ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Gül için top atışı ve tüm yurtta aydınlatma
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 73 - 84

**mephisto** ®
**mephisto** ®

conquest demis ki:

yoksa miting mi hemen yapalım,protesto mu şimdi edelim, tepki mi herzaman. rte ve güle karsı yasalar ve milli çıkarlar çerçevesinde herşeye hazır olduğumu düşünüyorum.Ama bir yerde olmuyor.Bunları başımızdan atmanın fırsatı verilmişken seçimlerde nasıl oldu da milletin yarısının oyunu alabildiler.Bazı siyasetçiler onlara karşı çıkıyorum diyerek yaptıkları şeyler onlara oy kazandırdı. Eğer bunlar yapılmamış olsaydı şimdi dayatmayla değil, yaşanacak bir Türkiye de olurduk.

ya adamlarin dini siyasete alet etmeleri ( gerek konusmalar,gerek gecmisleri,gerek resimleri vb ... ),onceki siyasetcilerin counluundan bikilmis olmalari,adamlarin irenc politikalarina ragmen az da olsa ve islerini bilerek kamunun en cok ihtiyac duyduu alanlarda reform yapmasi,bi de Temel Degerler karin doyurmuyo mantigi icinde olanlar ,bir de miting ve eylemlere yakin tarih boyunca kotu bakildigi icin tepki oylari ... sonuc belli.
dediim gibi yilmamak lazim...

24 Ağustos 2007 16:19   mesajın adresini al  

bitli kedi
bitli kedi
darbenin güllük gülistanlık birşey olduğunu idda etmiyorum ewet zor bir durum ama sonuçta şu anki durumu temizleyebilecek tek çıkış yolu yoksa türkiye die bir ülke kalmayacak.
halk 50 sene de geçse yine anlamaz hatasını.
bunu da %46 gibi bir rakam ile gösterdi zaten.
24 Ağustos 2007 16:26   mesajın adresini al  

**mephisto** ®
**mephisto** ®

-glycerine- demis ki:

askeri müdahale en boktan siyasi yönetimden bile daha kötüdür.halk elinde sonunda anlayacak hatasını arkadaşlar,bu adamların çizdikleri o pembe tablo patlayacak bi taraflarında.biraz sabır.

dediine soyle katilmiyorum,yukardaki yazimda belirttiim gibi Türkiye'de yapilan askeri mudaheleler yonetimi ele gecirip iktidar olma amaciyla degil,Temel Degerlerin,Devletin,Ülkenin zarar gormmesini onlemek amaciyla olmustur ve yapilan Anayasa / Anayasa deisiklii ardindan yonetimden cekilir.

bu baglamda TSK Türkiye Cumhuriyeti'nin muhafizidir.
ancak dediine soyle katiliorum,mudahele zamanlarinda bazi temel hak ve ozgurlukler sinirlamaya ugrar,uluslararasi ticaret sekteye ugrayabilir... ancak en son care olarak askeri mudaheleyi savunmakla beraber ben Temel Degerlerini kaybetmis ama ekonomik olarak daha ii olmaktansa,Onuruyla Temel Degerleriyle ayakta durup ekonomimin daha kotu olmasini tercih ederim...
24 Ağustos 2007 16:29   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
şu anki durumu darbeyle temizleyemezsin işte.darbeler insanların reflekslerini öldürüo,daha yaptıkları hataların sonuçlarını göremeden kafalarına yumruğu vuruosn.zaten Türkiyede irticanın bu kadar artmış olmasının sebebi darbedir.Asker neyin kökünü kazımak için müdahale ettiyse,o şey daha da güçlenerek karşısına çıkmıştır her zmn.bunun örneğini seçimlerde de gördük.biraz sabretmek lazım.mesela ekonomik kriz olacak bn burda hepinize garanti edebilirim :) işte o zmn akp yollanacak,yerine abc partisi gelecek.ülkedeki zihniyetin kndi kndini onarmasına izin vermek lazım.öle müdahaleyle olmuo bu işler.

náriël demis ki:

darbenin güllük gülistanlık birşey olduğunu idda etmiyorum ewet zor bir durum ama sonuçta şu anki durumu temizleyebilecek tek çıkış yolu yoksa türkiye die bir ülke kalmayacak.
halk 50 sene de geçse yine anlamaz hatasını.
bunu da %46 gibi bir rakam ile gösterdi zaten.

24 Ağustos 2007 16:30   mesajın adresini al  

uaxoy
uaxoy
kafalarına düşse bi top tam süper olur
24 Ağustos 2007 16:33   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
mephisto bni tanımıo gibi konuşma abi,sn de düşündüklerimi biliosn akp yönetimi hakkında.ne ekonomik ne de sosyal yönden ii bi durumda değiliz şu anda.Ben ülkde çok ii durumda olduğu için darbe olmasın demiorm ki,ülke çok kötü durumda ve bu halk ülkeyi bu duruma getiren adamlara oy verdi.hem de ülkenin yarısı.bırakalım bu hatalarının farkın varsınlar.darbe hiçbişeye çözüm değil.darbeyi yaparsın,bu adamları indirirsin tepeden,10 sene sora yeniden çıkarlar karşına,halk aynı eğilimleri daha şiddetli şekilde yeniden göstermeye başlar.bırakalım bi insanlar anlasın hatalarını.bu pembe tablo zaten sonsuza kadar gitmicek.bi yerde öle bi çatlak verecek ki,insanlar ağlayacaklar oy verdikleri için.yakındır o günler merak etmeyin yani.
24 Ağustos 2007 16:33   mesajın adresini al  

uaxoy
uaxoy

bundan sonra darbe ihtimali olma ihtimali 0....olursa bilki yeni bi devlet kuruluyo demektir...darbe olsun buraya çıplak fotomu koyarım

náriël demis ki:

bence darbe ihtimali çok yüksek görünüyor.
çünkü hükümek giderek orduyla zıtlaşmakta.
yeni genelkurmay başkanı seçildikten sonra olacak die düşünüyorum ben.

