!!
Kontrol altına alınan ve söndürülen yangınların soğutma çalışmaları sürüyor. Yanan yerler soğutuluyor ama bu yangınların yüreğimizde ve geleceğimizde yaratacağı yeni yangınları söndürmek mümkün olmayabilir...!!!
Alıntıdır...!!!
*Ağaçlar Olmazsa Yaşamda Olmaz...Bunu Bazı Dar Kafalılar Anlıcak Ama Çok Geç Olucak...Yazık ; Yazık Hemde Çook...Ciğerlerimiz Yanıyor...Neresi Olursa Olsun...!!!

|
|
~ 360 gün
|
|
| |
pera
|
yazık ya...yazıklar olsun....otel yapmak için yangın çıkaranların da orman arazisini talan edenlerin(öyle böyle değil %2 lik yere %98 imar yapanlar gibi)
Allah belasını versin....
boğazda lüks villaları görünce herkesin içi gidiyo ama kimsenin aklına ne kadar orman arazisinin iki üç sosyete keyif yapsın diye yok edildiği gelmiyo......
yeni bi yasa tasarısı daha kapıda ve orman vasfını kaybetmiş arazi diye ne kadar ormanlık alanın peşkeş çekileceği belli değil....
sadece ormanlar da değil verimli tarım arazileri de talan edildi ediliyor..trakya da verimli arazilerinin çoğu hem büyük patronlar hem de saf köylüler yüzünden mahvoldu....fabrika yapılması için bir milletvekilinin arazinin üzerine molaz döktürmüş ve verimsiz toprak diye fabrikayı dikivermiş....
var olan fabrikaların %90 olsa bile arıtma tesislerini çalıştırmıyolar....su diye birşey kalmamış...bunların haricinde hala sanayileşme uğruna toprağın içine edilmesini savunanlara da bir gün toprağın nasıl yüz çevireceğini merak ediyorum.....
ha sanayi olmasın mı mutlaka olsun hatta yetersiz daha çok olsun....ama verimli araziler sırf ulaşım parasından biraz yırtıcaklar , daha ucuza tesis kuracaklar diye talan edilmesin....
memleketim mahvoluyor ve yapabileceğim birşey yok, bu çok acı.....
|
|
~ 360 gün
|
|
| |
pfelconte
|
ulan bu avrupalılar ne çifte standart düşkünü adamlar be!
son 1 ayda tr'de yunanistan topraklarının yarısı kadar orman yandı. hiçbirinin içi sızlamadı.
şimdi kıyameti kopardı yunanistan.
yok mora'nın yarısı yanmış da
uzaydan bile görünüyormuş da
manisa ile izmir arasında çıkan orman yangını esnasında da izmir'in üstü dumanla kapandı bi ara ama kimsenin aklına uzaydan bakmak gelmedi
geçiniz...
|
|
1 ~ 360 gün
|
|
| |
avicenna
|
pfelconte demis ki:
ulan bu avrupalılar ne çifte standart düşkünü adamlar be!
son 1 ayda tr'de yunanistan topraklarının yarısı kadar orman yandı. hiçbirinin içi sızlamadı.
şimdi kıyameti kopardı yunanistan.
yok mora'nın yarısı yanmış da
uzaydan bile görünüyormuş da
manisa ile izmir arasında çıkan orman yangını esnasında da izmir'in üstü dumanla kapandı bi ara ama kimsenin aklına uzaydan bakmak gelmedi
geçiniz...
|
yunanistanda artık yanan değil yanmayan alanları hesaplıyorlar .. türkiyede şu kadar yandı da şu oldu onlarda bööle oldu diye saçmalamanın bi alemi yok .. sonuçta ormanlar yalnızca kendi topraklarındaki insanlar için değil tüm dünya için oksijen üretir .. biz de soluyorduk o yanan ormanların havasını
|
|
3 ~ 360 gün
|
|
| |
banshee
|
Tükiye'nin yollamış olduğu iki tane kızılay tırını sınırdan geçirmemil Yunanistan. Yardımımızı kabul etmemiş. Üstüne 48 saat İpsala sınırında bekletilmiş tırlarımız.
