valla bu ozgurluk ve demokrasi kavramlarinin boku cikti
abdullah gulun her bi boku ozgurluk ve demokrasi kavramina girerken, karsi gorus yasaklanmali zihniyeti
offf ne gunlere geldik
24 Ağustos 2007 02:14
psikolojik manyak
_volkan_ demis ki:
dusunce ozgurlugu sadece senin icin yok arkadasim. sana ve AKP savunucularina ozel bir kavram degil. ayrica dusunce ozgurlugunun icinde Afisler Yere gidecekse ya da dusunce sacmaysa dusunemezsin diye bir kuralda yok. Benim protestomun senin beni elestirinden daha mantikli oldugu kesin
Ayrica sanirim azicik okusan iyi olur. Zira sen TKP bildirilernin cevre zararindan bahsetmeden once, ne once ne sonra, gul protestomu enerjinin arkasina siginarak yapmaya calismadim. acik acik dusundugumu soyledim. acik acik bu adami hic bir sekilde icime sindiremedigimi soyledim ve bugune kadar yapilmayan bir uygulamanin, bugun gul icin yapilmasini sorguluyorum. Benim cikardigim tek anlam sudur, Cumhuriyet mitinglerine ve karsi cikanlardan resmen oc almadin, Sizi bi guzel s..tik demektir baska bisi degildir..
yoksa enerji tasarrufunun arkasina falan sigindigim yok. Adam Kurtulus savasi kazandiktan sonra ulkesine donuyor olsam, Diyecem ki Butun elektrik helal olsun. ama bu adam icin diyebilecegim tek birsey var.. Benim Cumhurbaskanim olmayacak.. ve oldurselerde bi yere gitmeyecem
dusunce özgürlügü herkes icin var, senin icin de TKP'nin icinde. adam gibi ama.. ben sana söze protestonu yapma diye birsey demedim zaten, özgürsün yap yapabildigin kadar. tekrarlıyorum, kendi fikrimi, onu sacma buldugumu söyledim. senin protestonun benim seni elestirdigimden daha mantıklı oldugunu düşünüp düşünmemen gercegi degistirmeyecek, o da senin yorumun. kendi dusuncen..
ilk mesajını okudum, gösteris ile alakalı.. orada özellikle enerji israfını vurgulamıssın, Gül'e özel bir kutlama oldugunu söz konusu yapmıssın.. Gül'ü siyasi olarak eleştiriyigeride bırakmıssın.. bu senin bu enerji tasarrufunu sadece kılıfa sokmaya calıstıgını gösterir.. ''ve bugune kadar yapilmayan bir uygulamanin, bugun gul icin yapilmasini sorguluyorum'' demissin, evet.. iste bu.. burada da kutlama ayrıcalıgını elestirmissin
''Benim cikardigim tek anlam sudur, Cumhuriyet mitinglerine ve karsi cikanlardan resmen oc almadin, Sizi bi guzel s..tik demektir baska bisi degildir..'' de demissin.. arkadas sen aklını başını s.k ile bozmussun, biraz saygı denilen birsey olsun. diger bir baslıkta da görmüstüm dün, ama konunun üzerinden gecilmis diye deginmedim bakıyorum ki sürekli aynısını tekrarlıyorsun.
orada da ''sizi domalttık, hadi oyumuzu yükseltin'' gibisinden de birsey demistin.. aklını fikrini gercekten bozmussun cinsellikle, bu ayrı bir mevzu da. tabi o senin tercihin.. ayıp olan sey şu:
_volkan_ demis ki:
herkesi domaltacaz
(yuzde 10 daha ekle)
sen o adama (rte) oy vermedin ama millet verdi. senin karnın tok o adama oy verenlerin karnı aç, bu yüzden senin önceligin sözde laiklik, ona oy verenerin ise karınlarının doyması kışın yakacak kömürlerinin olması, cocuklarını okula gönderebilmeleri. dolayısıya sen ona oy veren bu garibanlara '' sizi s.ktik, bak samimice söylüyorum s.ktik diye,hadi bana oy verin'' diyorsun.. bu ne ahlaksızlık ne terbiyesizliktir. adam kendisine hizmet geldiginden, bedava kömür, bedava kitap dagıtıldıgından, köylerine yolları yapıldıgından o adama oy verdi. laiklik birinci öncelikleri degildi.. millet senin gibi degil, temel ihtiyaclarını senin gibi herkes karsılayamıyor, ve Türkiye'nin cogu böyle yoksul. sen ne kara, geri, ahlaksız zihniyetle bunlara böyle terbiyesiz, yakısıksız bir yakıstırmada bulunabiliyorsun?
