ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Laboratuvar ortamında 'ruh ile beden ayrıldı'
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

nuisance
nuisance
astral seyahat hakkında çok şey okudum ama bunun olması hem mümkün hemde deil diye düşünüyo bi türlü karar veremiyorum sonuçta pek çok insan var yaşadıklarını anlatıyo bu konuda hepsi mi yalan diye düşünüyorum (bu konunun web sitelerinde) öte yandan insanlar bunu yapabiliyosa özel hayat diye bişey kalmamış olur ozaman odanda belki şu an birinin ruhu var seni görüyo bu çok aptalca neyse yaa bu olayın evrim ve ateistlikle alakasını bende anlamadım artı tartışılan konu astral seyahatten çok farklı şeyler olmuş ilk mesajlarda
24 Ağustos 2007 18:45   mesajın adresini al  

mor menekşe
mor menekşe
şimdi arkadaş yeni bi yatak örtüsü almışş
o sıradada kızın arkadaşı ruhunu bedeninden ayırıyormuş,bunun bir tekniği var..yalnız olman gerekiyor,biri sana o sırada değerse ruhun geri dönmüyo ölüyosun falan,riskli iş..
sonra kız,arkadaşının yanına gidiyo..odasına,onu seyrediyo falan..
ertesi gün okula gidiyo.
diyo ki,pembe çizgili yatak örtünü güle güle kullan..die...kız şoK olmuş..ve kız odasında ne gördüyse saymışş...
bunu ben küçükkende duymuştum bi grup üniversiteli ablalar abiler sölerdi.ben korkunca şaka len şaka demişlerdi..ama şimdi aklım yetiyo:D
24 Ağustos 2007 18:47   mesajın adresini al  

no control
no control
aramayacakta ne yapacaklar....sonucta bulamazsan bu o teorıyı zayıflatır...
24 Ağustos 2007 18:57   mesajın adresini al  

nuisance
nuisance
biri sana o anda değerse ölmüyosun aksine ruhun geri dönüyor tabi gittiyse :D
24 Ağustos 2007 19:09   mesajın adresini al  

hightower
hightower
bnce amerikalıların uydurması..casper koru bni..
24 Ağustos 2007 19:16   mesajın adresini al  

hayali
hayali

arıyorlar işte bulamama ihtimalleri de olduğundan objektif işte..kanıt arıyorlar..

no control demis ki:

aramayacakta ne yapacaklar....sonucta bulamazsan bu o teorıyı zayıflatır...

24 Ağustos 2007 19:19   mesajın adresini al  

seytan ucurtmasi
seytan ucurtmasi
evrim kanun haline gelememiş fakat her şeyden önce saygıyı hakeden bir teoridir....
 3   24 Ağustos 2007 19:22   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
korkutma beni:P:)

mor menekşe demis ki:

şimdi arkadaş yeni bi yatak örtüsü almışş
o sıradada kızın arkadaşı ruhunu bedeninden ayırıyormuş,bunun bir tekniği var..yalnız olman gerekiyor,biri sana o sırada değerse ruhun geri dönmüyo ölüyosun falan,riskli iş..
sonra kız,arkadaşının yanına gidiyo..odasına,onu seyrediyo falan..
ertesi gün okula gidiyo.
diyo ki,pembe çizgili yatak örtünü güle güle kullan..die...kız şoK olmuş..ve kız odasında ne gördüyse saymışş...
bunu ben küçükkende duymuştum bi grup üniversiteli ablalar abiler sölerdi.ben korkunca şaka len şaka demişlerdi..ama şimdi aklım yetiyo:D

24 Ağustos 2007 19:39   mesajın adresini al  

rus ruleti
rus ruleti
1)Einstaini bilirim okumama gerek yok ikincisi şu alaka benim orda demeye çalıştığım (anlayamamışsan senin problemin benim değil)..sadece insanı maddeden yani bedenden ibaret olarak gören insanların soyut olan ruhun varlığına inanmadıklarından alın işte bilimse bilimse ruh ve beden ayrıdır diyebilmek için..evrim teorisine de gelirsek o ne çürütülmüştür ne de kabul edilmiştir hala askıdadır kanunlaştılılamadığı içinde geçerliliği yoktur son olarak burda heralde kendi düşüncelerimi yazacağım başkasınınkini değil..hep aynı şeylerin farklı cümlelelerle sıralanması daha mı iyi de size ters gelen cümlelerde hemen hemen hepiniz agresifleşiyorsunuz?
24 Ağustos 2007 19:46   mesajın adresini al  

lord of drinks
lord of drinks
olayın ruhla alakalı olduğunu pek zannetmiyorum ben. ruh bağlantısını kuramadım ama
buna bilinçaltı demek daha mantıklı.

