ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Hani takip edenler vardır onlar için pek de yabancı olmayacaktır bu dediğim..
Eh, her toplum hak edildiği gibi yönetilir ve yaşar..
Biliyorum, iyice sıktı bu laf, arasıra da düşünmüyor değilim, hani bir heyecan katmak lazım bu lafa.. Belki bilalere üzerinde oynamalar yaparım..
Kendisi de bu siteye üye olan, hayatımızın gidişatı, standartları farklı olan, zevkler desen öyle, keza örf ve adet de.. Farklıyız işte canım, kısaca..
Ama iyi anlaşırız, fikirlerini dinlerim, saygı duyarım..
Geçen, geçen derken çok da uzak değil işte bir kaç hafta oldu, güzel bir şey söyledi..
“Abi, bizim hiç mi ortak isteğimiz, görüşümüz, mücadelemiz yok? Var! E, peki bunu neden anlamıyorlar?”
O an, keskelalaka hemen cevaplayıverdim, “Diyorum ya, bir gruba dahil olmayı çok seviyoruz!” Tabi ki, buradaki cevabım hızlı, hani sohbet etrafı bir cevaptı..
Hakikaten de öyle, zaten o sohbette de buna hemfikirdik..
Bunu bilalere hatunum ile de farklı bir yaklaşımla konuştuk, eh tabi hatunum garip gelebilir, bilakis kız arkadaşım işte, anlayıverin..
Mesela, böyle bir ortama girersiniz, “necisin?” diye sorarlar.. Biliyorum, bu soru cük diye surata yapıştırılmaz, ama illaki sorunun temeli budur.. “Kime oy verdin?”, “Semt nereydi?”, “Türban’ı savunuyor musun?”, “Metalci misin?”.. Eh, yani cevaplarsın orada, kısa ve net öyleyim, değilim, yok yok hiç biri de değilim..
“Yahu yeme beni bir şeysindir illaki..
Evet! Öyledir.. Mesela “Rokçı mısın?” diye sorarlar.. Şöyle “eveeeeeet!” Diye bağırasım gelir ama yapamam, yapamıyorum da zaten..
Orada cevaplayıveriyorum; “Evet, rock dinlerim, eski rock genelde, hani şu doors dur, beatles dır, rolling dir.. eh biraz da yenilerde iş var.. Yani rock felsefesini de kültürünü de severim, ama diyeceksin ki “E peki neden böyle boynun eğik cevaplıyorsun?”, hemen söyliyim, şu beyoğlu’ndaki rockçılardan değilim.. Hani artık yeni türeyenleri de var, emolar vesaire.. Mesela rock bar’ım ben diyen ama damsız almayan zihniyetten de değilim, rock deyince korkulacak biri hiç değilim, çiçek gibiyimdir vesselam.. Yani, yani, işte anla, ben rock’ın saf halini seviyorum, kirlenmemişini, yani kötü tarafları var, kötü yöne çeken de var işte ben onlardan değilim, yani ben rock’cıyım dediğimde her şeyiyler rock’ı benimsemiş biri değilim, ne olur böyle anla!”
Anlar mı, hiç bilemiyorum, ama anlatmaya çalışıyorum..
Fenerbahçe’liyim dediğimde mesela dünya takımı olacağız diye öten bir fenerbahçeli olmadığımı anlatmaya çalışıyorum..
“CHP’ye oy verdim ama Baykal da kimmiş? CHP soldaki tek yer kaldı diye verdim ben.. İsmail Cem’im vefat etti diye, DSP ile birleştiler diye verdim ben”i anlatmaya çalışıyorum..
“Türban sorun değil, bir giyim kuşam derdimiz var, bakın bunu türban ile çözemeyiz, genel bir yapı değişikliğidir bu, zira annem de örter başını ara ara, gel biz manalı bir yol bulalım”ı anlatmaya çalışıyorum..
“Solcuyum, ama gerekirse, liberal bir yolda izlenebilir ülkem için, gerekirse milliyetci de olunur, dine de önem verilir”i anlatmaya çalışıyorum..
Ve işte arkadaşımla konuşuyorduk ya hani; ortak bir nokta, ortak görüşler, ortak mücadele edilecek şeyler..
İşte hepimiz bir şeyciyizdir..
Ama, savunduğumuz, desteklediğimiz, taraftarı olduğumuz, beğendiğimiz, yaşamımız olan hiçbir şey mükemmel değildir..
Dünya üzerinde hiçbir görüşün mükemmel olmadığı gibi..
Büyüklerden birine sevgilinizi anlatırsınız, hemen ilk soru; “Neciymiş?”
Ne diyim ki ben?
Hepimiz Türk’üz şunun şurasında..
1424 Ağustos 2007 02:16
aslan67
Bu adam yazıyor yahu..Ellerine sağlık bumi..
24 Ağustos 2007 02:21
abbas
Ben insanım, insana özgü hiç bi şeye yabancı değilim.
124 Ağustos 2007 02:22
aslan67
Senin en çok hangi yönünü seviyorum biliyor musun?
Şu boş fanatizmin doruklarında gezen benim gibi taraftarlardan olmamanı,futbolu stadda bırakan duruşunu..
Her yoğurda hıyarla koşmamanı..
Sakin ve sabırlı tavrını..
Böylesine mantıklı yazılarını seviyorum:)
24 Ağustos 2007 02:25
tsigalko
o-cu, bu-cu, şu-cu gibiyiz çünkü bize en yakın o,bu,şu durduğu için. aslında tam olarak o-cu,bu-cu,şu-cu da değiliz.. doğru bir yaklaşım ve güzel ifade edilmiş bir yazı..
24 Ağustos 2007 02:30
boomerang ¹³
sa'olasın.. :o)
aslan67 demis ki:
Senin en çok hangi yönünü seviyorum biliyor musun?
Şu boş fanatizmin doruklarında gezen benim gibi taraftarlardan olmamanı,futbolu stadda bırakan duruşunu..
slogan gibi görünse de ilk okuyuşta doğruluk payı var..sahip olduğum etiketlerin hiç birini ben seçmedim..ırkımı,dinimi,rengimi ya da daha ne kadar olgu söz konusuysa ismimim ardında..
sonradan oldum birey,umarım
124 Ağustos 2007 02:50
melayikhe
mesela ben de bumerangciyim :P
24 Ağustos 2007 03:04
lucy luyi
toplum içi ve toplumlar arası iletişim bunu gerektirir çünkü.
dünyada herkes tek başına at koştursaydı, yekten at koşturanlar sınıfında olurdu herkes. sınıf evet. normlar, isim isim birbirinden ayrılmış olan insan oluşumları ( bakkallar, rockçılar, dinciler vs vs ) hayatın işleyişi için gerekli kavramlar. olmazsa olmaz.
sorun sınıflara ayrılmakta değil, yan sınıfa baltayla saldırmakta,bunun planını kurmakta ya da iki yan sınıfa goygoy yapmakta.
hepimiz insanız şunun şurasında demek gayet olumlu bir yaklaşım ama yeterli değil bence.
çarşamaba günü dünya göz de muayene olacağım.....daha önce benim gideceğim doktora giden kuzenim:'hoca ya ülkücü olduğunu söyle,hele bir de fenerliyim dersen.....kıyak muhabbetiniz olur....'
keşke bu cümlelere 'neden,niçin,nasıl' sorularını soracak mecalim olsa....
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/13768
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.