simdi ''bunun konuyla ne alakası var'' da diyebilirsin, madem bu baslıkta asıl amacın da Gül'ün siyasetini eleştirmek oldugunu söylüyorsun o zaman bu da konuyla alakalı diyecegim bende sana
124 Ağustos 2007 02:18
_volkan_
dusunce özgürlügü herkes icin var, senin icin de TKP'nin icinde. adam gibi ama.. ben sana söze protestonu yapma diye birsey demedim zaten, özgürsün yap yapabildigin kadar. tekrarlıyorum, kendi fikrimi, onu sacma buldugumu söyledim. senin protestonun benim seni elestirdigimden daha mantıklı oldugunu düşünüp düşünmemen gercegi degistirmeyecek, o da senin yorumun. kendi dusuncen..
TKP nin bildiri dagitmasinin yasaklanmasini kim istedi?
ilk mesajını okudum, gösteris ile alakalı.. orada özellikle enerji israfını vurgulamıssın, Gül'e özel bir kutlama oldugunu söz konusu yapmıssın.. Gül'ü siyasi olarak eleştiriyigeride bırakmıssın.. bu senin bu enerji tasarrufunu sadece kılıfa sokmaya calıstıgını gösterir.. ''ve bugune kadar yapilmayan bir uygulamanin, bugun gul icin yapilmasini sorguluyorum'' demissin, evet.. iste bu.. burada da kutlama ayrıcalıgını elestirmissin
Sen bu asagidaki sozlerimden enerji tasarrufunu cikarabilmissen, sana diyecek tek bi kelimem dahi yok :
Ne bu gosteris meraki anlamak zor. Ben sezer için boyle birsey yapildigini hatirlamiyorum, Ataturk için dahi benzeri birsey yapildigini hatirlamiyorum. Bu ulkeden ne cumhurbaskanlari gecti ki Halkin %90 a yakininin kabulu ile onlar için bile yapilmadi
Bu bir guc gosterisi mi? Eger oyleyse sen kimsin halkina karsi guc gosterirsin
Bu bir gelenek mi? Oyleyse neden ilk Abdullah Gul için yapiliyor?
Artik yeni doneme girdik uyarisi mi? Oyleyse Mustahaktir sana %46
sen o adama (rte) oy vermedin ama millet verdi. senin karnın tok o adama oy verenlerin karnı aç, bu yüzden senin önceligin sözde laiklik, ona oy verenerin ise karınlarının doyması kışın yakacak kömürlerinin olması, cocuklarını okula gönderebilmeleri. dolayısıya sen ona oy veren bu garibanlara '' sizi s.ktik, bak samimice söylüyorum s.ktik diye,hadi bana oy verin'' diyorsun.. bu ne ahlaksızlık ne terbiyesizliktir. adam kendisine hizmet geldiginden, bedava kömür, bedava kitap dagıtıldıgından, köylerine yolları yapıldıgından o adama oy verdi. laiklik birinci öncelikleri degildi.. millet senin gibi degil, temel ihtiyaclarını senin gibi herkes karsılayamıyor, ve Türkiye'nin cogu böyle yoksul. sen ne kara, geri, ahlaksız zihniyetle bunlara böyle terbiyesiz, yakısıksız bir yakıstırmada bulunabiliyorsun?
Sen benim karnimin yok oldugunu nereden biliyorsun 1, gelmissin kantine iki gun once beni tanimadan sorguluyorsun 2.. ben bu kantinde AKP nin ekonomi konusunda, AKP ye oy vermenin gecici bir tokluk yapacagini ama sonra cok daha ac birakacagini soyledim 3
kaldi ki AKP doneminde 8 milyon kisi daha ACLIK SINIRININ ALTINA girmistir 4
Vatani olmayanin Dinide olmaz, Karnida doymaz 5
24 Ağustos 2007 02:25
$ahßaz mari.... =))
bakıyorum da herkesin astığı astık kestiği kestik
en kötüsünden bile olsa bunca verilen tepkiler mantıklı olsaydı somut bir adım görürdük, ama protesto ha protesto.. bu tıpkı kadıköy'de TKPlilerin sacma sapan bildiri dagıtmalarıyla (alanlarda 10 sn icinde yere atıyor zaten), hic bir ise yaramadılar partileri adına.. 0.22% oy aldılar, önceki secimde 0.59%du yanlıs hatırlamıyorsam
(bu arada... sırf cevre kirliligine neden oluyorlar diye sadece TKP icin bildiri dagıtmak yasaklanmalı)
bigün orman yanmıs... karga yangından kacarken assa bakmıs.. karınca su tasıyo.. sormus senın tasıdıgın o suyla orman mı söner kacsana demişş..
