Tanrı'bın varlığına inanmayanlar ateist
Kitaplara ve peygamberlere inanmayanlar deist hani sen evrimci mi ne diyorsun.
Ruh ile alakalı yazdıklarını da okudum. Ama mantıksız, hakikaten sen nerden koydun ki bu iki inanışa ruhu...He dogmaları değiştiriyorum bu benim elimde bir güç diyorsan bir şey diyemem sana :)
rus ruleti demis ki:
açıklaman için teşekkürler...zaten ben evrim teorısının bır ınanmayısın degıl sadece yaradılısın farklı oldugunu savunan bır dusunce tarzı oldugunu bılıyorum..sen dinle alaka kuramamıssın sana gore dogrudur ama ben ılk okudugumda hemen acıkcası ruhun varlıgının ıspatı geldı buyuzden alakasını kurdum başka bir sebebi yok
124 Ağustos 2007 20:10
seytan ucurtmasi
evrim tanrı'yı yadsımaz , evrenin oluşumu evrimin konusu değildir...
evrim burdan sonraki olayları ele alan bir teoridir....
24 Ağustos 2007 20:17
rus ruleti
burda senınle dın tartısamayacagım bana gore cıdden dogmatıktır oylede olması gerekır bana mantıksız dıyorsun ama nedense senın yazdıkların bana daha bır mantıksız geldı her ne hikmetse..demek kı her mantık dısındakı dusunceler mantıksızmıs kı benım dusuncelerım sana senın dusuncelerın bana mantıksız gelmıs..ben ıkıncı msjımda da dedim..ustune alınan alınsın dıye sunu da belırteyım kı her yenı cıkarım sadece hedefıne odaklanamaz bazı seylerde bundan faydalanabılır mesela bunun konusu parapsikolojide olsa dinden de isteyen çıkarım yapabilir ben bunu istedim bunu çıkarırım çünkü benim ilgi alanımda din vardir...herkes istediğini çıkarsın banane..
24 Ağustos 2007 20:18
başrahip ve şürekası
-bir saptama
bu araştırma astral seyahatin nasıl olabileceğine dair ipucu verebilir sadece...astral seyahat çok girift bir meseledir......seyahat eden neyse ben kişisel tesbitlerimden ruh olmadığını,daha insana tabi psikolojik bir enerji olduğunu düşünüyorum.
insan beyni sandığımızdan daha etkin çalışır....öyle enteresan şeyler kaydedebilir ki bilinç farklı bir şeye odaklı olduğu için bu bilgiyi es geçer...fakat rüyada bilinçaltı bu bilgileri harmanladığından aslında kayıt altında olan şeyleri görürüz....bir tanıdık ayrıntı 'ben bunu daha önce bir yerde görmüştüm' e neden olur.....bir arkadaşımız bahsetmişti üste...hiç paris e gitmemiş biri rüyasında pariste dolaştığını görebilir.....çünkü parisle ilgili görsel bilgiler mutlaka aklında bir yerlerdedir.....
sorun şu afrikada bir kabilede yaşayan yerli rüyasında paris i görür mü?
24 Ağustos 2007 20:23
banshee
sana neyse bize ne o zaman. O zaman sana zaten bir şey anlatılmaz. Kendi kendini çürüttün sen. Kolay gele.
rus ruleti demis ki:
burda senınle dın tartısamayacagım bana gore cıdden dogmatıktır oylede olması gerekır bana mantıksız dıyorsun ama nedense senın yazdıkların bana daha bır mantıksız geldı her ne hikmetse..demek kı her mantık dısındakı dusunceler mantıksızmıs kı benım dusuncelerım sana senın dusuncelerın bana mantıksız gelmıs..ben ıkıncı msjımda da dedim..ustune alınan alınsın dıye sunu da belırteyım kı her yenı cıkarım sadece hedefıne odaklanamaz bazı seylerde bundan faydalanabılır mesela bunun konusu parapsikolojide olsa dinden de isteyen çıkarım yapabilir ben bunu istedim bunu çıkarırım çünkü benim ilgi alanımda din vardir...herkes istediğini çıkarsın banane..
24 Ağustos 2007 20:25
başrahip ve şürekası
-bir kişisel saptama
evrim teorisi darwin in bir sesli düşüncesidir.....ondan sonraki gelişmeler darwin sonrası savunucuların muhayyilesidir....
darwin bence yetkin bir bilim adamıydı.....bence yanlış yüzyılda yaşamış....keşke 2000 li yıllarda olsaydı......
24 Ağustos 2007 20:28
rus ruleti
ben çürüttüğümü düşünmüyorum hala askıda kalıyor istediğin yeri alıpta sadece ordan yorum yapmak bana pek doğru gelmedi. Bencede birşey anlatma çünkü ne sen beni anlayabilirsin bu mantıkla ne de ben seni..sana da kolay gelsin:)
24 Ağustos 2007 20:29
republic army
herhalde yazıyı okumadan bu yorumu yazmışsın. deneyde sadece nörolojik bir aldatma yapılıyor insan beynine. sırlar dünyası
rus ruleti demis ki:
ataistlerle evrimciler bir daha okusun:)
24 Ağustos 2007 21:06
republic army
way be üniversite gençliği, ruhlara cinlere, fallara inanıyomuş. demekki abdullah gülü hakediyormuşuz
24 Ağustos 2007 21:09
_volkan_
bende labaratuar ortamında tanrının olmadıgını kanıtladım
ınananlar bi okusun
nası bi mantıktır
rus ruleti demis ki:
ataistlerle evrimciler bir daha okusun:)
324 Ağustos 2007 21:12
ciyan
bence söylediğin şey yanlış.. eğerki bi insan dinine bağlıysa ve Kuran ı okumuşsa ( incilde veya başka bi kutsal kitapta geçip geçmediğini bilmediğim için sadece Kuran ı yazdım ) cinlere ve ruhlara inanması gayet doğaldır çünkü bunlar kutsal kitapta geçen şeyler sonuçta..
d.o.u. demis ki:
way be üniversite gençliği, ruhlara cinlere, fallara inanıyomuş. demekki abdullah gülü hakediyormuşuz
324 Ağustos 2007 21:17
republic army
abi nörolojik bir araştırma yapılıyor millet ruh cin diye atlıoyr. ben de müslümanım ve islam bilimi, araştırmayı dogmadan batıl inançtan daha önde tutar.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/13781
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.