ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Geceleri severim aslinda, Gunes batipta yerini karanliga birakmaya basladiginda icime bir huzur dogar. Zor bir gunun bitisidir, Gun boyunca verilen yasam savasinin yerini dinlenmeye birakisidir benim icin. Hatalarimizin, pisliklerimizin bir nebzede olsa karanlik sayesinde yok olusudur. O yuzden heyecanla beklerim her gun karanligin gelmesini.
Ama bu seferki farkli. Bu karanlik bir baska. Bu sefer içime nedense bir huzur degil aksine bir rahatsizlik doguyor, Sanki bu sefer karanlik zor gunun bitisi degil, zor gunlerin baslangici gibi. Bu karanlik pislikleri kapatmak icin degil, kimse farkinda olmadan rahatca pislikleri yapabilmek icin geliyor gibi. Sanki bu karanlik hic bitmeyecek, aksine gun gectikte daha da belirginlesecek daha da koyulasacak gibi geliyor.
Biliyorum bu karanligi ben, Kendine ampulu amblem yapmis, yaydigi sahte isikla insanlarin gozunu alan, ve bu sayede gercek yuzunu gostermeden ilerleyen bir karanlik bu.
Taniyorum bu karanligi ben, onlarca yil oncesinden. Emelleri ugruna dusmanla isbirligi yapan karanlik bu 1900lerde. Vatani ugruna olmeyi goze alanlarin bogazini kesenlerin torunlari bu karanlik. Bugun bile ulkemizi bolmek isteyenlerle isbirligi içine giren karanlik bu.
Hatirliyorum bu karanligi ben, Corumdan hatirliyorum, Marastan, Sivastan hatirliyorum. O karanligin icinde diri diri yanarak etrafina isik saçmak isteyen insanlardan hatirliyorum bu karanligi.
Saatler ilerliyor, ilerledikce karanlik oturuyor ulkemin ustune. Bagimsizligini kaniyla kazanarak dunyaya ornek olmus ulkemin ustune oturuyor bu karanlik.
Cagdasligin, Modernligin, Kadin haklarinin dunyaya ornek olurcasina dogdugu anadolu topraklarinin ustune oturuyor bu karanlik
Ve en kotusu, bu karanlikla savasmis, bizleri aydinliga suruklemek icin herseyini vermis, Sahip oldugumuz tum degerlerin kurucusunun koltuguna, Ankaraya oturuyor bu karanlik.. Sanki yillar oncesinin ocunu alircasina, zorla, dayatmayla, gozumuzun icine baka baka, utanmadan oturuyor..
Oturmaklada kalmiyor karanlik, istiyor ki teslim olalim bizde o karanligin icinde yok olalim. Benimseyelim, Kabul edelim, Susalim..
Iyi ama, bizim teslim oldugumuz nerede gorulmus? Biz hic teslim olmadik ki. Kubilay teslim olmadi ki bogazini kesmeye gelenlere. Yusuf, Huseyin hic teslim olmadi ki. Deniz bir kez bile el pence divan durmadi ki kendisini yargilayanlarin onunde. 37 canimiz teslim oldular mi yanarken? Ugur mumcular, Ahmet taner kislalilar teslim olarak mi gittiler olume?
Yazmaz ki tarih kitaplari bas egdigimizi karanligin onunde. Olume bir sevdali gibi sarilip oylece gideriz de yinede bas egmeyiz bu karanligin onunde...
Evet Karanlik bugun oturacak ulkemin ustune belki ama, o karanligin icinde oyle bir kitle var ki Mustafa Kemal’in gozleriyle yaydigi isigi izleye izleye tekrar cikacaktir aydinliga. Bundan eminim, çunku biliyorum ki, o gozler daima dogru yone dogru bakar..
228 Ağustos 2007 05:24
!...wtf...!
volkan gelmişsin hayırlı olsun darısı ömerin başına inş. o gelmezde o zaman bakalım burda seni barındırıyor muyum :P :P =D
28 Ağustos 2007 05:35
the prens
volkan hoşgeldin yawww bak dedim fazla sürmez dieee :))
28 Ağustos 2007 10:45
fralulet.gozde
Evet Karanlik bugun oturacak ulkemin ustune belki ama, o karanligin icinde oyle bir kitle var ki Mustafa Kemal’in gozleriyle yaydigi isigi izleye izleye tekrar cikacaktir aydinliga. Bundan eminim, çunku biliyorum ki, o gozler daima dogru yone dogru bakar..