TKP nin bildiri dagitmasinin yasaklanmasini kim istedi?
devamında da ''adam gibi ama'' demisim.
_volkan_ demis ki:
Sen benim karnimin yok oldugunu nereden biliyorsun 1, gelmissin kantine iki gun once beni tanimadan sorguluyorsun 2.. ben bu kantinde AKP nin ekonomi konusunda, AKP ye oy vermenin gecici bir tokluk yapacagini ama sonra cok daha ac birakacagini soyledim 3
kaldi ki AKP doneminde 8 milyon kisi daha ACLIK SINIRININ ALTINA girmistir 4
Vatani olmayanin Dinide olmaz, Karnida doymaz 5
bu ne kadar cılız bir savunmadır böyle :-).. o sözleri söyleyebilen birinin karnı tok olmalı ki birinci önceligini bir kenara atmıs baska konuları öncelik sırasına almıstır.. simdi cıkıp ta ''laiklik aclıktan daha önemli benim icin, açolayım ama laik olayım'' deme, yalan olur.. nasılki bazı seyler icin simdi universite okumak zorundaysan.. empatiyapmanı öneririm bu yüzden de orucu.. bu millet zaten günü kurtarma pesinde,aolyısıyla gecici de olsa karınlarını doyurma pesindeler. daha sonraki basmakları düşünecek lüksleri yok.. aclık sınırının altına götürdüler, laikligi tehlikeye soktular, vatanı sattılar? :-) len merak ediyorum o zaman kim geldi de bu adamlara oy verdi? rusya'dan göcmen mi aldık 15-20 milyon? bütün bu millet böyle kötü bir ortamın olustugu iddianı dusunemeyecek kadar aptal degil. hizmet karsılıgı oy aldılar, laikligi takmadı bu millet.. bence biraz daha ahlak sınırları icine girmelisin, öyle cmillete cirkin benzetmeler bir Türk üniversite ögrencisine yakısmıyor, hele hele Atatürk'ün evlatlarına
ve.. vatan burada, din burada,bugunkü hükümetin yaptıklarını mantıklı bulan millet sayısı da burada..
witchontheroof demis ki:
dikkatini çekerim ne demişsin ;
'bu tıpkı kadıköy'de TKPlilerin sacma sapan bildiri dagıtmalarıyla..'
şeklinde devam ediyor.
sen atılan sloganlarla bağlantı kurmadın ki.
dağıtılan bildirilerle kurdun ve yarattığı çevre kirliliğiyle.
bizde sana ne bildirinin protesto olduğunu, ne de bizim protestomuzun kirlilik yarattığını söylüyoruz.
yani alakasız bir örnekti seninkisi.
yaran var derken hoşnut değilsin antipatin var anlamında söyledim onu. parantez içinde bir de belirtmişsin ya yasaklanmalı bildiri dağıtmaları diye hah işte o sansürcü zihniyet oluyor.
son olarak bi şeye takıldığımız felan yok sadece tkpnin konuşulacağı yer değildi burası. hiçbir şekilde konuyla ilintili olmayan bir örnek verdin.
biz de alakası olmadığını söyledik.
bu a, bu b, bu c. alfabemiz böyle devam ediyor.. herkes TKPnin nasıl propaganda yaptıgını biliyor, amaclarının sadece bildiri dagıtmak degil protesto etmek, propaganda yapmak oldugunu da..
benim örnek gayet yerindeydi, asıl vurguladıgım amacsızlıgı.. orada oyun yüzdeligini söylememi de söz konusu yapmadın, neden? cunku adamlar protesto ediyor ama gitgide düsüyorlar dedim, dogru olan. bu aydınlatma karartma ne ise artık benzer sekilde sonuclanabilir.. bknz.cumhuriyet mitinglerini görüpte onları protesto edip akp safına gecen kesim
söyledigini egip bukuyorsun, ''yaran var'' demek halk arasında ''belliki sana bir zararları dokunmus'' anlamındadır.. halktan biri oldugumdan.. antipati? evet, acıkcası var. ideolojilerini sevmiyorum.. ama aynı sekilde AKP ye de antipatim var, dıs politikalarından dolayı,oyumu vermeme nedenim.. ama fark.. AKPyi eleştirmeye calısanların cılız protestolarını gördükce adamlara hak veriyorum.. bu kadar tepkiye ragmen halen ayaktalar,demek gercekten saglam is yapıyorlar kimse deviremiyor
sansürcü zihniyet olayına gelince.. cevre kirliligi oluyor.. bu da topluma zarar veriyor bir sekilde.. eger halka fayda yerine zarar getiren birsey varsa ortadan kaldırılmalı, tıpkı tecavüzcülerin idamla yargılanmaları gerektigi gibi.. bildirileri cevre kirliligi, ve bakanlıkca yasaklanmalı.. bu sansurculuk degildir, zararlı olan bir eylemi deaktif etmektir
24 Ağustos 2007 02:49
$ahßaz mari.... =))
bak oraya bişii yazdım bi onu oku.. protestonun amacını ögren iyice ondan sonra muhalefet olmaya çalış hadi bakim
24 Ağustos 2007 02:52
_volkan_
Dusunce ozgurlugu Protesto Yapmayida, Propoganda yapmayida kapsiyor arkadasim. Ya tam inanacaksin ya inanmayacaksin.