Şimd şu var ki ; adamların yardıma ihtiyacı yok. Avrupa Birliği afet koordinasyon cart curtu toplanıp hali hazırda çok iyi yardımlar yapacaklardır. Açıkta kalmayacaktır Yunanistan.
Amma ve lakin. Yardım be kardeşim bu da. 2 tır 2 tırdır. Hayır illaki o tırlarda bulunan çadırlar, ne bileyim ilaçlar falan filan kullanılır boşa gidilmezdi ve bu iyiliği tepmek bir ayıptır.
Hayır doğaya acıyorum ben. Yoksa Yunanistan'a bu hareketinden sonra Allah belanı versin, demek geliyor içimden ya neyse.
|
|
~ 360 gün
|
|
| |
no control
|
orası yadaa burası...fark etmez.sonuçta yanan biryerler var ve bu ağaçlar sadece bu ulkenın malı degıldır...yanan insanlığın malıdır.zaten bu haberde yönetim eleştiriliyor.yunanistan veya türkiye...fark etmez.burada uygulamada hatalar vardır.eger yurdum insanı buna sessiz kalmışsa bunda kendi milletimizin hatalarını aramak lazımdır
|
|
~ 360 gün
|
|
| |
seytan ucurtmasi
|
insanlar kendi elleriyle sonlarını hazırlıyor...
doğa intikam için geliyor....
|
|
1 ~ 360 gün
|
|
| |
kafamagöre
|
ulan bu kadarda serefsız olunmaskı amk yaaa neden yakarsın ya guzelım agacları allah sızınde sonunusu o guzelım agaclar gıbı yapsın
|
|
~ 359 gün
|
|
| |
jeandarc
|
yanan ağaçlara mı acıyım yoksa insanlara ve hayvanlara mı bilmiyorum hangi akla mantığa orman yakar insanlar benim aklım bunu almıyor. O ormanlar kaç senede yetişiyor ve şu son zamanlarda ormanlara ne kadar ihtiyacımız olduğunu gördük yağmur için sadece dua etmek yetmiyor önce dua edip daha sonra da gidip bir ağaç dikmeli.
bu orman yangının olayının Yunanistan'ı Türkiye'si yok bence. Sonuçta orda yananan da ağaç burda yanan da.
|
|
~ 359 gün
|
|
| |
şıracı
|
depremde yardım gemisi yollamıslardı osman durmus kabul etmemisti belki ondan kabul etmemişlerdir 2 tırı
banshee demis ki:
Tükiye'nin yollamış olduğu iki tane kızılay tırını sınırdan geçirmemil Yunanistan. Yardımımızı kabul etmemiş. Üstüne 48 saat İpsala sınırında bekletilmiş tırlarımız.
Şimd şu var ki ; adamların yardıma ihtiyacı yok. Avrupa Birliği afet koordinasyon cart curtu toplanıp hali hazırda çok iyi yardımlar yapacaklardır. Açıkta kalmayacaktır Yunanistan.
Amma ve lakin. Yardım be kardeşim bu da. 2 tır 2 tırdır. Hayır illaki o tırlarda bulunan çadırlar, ne bileyim ilaçlar falan filan kullanılır boşa gidilmezdi ve bu iyiliği tepmek bir ayıptır.
Hayır doğaya acıyorum ben. Yoksa Yunanistan'a bu hareketinden sonra Allah belanı versin, demek geliyor içimden ya neyse.
|
|
|
~ 359 gün
|
|
| |
souvereign jr.
|
Yunanistan'da 18 gün sonra seçim olacakmış. Baş bakan Karamanlis sabotaj olabilir şüphesiyle kimin yaktığını bulana 1 milyon Euro ödül koymuş...
yanan ağaçların değeri 1 milyon Euro mu? bana göre paha biçilemez...
|
|
~ 359 gün
|
|
| |
sweetdreams
|
''Doğa kendi yasalarını asla çiğnemez.
Son ırmak kuruduğunda,son ağaç yok olduğunda,son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenmeyen bişey olduğunu anlayacak''
(Kızılderili Şef Seattle)
|
|
~ 359 gün
|
|
| |