ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Laboratuvar ortamında 'ruh ile beden ayrıldı'
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 61 - 72

maktulren
maktulren

Sen inanmıyrmsn ruhlara cinlere...Abdullah gülle baglantısını kuramadım ama neyse...

d.o.u. demis ki:

way be üniversite gençliği, ruhlara cinlere, fallara inanıyomuş. demekki abdullah gülü hakediyormuşuz

24 Ağustos 2007 23:36   mesajın adresini al  

babel fish
babel fish
yorumları okudum da.. hala anlayamadım bu psiko-növrotik deneyin dini lügattaki ruhla alakasını.. işte insan algılamak istediği gibi algılıyor.. ve bir ateistin ya da evrim teorisine inanan birinin deneyden çıkarımının diğerlerine göre neden farklı olması gerektiğini de çözemedim bu bağlamda.. dinsiz miyim ki acaba ben?.. ve ruh denen şey de neden illa doğa üstü ve bilimle alakasız olarak algılanmalı? bana göre ruh denen şey, bilim çerçevesinden bakarsak, beyinle beden arasındaki kimyasal ve elektriksel bağdır.. bir enerjidir.. insan ölmediği sürece de bağ tamamen kopmaz.. dolayısıyla astral seyahat denilen şeye inanabilirim.. ancak biri öldüğünde ortaya çıkan, konuşan, insan şeklinde falan bir ruh anlayışına sahip değilim şahsen.. bu tıpkı şeye benzer aksi halde: kendi kendine mantık yürütme ve uygulama yeteneklerini edinmiş yapay zekalar.. hani şu amerikan filmlerinde sıkça konu edilir..

ee bu durumda ben hem dinsiz, hem de astral seyahate inanan biri mi oldum?
 1   24 Ağustos 2007 23:54   mesajın adresini al  

republic army
republic army

Sen inanmıyrmsn ruhlara cinlere...Abdullah gülle baglantısını kuramadım ama neyse...

acaba herşeyi dini şeylerle yorumlamak şeklinde bi bağlantı var desem...anladın?!?
24 Ağustos 2007 23:58   mesajın adresini al  

maktulren
maktulren

evet:)

babel fish demis ki:

yorumları okudum da.. hala anlayamadım bu psiko-növrotik deneyin dini lügattaki ruhla alakasını.. işte insan algılamak istediği gibi algılıyor.. ve bir ateistin ya da evrim teorisine inanan birinin deneyden çıkarımının diğerlerine göre neden farklı olması gerektiğini de çözemedim bu bağlamda.. dinsiz miyim ki acaba ben?.. ve ruh denen şey de neden illa doğa üstü ve bilimle alakasız olarak algılanmalı? bana göre ruh denen şey, bilim çerçevesinden bakarsak, beyinle beden arasındaki kimyasal ve elektriksel bağdır.. bir enerjidir.. insan ölmediği sürece de bağ tamamen kopmaz.. dolayısıyla astral seyahat denilen şeye inanabilirim.. ancak biri öldüğünde ortaya çıkan, konuşan, insan şeklinde falan bir ruh anlayışına sahip değilim şahsen.. bu tıpkı şeye benzer aksi halde: kendi kendine mantık yürütme ve uygulama yeteneklerini edinmiş yapay zekalar.. hani şu amerikan filmlerinde sıkça konu edilir..

ee bu durumda ben hem dinsiz, hem de astral seyahate inanan biri mi oldum?

25 Ağustos 2007 00:02   mesajın adresini al  

maktulren
maktulren
O deil hocam bahsettigim...ruhlara cinlere inanmakla abdullah gülü hakettmek arasında ne baglantı war...ben ruhlara cinlere inanıyrum ama gül mü recel mi ne bogsa onu hakettigimi düsünmüorum halk onu secti...ben deil
 1   25 Ağustos 2007 00:04   mesajın adresini al  

babel fish
babel fish
o zaman rus ruleti'ne haber verin burda bir karışıklık var =)

ya da..