24 Ağustos 2007 16:35   mesajın adresini al  

**mephisto** ®
**mephisto** ®
-glycerine- demis ki;
... darbeler insanların reflekslerini öldürüo,daha yaptıkları hataların sonuçlarını göremeden kafalarına yumruğu vuruosn.zaten Türkiyede irticanın bu kadar artmış olmasının sebebi darbedir.Asker neyin kökünü kazımak için müdahale ettiyse,o şey daha da güçlenerek karşısına çıkmıştır her zmn.bunun örneğini seçimlerde de gördük.biraz sabretmek lazım.
...

hmm belki kisa vadede haklisin ama halk icin halka ragmen uygulamalarin sonuclari hala yasamaktadir,yani kisa vadede tepki verirler ama uzun vadede ya tepki verecek kalmaz ya akillanirlar ya da artik basaramayacaklarini anladklari icin vazgecerler...
24 Ağustos 2007 16:37   mesajın adresini al  

bitli kedi
bitli kedi
arjantin gibi olup halkın sokağa dökülmesini de iyi bir olasılık olarak görmüyorum.
sonuçta her yol halkın zararına çıkıyor.
herifler salgın hastalık gibi sardılar ülkenin dört bir tarafını yedikçe yiyolar.
ikinci bir krizden çıkılabileceğine hiç ihtimal wermiyorum ama
24 Ağustos 2007 16:38   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
halk için halka rağmen uygulamasının hangi sonucu yaşanıo abi hala?80 yıldır doğu için kılımızı kıpırdattık mı?çocuklar okula giderken nehiri geçmek için kndilerine sandal yaptılar ya Türkiye Cumhuriyetinde.Şimdi de gitti doğunun neredeyse yüzde 70'i akp'ye oy verdi.Demek ki darbe yapmak yerine,cahil zihinlere öğreteceksin,insanları eğiteceksin darbeyi topla tüfekle değil insnaların zihinlerinde yapacaksın başka çaresi yok.
24 Ağustos 2007 16:40   mesajın adresini al  

**mephisto** ®
**mephisto** ®
ayrica kardesim ben de zaten ekonominin ii olmadiini defalarca dile getrdm,bu politika boyle devam ederse 2009da buyuk bi ekonomik krz olacak ... ama son gunlerni yasio gorunurde ii ekonomi...
benm kastettiim tam olarak senin ekonomik acidan karsi olman diildi,mesajin cok geneldi ;

-...askeri müdahale en bo*tan siyasi yönetimden bile daha kötüdür... -

bende genel olarak annatmaya calstim...
ayrica olaya sadece ekonomik acidan baksaydm darbeyi siddetle bile savunablrdm,kibris cikarmasndan sora bze uygulanan ambagolar nedenyle kendi sanayimizi gelstrmistik... keske kendi varliklarmzi kullanmayi bileblsek ... neyse konu basliktan baya bi uzaklasti ))
24 Ağustos 2007 16:42   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
evet yiyolar,sonuna kadar soyuyolar,adamların yedi sülalesi zengin oldu.hepsinin farkındaym bn de,zaten bn de akp karşıtıym ama halk böle bi aptallık yaptıysa,bırak cezasını çeksin.bırakın öle baş örtmekle,müslüman gözükmekle ülke yönetilmediğini anlasınlar.biz önlerine geçtikçe,derdimiz adamların hataları değil de,dinmiş gibi gözüküo çünkü.biz onlara engel oldukça,adamlar mazlum ayağına yatıp göz boyuyolar.bu türban tartışmaları,cumhurbaşkanlığı seçimlerinde devletin bütün kurumlarıyla çatışmaları,hepsi biz bu ülke için çalışmak istiorz fakat bize engel oluolar havası yaratmak içindi.bırakın 200 tane beyinsiz nası yönetecekmiş ülkeyi görelim.yürekleri varsa da,o anayasadan çıkarsınlar bakalım belli maddeleri,işte o zmn bn de inerim zaten sizinle sokağa.ama biraz rahat bırakalım bu böcekleri,bırakalım ne kadar gerizekalı olduklarını kndi kndileri kanıtlasın halka.

náriël demis ki:

arjantin gibi olup halkın sokağa dökülmesini de iyi bir olasılık olarak görmüyorum.
sonuçta her yol halkın zararına çıkıyor.
herifler salgın hastalık gibi sardılar ülkenin dört bir tarafını yedikçe yiyolar.
ikinci bir krizden çıkılabileceğine hiç ihtimal wermiyorum ama

24 Ağustos 2007 16:44   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 73 - 84

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009