ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Leman'ın hayrünisa gül kapağı
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  5  28  29  30  35  36  37  38  39  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 337 - 348

-glycerine-
-glycerine-
hatta bi ara,türbanı,başörtüsünün şehre uyarlanmış tarzı olarak açıklayan arkadaşlar fln olmuştu kantinde hiç unutmam :)
24 Ağustos 2007 16:26   mesajın adresini al  

teşekkürler
teşekkürler
Kafa modernleşmedikten sonra türbanı modernleştirsen ne olcak. Kafa olmadıktan sonra türban taksan ne takmasan ne.

Önemli olan kişinin hak ve hürriyetleridir ne isterse onu giyer ne isterse onu takar kafasına.Buna kimsede karışamaz. Ya da hakaret derecesinde karikatürle karşılık veremez.
24 Ağustos 2007 16:29   mesajın adresini al  

çau bella
çau bella
başörtüsü olayını sana itafen sölemiorum gerideki sayfalarda bazı vatandaşlar kullanmış o açıdan!!! eet türban özel bi tarz zaten bunu biz burda sayfalar dolusu tartışsak ta bu böle gelmiş böle gidicek bunun önüne geçmek hiçte kolay deil türban baş örtüsünün siyasileştirilmiş seklidir insan sömürmektir insanlar üzerinden rant elde etmektir olan da bunu kullanmaya mahkum edilmiş insanlara olur... önemli olan bu insanları bu duruma getirenlerin önüne geçmektir!!
24 Ağustos 2007 16:31   mesajın adresini al  

çau bella
çau bella
kesinlikle eer demokratik bi ülkede yaşadığımızı savunyosak herkesin görüşüne herkesin tarzına saygı duymak zorundayız o yüzden bu karikatürler terbisizliktir,insanların inançlarına olan saygısızlıktır anti demokratik bi harekettir!!
 1   24 Ağustos 2007 16:33   mesajın adresini al  

zarpandit
zarpandit
mizah gülüp geçmek gerek bazen:D :D
ama kötü dalga gecmişlerr yaaa... kişiyi ve türban kullanımı genelinde bi kitleyi rencide etmişler biraz.., neysee abartmaya gerek yook komik olmuş...
24 Ağustos 2007 17:55   mesajın adresini al  

witchontheroof
witchontheroof
iradenin zayıf olup olmamasını sen bilemezsin.. evden cıkmadıgından bunun farkına varmıyor olabilirsin, bir suru olasıık var,seni tanımıyorum neden ne bilmiyorum

nasıl ben bilemiyorum irademin zayıf olup olmadığını ya.
olaylar karşısındaki tavrımdan analayamıyor muyum bunu ?
kendimi test edemiyor muyum ?
evden çıkmadığımdan farkına varmıyor muşum ahah ahaha
bakalım daha neler uyduracaksın.
cevap veremeyeceğin zaman susmayı dene. en azıdan böyle komik cümleler çıkmaz ortaya.

ben kesinlikle sadece kadınları suclu gormuyorum, bası acık kadınlar da dogru duzgun yasayabilirler. buna birsey dedigim yok. söylediklerim 2 taraf icin gecerli,erkeklerin de yapması gerekenler var, örtünme olmasa bile yapmaları gerekenler var. ama bu konu örtünme oldugundan mecburen onun hakkında konusuyoruz

ben sadece kadınalrı suçlu görüyorsun demedim. bir tecavüz olayında kadınları da suçlu görebiliyorsun dedim. arada fark var sabah edince tam anlayamadın sanırım ne yazdığımı.
bir tecavüz olayında nasıl suç yarı yarıya olabiliyor ?
bu nasıl bir zihniyettir ?
zorla sahip olma var. zorla ne demek anlamını biliyor musun ?
ne halka bu konumda dişiyi de suçlu gösterebiliyorsun ?

eger yoksa bana birsey olmaz dihyorum, cunku hicbir inanc, ya da inacsızlık ahiretin oldugunu dusundugunde seni cezalandıracagını soylemiyor, ama tam tersi durumda ilahi dinler hukumde bulunuyor.
ben tamamen inanıyorum, ama olayı senin acından dusundum orada.

inanmazsam ve ahiret varsa yanarım o yüzden ben inanayım da yoksa zaten ucunda bir ceza yok. nasıl bi mantık bu ?
senin yaptığın düpedüz garanticilik başa bişi diğil. korkaksın çünkü.

iste hayat tecruben olmadıgından, at gözlügüyle dolastıgından etrafta olup bitenden haberin yok. böyle cok sapıklıklar var ortalıkta.. bu gercekleri duydugunda da böyle afallamani normal karsılıyorum

senin söylediklerinin tecrübeyle değil direk sapıklıkla alaksı var.
sen erkelerin nasıl düşündüklerini burda anlatıyorsan kendine dayanarak dişileri de ben söyleyebilirim ki. hiç bi zaman en azından sizin kadar sapık olmuycaklardır. kendi cinsinle karıştırıyorsun.
söylediğin gibi bir düşünce varsa bile senin de söylediğin gibi sapık kavramı içine girer böylesi. at gözlüğü değil sapıklık yani evet sapık bir çevreyle ilgili hayat tecrübem gelişmedi daha. çünkü öyle bir çevrem yok.
24 Ağustos 2007 18:13   mesajın adresini al  

psikolojik manyak
psikolojik manyak

witchontheroof demis ki:

nasıl ben bilemiyorum irademin zayıf olup olmadığını ya.
olaylar karşısındaki tavrımdan analayamıyor muyum bunu ?
kendimi test edemiyor muyum ?
evden çıkmadığımdan farkına varmıyor muşum ahah ahaha
bakalım daha neler uyduracaksın.
cevap veremeyeceğin zaman susmayı dene. en azıdan böyle komik cümleler çıkmaz ortaya.