Kur'an'ı biraz metaforik algılayan, ve o şekilde yorumlanması gerektiği inancına sahip de olabilirim birçok insan gibi..
 1   25 Ağustos 2007 00:05   mesajın adresini al  

maktulren
maktulren
Rus ruleti karıstırdın ortalıgı nere kayboldun..::p
25 Ağustos 2007 00:10   mesajın adresini al  

republic army
republic army
abi üniversite gençliği batıl inançlarla boğuşuyo bazı şeyleri bilimle açıklaması gereken yerde. okumayan halk ne yapsın. ondan sonra da benim cumhurbaşkanım değil... yooo tam senin cumhurbaşkanın.

maktul demis ki:

O deil hocam bahsettigim...ruhlara cinlere inanmakla abdullah gülü hakettmek arasında ne baglantı war...ben ruhlara cinlere inanıyrum ama gül mü recel mi ne bogsa onu hakettigimi düsünmüorum halk onu secti...ben deil

25 Ağustos 2007 00:28   mesajın adresini al  

koalalumpur
koalalumpur
demekki neymiş biz dunyanın değil dünya bizim içimizdeymiş
25 Ağustos 2007 00:54   mesajın adresini al  

barış baykul
barış baykul
:)işin eğlenceli kısmıysa gözümüzün gördüğüne inanırız ı ruhla birleştirip oradan ateistlere ve evrim teorisini destekleyenlere saldırmayı başarabilen süper arkadaşlarımızın olmasıdır.Kendilerine intiharla eşdeğer olan ecnebi oyunlarından uzak durmalarını tavsiye ediyorum cehennemlik olurlar sonraaaaaa!!
 1   25 Ağustos 2007 08:53   mesajın adresini al  

smurfy
smurfy
benim de aldığın duyumlara göre hani böyle uykudan uyanırsınız ama bedeniniz felçli gibidir ,hareket edemezsiniz,konuşamazsınız bağıramazsınız..işte bu olay bana çok fazla olduğundan internette araştırmıştım..şöyle bi şey okumuştum,yani biz uyurken ruhumuz bedenimizden ayrlıyor ama bir şekilde bedenimize hala bağlı kalıyo..siz o anda uyandığınızda ruhunuz bedeninize tekrar dönmek istiyor,fakat giremediğinden siz hala uykudaki felç halinde kalıyosunuz..kulaklardaki çınlama da bu yüzden oluyo..eğer bu karabasan diye korkup kasarsanız ruh bedene giremiyo ve bu süreç daha uzun sürüyo..bunu okuduktan sonra ben kendimi rahat bırakmaya başlamıştım..halaa oluyo fakat artık kendimi rahat bıraktığımdan böyle bişey olunca direk uykuya tekrardan dalıyorum ve bitiyo..bu kadar :D...doğrudur yanlıştır bilmiyorum..sadece böyle bişey okumuştum..doğruluğu ispatlanamaz :D
25 Ağustos 2007 11:08   mesajın adresini al  

smurfy
smurfy

babyjane demis ki:

ne şimdi o karabasan değil miymiş :D gençliğim boşa mı gitti her gece oluyordu bir ara bana o dua yı oku bu sureyi oku sen naptın ya hayallerimi yıktın.

ayrıca bu daha da tırsınç bi olay :D:D:D:D

euheueue vala benim yaşadığım değilmiş kimi bu durumu iyice abartılı bi şekilde anlatır..yok kara ölge gördüm de üstümde ağırlık hissettim filan diye..belki ikiisi ayrı durumlardır o kısmını bilmiyorum..ben gölge filan görmedim ama tüm bunları genel manada yaşarım ..hayallerini yıktıysam daa vala bilerek yapmadım korkmayın diye yaptım ama cidden daha mı tırsınç oldu :D:D euheuheue
25 Ağustos 2007 11:24   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 61 - 72

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009