biraz matrixvari olacak ama şöyle diyelim;

yeterince inandırıcı bir gerçeklik yaratırsan kişi o gerçekliğe inanır, vekişi hakkaten de gözleri(ya da beyindeki görme merkezi) nereyi görüyosa görmek istiyorsa orayı görür.

ve lost_light a katılıyorum. rüya gibi bişey olsa gerek zira rüyalarımızda prodüksiyon sorunu olmadığından bi anda hawai'de mojitonu içerken bi anda vietnam savaşında bulabiliyosun kendini :D:D

ve dediğim gibi; hawai'ye gitmemiş bile olsan rüyandakinin hawaii olduuna inanırsın. çünkü beynin öyle görmeni istiyor. onun adını sen rüyaya başlamadan önce hawai die koymuş bi kere.

ruh muh ayırmak filan bence ilginç, hatta yerinde değil. bilinçaltındaki her hareket ruhsal mı?
değil bence.
24 Ağustos 2007 19:47   mesajın adresini al  

ufoozgur
ufoozgur
konu sanırım agresifleşmek değil. ateistler tanrının varlığına inanmazlar. materyalist insanlar oldukları anlamına gelmez bu. ha aralarından var mıdır materyalistler? vardır. ama bu demek değildir hepsi öyle. insanı sadece beden olarak görmek ahlakla alakalı birşeydir. din ile ilgili değildir. açıkça söylemek isterim ki belli bir dine mensup değilim. en azından öyle hissediyorum. ama Tanrı'nın varlığına inanıyorum. sanırım geri kalan kısmı ahlaki değerlerimle idare ettirebiliyorum.

Evrim teorisini destekleyen insanların hepsine ateist demek yanlış olur. Evrim teorisi bir yaratıcıya karşı gelmez. Fakat kutsal kitaplardaki Yaradılış hikayelerini kabul etmez/farklı bir bakış açısından inceler. Kutsal kitaplarda insanın çamurdan yaratıldığı gibi şeyler söylenegelir örneğin. Şimdi bu okuduğunuzun anlatımının direk yapılmadığını düşünün. Sonuçta evrim teorisi de canlıların moleküllerden yaratıldığını söylemiyor mu? Demek istediğim evrim teorisi bir yaratıcıya karşı gelen bir teori değildir.

Astral seyahat ve parapsikoloji konularına gelirsek. Doğru mudur değil midir bilemiyorum. Ben pek inanmıyorum bu konulara fakat bunlarla ilgili kitaplar okumuşluğum var. Doğruluğunu tartışacak değilim ama bu iki konunun din ile uzaktan yakından alakası yoktur. İnsan bilinci ve psikolojisiyle ilgili şeylerdir. Psikoloji ve insan bilinci de dine göre değişen bir yapı değildir.

Agresifleştiğimi düşünmeyin=)

rus ruleti demis ki:

1)Einstaini bilirim okumama gerek yok ikincisi şu alaka benim orda demeye çalıştığım (anlayamamışsan senin problemin benim değil)..sadece insanı maddeden yani bedenden ibaret olarak gören insanların soyut olan ruhun varlığına inanmadıklarından alın işte bilimse bilimse ruh ve beden ayrıdır diyebilmek için..evrim teorisine de gelirsek o ne çürütülmüştür ne de kabul edilmiştir hala askıdadır kanunlaştılılamadığı içinde geçerliliği yoktur son olarak burda heralde kendi düşüncelerimi yazacağım başkasınınkini değil..hep aynı şeylerin farklı cümlelelerle sıralanması daha mı iyi de size ters gelen cümlelerde hemen hemen hepiniz agresifleşiyorsunuz?

1   24 Ağustos 2007 20:03   mesajın adresini al  

rus ruleti
rus ruleti
açıklaman için teşekkürler...zaten ben evrim teorısının bır ınanmayısın degıl sadece yaradılısın farklı oldugunu savunan bır dusunce tarzı oldugunu bılıyorum..sen dinle alaka kuramamıssın sana gore dogrudur ama ben ılk okudugumda hemen acıkcası ruhun varlıgının ıspatı geldı buyuzden alakasını kurdum başka bir sebebi yok
24 Ağustos 2007 20:08   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009