TKP nin oylari protesto yaptikca dusuyormus.. Ne guzel.. Adamlar en azindan OY kaygsindan degil.. Inanclari icin yapiyorlarmis demek ki..
Gelelim ekonomiye
Bak arkadasim, Yabanci sermaye bir ulkeye su mantikla getirilir. Senin uretemedigin bir teknoloji vardir, Ya da senin ulkene bi baska yabanci sermaye gelir ISTIHDAM ve Yeni pazarlar acar getirirsin. Ama AKP hukumeti Hali hazirda Turkiye tarafindan uretilen ve varolan teknolojileri Komik rakamlara yabancilara satmistir.. Istihdam dan cok ISSIZLIK saglamistir..
Bana AKP doneminde millet doydu demek yerine www.tuik.gov.tr adresinden 2002 yilindan itibaren ISSIZLIK in 7.9 dan nasil 12.4 e vurdugunu anlatabilir misin
Evet sattik, 2001 yilinda%15 i yabanci olan borsa, kucucuk bir krizde nasil etkilenmisti. 2007 yilinda borsanin %70 i yabanci yani su an BAGIMLI duruma geldik.. Bu da su demek oluyor, bugun karnini doyuranlar, elini senden cektiginde Sanayisi ve Sermayesi 0 cekilmis bir toplum olarak acliktan oleceksin
Bu adamlarin karni Secimlerden once ne zaman doydu? 4.5 sene boyunca gecekondulara girmeyen hukumet secim oncesi nedense hatirladi ve erzak dagitti cok ilginc...
AKP hukumeti boyunca Ekonomide hic birsey yapilmamistir. 2001 yilinda DERVIS doneminde yapilan Ekonomik program aynen uygulanmistir, bu sayede enflasyon ve dovizde dusus kaydedilmistir.. Ama Dervis programinda olmayan herseyi satmakta bunun extrasidir
Gecen gun gorduk ki, BNP bankasinin kucucuk bir sorunu Borsayi yerlebir edebiliyor.. Hepimiz gorduk BNP nin baska bi ulkeyle sorunu icin turkiyeden parasini cekti baska yere aktardi.. Sonuc??? Borsa allak bullak, Doviz 3 yilda dustugunu 1 gunde cikti
Bir ornek vardir... Bana balik verme.. Bana balik tutmayi ogret diye..
Evet CHP ve diger partiler ciddi bir gaflette bulunarak Ekonomide yapilan yanlislarin ve bunun ilerleyen zamanda bize olacaklarinin etkisinden bahsetmek yerine sadece laiklige sarildilar.. bu yanlistir ama bu yanlis AKP yi hakli cikarmaz
Zira tarim bitmis, koylulerin cogu uretemez hale gelmis, Domates Bulgur bile Yurt disindan turkiyeye girer olmustur.. Bu da fiyatlarda ciddi bir artisa sebep olmustur
5 senede 8 milyon insan ACLIK SINIRININ ALTINA dusmustur.. sen bana halk doyuyor diyorsun...
Bak sana DEMIRBANK ornegini vereyim : Bankanin %49 una, HSBS tam olarak 42 MILYAR dolar teklif etmis.. ama o sirada devlet bankaya el koymustur.. Ardindan, bankanin %100unu sadece 340 milyon dolara HSBC ye satmistir... HSBC bankayi aldiktan sonra tam 2000 isci cikarmis ve halen cikarmaya devam etmektedir
Basin yayin organini bile Yabancilara satan bir zihniyetten bahsediyoruz..
Ama hep demisimdir, Bagnazlik Universite cagindaki, Yuksek ogretim gormus insanli bile etkileyece kadar amansiz ve ciddi bir hastaliktir. O yuzden sana birseyler anlatmanin pekte faydasi yok...