ATAM İZİNDEYİZ!!!
28 Ağustos 2007 12:54
pfelconte
izlerini silmeye çalışıyorlar
ama
biz yine de izindeyiz
228 Ağustos 2007 13:05
kafamagöre
yav baba sız ne yaptınızda atıldınız yaa
guzel dı pylasım ıcın saol
28 Ağustos 2007 14:03
kapsül
bu karanlık öyle böyle değil resmen zifiri karanlık......
28 Ağustos 2007 14:21
pin
Ekşi sözlükte bi başlık gördüm koptum yaaa,sizinle paylaşmak istedim
Çankaya'da güller açtı, tesettürler Türkiye
28 Ağustos 2007 18:09
pin
ağlanacak halimize gülüyorum işte
28 Ağustos 2007 18:13
_volkan_
BEKİR COŞKUN (Hürriyet)
GÜLE GÜLE CUMHURBAŞKANIM...
Bu yazı yazıldığı sırada Cumhurbaşkanımız Sezer’in görevi teslim edip Çankaya’dan ayrılmasına artık saatler vardı.
Son eşyasını toplamış, boşalttığı çekmecesini çekip son kez bakmıştır.
Eminim, telleri tamir edilmiş şemsiyesine, mutfak kapısının arkasında asılı fileye kavuştuğu için sevinçlidir bile.
Ama bir yandan da kendisine huzurlu bir gidiş hakkı vermeyen bu topluma kırgın...
Endişeli...
Tedirgin...
*
Ne yapacaksınız...
Arkasında yolsuzluk dosyaları onu kovalamadıysa...
Ne gelirken, ne giderken, sorgulanmaktan korunmak için bir “zırha” gereksinim duymadıysa...
Aslında rejimi yıkmak istemediğini anlatmak zorunda kalmadıysa...
Onu ikinci cumhuriyetçiler sevmediyse...
Tarikatlar, mollalar ona kızdılarsa...
Ve yobaz gidişini bayram sayıyorsa...
O benim Cumhurbaşkanımdır...
28 Ağustos 2007 18:39
_volkan_
Ilk baslik yazisi benim kendi dusunce ve hislerimdir..
Diger yazida Hurriyet'ten Bekir Coskuna ait, az sonra koyacagim yazida yine Hurriyetten Yilmaz Ozdil
krozantabl demis ki:
yazılanların kaynağı nedir? link eklersen sevinirim. eğer sen yazdıysan da emeğin ve uğraştığın için sağol.
28 Ağustos 2007 18:45
_volkan_
Yılmaz ÖZDİL (Hürriyet)
ARKASINDA ORDUSU PARTİSİ OLMAYAN İLK VE TEK
... Ne onu oraya getiren “or” rütbesi vardı omuzlarında, ne de saldırıya uğradığı zaman ortalığı ayağa kaldıracak, savunacak partisi.
Bana sorarsanız, bi araba laf yazılıyor ama, Ahmet Necdet Sezer’in en önemli özelliği buydu...
Cumhuriyet tarihinde, arkasında ordusu veya partisi olmayan ilk ve tek cumhurbaşkanı.
EVREN’İ YARGILAMAYA HALA TIRSIYORLAR
O nedenle, kurucu Mustafa Kemal’den sonra, en zor görevi kim yaptı derseniz... O yaptı.
*
Mümkün müydü Evren’e höt zöt yapmak? Hálá yargılamaya tırsıyorlar... Kim getirdi Cevdet Sunay’ı oraya? Meclis mi sanıyorsunuz? Sıkar mıydı, herhangi bir gazete çıksın da, Demirel’e manşetten sinkaf etsin? DYP iktidarı yıkmaz mıydı gök kubbeyi, o gazetenin başına? Özal’a bindirmeye kalkanlar, haşat edilmedi mi? Bakın Gül’e... İki kelime itiraz edeni memleketten kovmuyor mu partisi?
*
Hiçbiri yalnız değildi çünkü... Sezer hariç.
Kolay hedefti.
Tek başına geldi.
Tek başına gidiyor.
Savunmasız görüp kıyasıya çullananlara karşı “neyi korumaya çalıştığını” ise, gazeteler yazmadı, tarih dede yazacak... Eminim.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/13858
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.