24 Ağustos 2007 02:57
$ahßaz mari.... =))
Ama hep demisimdir, Bagnazlik Universite cagindaki, Yuksek ogretim gormus insanli bile etkileyece kadar amansiz ve ciddi bir hastaliktir. O yuzden sana birseyler anlatmanin pekte faydasi yok...
ne güzel bi ifade yetenei war sende öle .. kısa.. öz.. net
24 Ağustos 2007 03:14
witchontheroof
bu a, bu b, bu c. alfabemiz böyle devam ediyor.. herkes TKPnin nasıl propaganda yaptıgını biliyor, amaclarının sadece bildiri dagıtmak degil protesto etmek, propaganda yapmak oldugunu da..
benim örnek gayet yerindeydi, asıl vurguladıgım amacsızlıgı.. orada oyun yüzdeligini söylememi de söz konusu yapmadın, neden? cunku adamlar protesto ediyor ama gitgide düsüyorlar dedim, dogru olan. bu aydınlatma karartma ne ise artık benzer sekilde sonuclanabilir.. bknz.cumhuriyet mitinglerini görüpte onları protesto edip akp safına gecen kesim
kıvırıyorsun tkpnin bildiri dağıtmasına protesto dedin sen açık ve net neden yüzdeleri vermedim ilgili bölüm değildi çünkü. yüzdeleri de koyuyorum tekrar bakalım ; bu tıpkı kadıköy'de TKPlilerin sacma sapan bildiri dagıtmalarıyla (alanlarda 10 sn icinde yere atıyor zaten), hic bir ise yaramadılar partileri adına.. 0.22% oy aldılar, önceki secimde 0.59%du yanlıs hatırlamıyorsam
ne demişsin ? bildiri dağıtmalarıyla alakalı demişsin. 'bildiriler dağıttılar ama oyları düştü işe yaramadı yaptıkları protesto.' şeklinde vermişsin.
açık ve net bildirilere protesto dedin. bir anlık dalgınlık olabilir kabul et nedne kıvırıyorsun ki.
ben bildirilerin bi şeyi değiştirdiğini iddia etmedim. bildirilerin protesto olmadığını söyledim.
protestolar hoşnut olmadığın şeye karşı yapılır. sonucunda hoşnut olmadığın şeyi değiştirisin veya değiştiremezsin. ama protestonun amacı hoşnut olmadığını göstermektir.
yani verdiğin örnek ilintili olsaydı bile -ki değil- ' bkz. sonuç değişmiyor, sonuç değişmedi. protesto yapacaksınız da ne olacak' demek yine de mantıksızdır. protestonun macına uymaz.
söyledigini egip bukuyorsun, ''yaran var'' demek halk arasında ''belliki sana bir zararları dokunmus'' anlamındadır.. halktan biri oldugumdan.. antipati? evet, acıkcası var. ideolojilerini sevmiyorum.. ama aynı sekilde AKP ye de antipatim var, dıs politikalarından dolayı,oyumu vermeme nedenim.. ama fark.. AKPyi eleştirmeye calısanların cılız protestolarını gördükce adamlara hak veriyorum.. bu kadar tepkiye ragmen halen ayaktalar,demek gercekten saglam is yapıyorlar kimse deviremiyor
akp dış politikalarında hiçbir zaman dimdik durmamıştır tam tersi el pençe divandır. ama yurt içinde sana katılıyorum. karşılarındakilerin cılız olduğuna da katılıyorum. akpye karşı ne yapacaklarını, neleri değiştirmeye çalışacaklarını, halkın gelir seviyesini arttırmak için rahatı refahı için neler yapacaklarını söylemek yerine. ucuz siyaseti tercih ettiler magazin siyasetçiliğini tercih ettiler. ama her ne olursa olsun ben akpyi vatan hainliğiyle eş değer görüyorum ve karşısında iyi bir muhalefetin olması gözümde sempatikleştiremiyor akpyi.
sansürcü zihniyet olayına gelince.. cevre kirliligi oluyor.. bu da topluma zarar veriyor bir sekilde.. eger halka fayda yerine zarar getiren birsey varsa ortadan kaldırılmalı, tıpkı tecavüzcülerin idamla yargılanmaları gerektigi gibi.. bildirileri cevre kirliligi, ve bakanlıkca yasaklanmalı.. bu sansurculuk degildir, zararlı olan bir eylemi deaktif etmektir
bildirileri engellemek tecavüzcülerin idamla yargılanmalarıyla değil, kitap yakan, kitapları toplatan zihniyetle aynıdır. yanlış yaklaşıyorsun olaya. düpedüz sansürcülüktür.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/13764
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.