ben kesinlikle sadece kadınları suclu gormuyorum, bası acık kadınlar da dogru duzgun yasayabilirler. buna birsey dedigim yok. söylediklerim 2 taraf icin gecerli,erkeklerin de yapması gerekenler var, örtünme olmasa bile yapmaları gerekenler var. ama bu konu örtünme oldugundan mecburen onun hakkında konusuyoruz

bir tecavüz olayında nasıl suç yarı yarıya olabiliyor ?
bu nasıl bir zihniyettir ?
zorla sahip olma var. zorla ne demek anlamını biliyor musun ?
ne halka bu konumda dişiyi de suçlu gösterebiliyorsun ?

inanmazsam ve ahiret varsa yanarım o yüzden ben inanayım da yoksa zaten ucunda bir ceza yok. nasıl bi mantık bu ?
senin yaptığın düpedüz garanticilik başa bişi diğil. korkaksın çünkü.

iste hayat tecruben olmadıgından, at gözlügüyle dolastıgından etrafta olup bitenden haberin yok. böyle cok sapıklıklar var ortalıkta.. bu gercekleri duydugunda da böyle afallamani normal karsılıyorum

senin söylediklerinin tecrübeyle değil direk sapıklıkla alaksı var.
sen erkelerin nasıl düşündüklerini burda anlatıyorsan kendine dayanarak dişileri de ben söyleyebilirim ki. hiç bi zaman en azından sizin kadar sapık olmuycaklardır. kendi cinsinle karıştırıyorsun.
söylediğin gibi bir düşünce varsa bile senin de söylediğin gibi sapık kavramı içine girer böylesi. at gözlüğü değil sapıklık yani evet sapık bir çevreyle ilgili hayat tecrübem gelişmedi daha. çünkü öyle bir çevrem yok.

birincisi.. iradenin guclu oldugunu biliyorsan bile biz bunu bilemeyiz, sokakta gecen bir kadina laf atmadigina senin sozlerine guvenerek mi inanalım? sonucta birseyleri tartısıyor, konusuyoruz burada. insanoglunun hayvanlıklarını herkes biliyor, bu da herkese inanamamamız gerektigi yonde acık bir itiraf. mükemmel degiliz.. bence sen gecerli birsey soyleyemeyeceksen sessizlige gomulmelisin ''ben irademe sahip oluyorum'' inandirici gelmiyor, soyut.

ben erkekleri tahrik edilip te tecavüze ugrayanlara acımadıgımı soyledim, yoksa köyün birinde kendi halinde yasayan bir kadına tecavüz edildiginde bunda kadın tabii ki suclanmayacak... ama öyle g string giyipte ''ayyy ayy ahh bana tecavüz ettiler, yetisin ben masumum'' diyen kadınlar sucludur tecavüzü yapan erkekler kadar.. bu durumda suç yarı yarıya

ben Allah'a ve ahiret gunune inanıyorum, bu cehennemden korktugum icin degil. kendimi inanarak daha huzurlu hissettigim icin, senin gibi endiselerle, suphelerle yasamıyorum. guvenim tam.. inancımda suphe yok. ben o ornegi senin icin soyledim, ''ben inanıyorum ahiret olsada olmasa da zarar gormem ama sen inanmıyorsun ya ahiret varsa'' dedim, ondan kendine göre anlamlar cıkarmıssın.. simdi de neyi kastettigimi basit bir dille anlattım, umarım anlamıssındır

ben de sana sunu soyleyeyim, benim sapıklık yaptıgımla alakalı hicbir sey soylemedim, kastetmedim bunca konusmalarımızda. yaptoıysam mesajımı goster kanıtla bunu. kanıtlayamazsan kendinin yalancı oldugunu ispatlamıs olacaksın.. ama senin sapık ruhlu oldugunu erkek erkege ilişkiler konusunda yazdıklarınla kanıtladın.. saka veya degildi, bilemeyiz... insanın etraftaki sapıklıkları görebilmesi icin onlarla ilişkide olması gerekmiyor,yolda durur izlersin milleti, kadınlara laf atanı görürsün.. sinemada film izlerken yan koltuklardaki sesten rahatsız olursun, bakarsın kız cocuga oral seks yapıyor. bunlar sapık hayat tecrübeleri degildir, bunlara sadece sahit olan da sapık ruhlu degildir. aksine bunların sapık ruhlu oldugunu iddia edip te bunlarla ilişkide olanlar sapıktır. öyle bir cevren olup olmadıgını da sözlerine inanarak bilemeyiz. bunun en iyi sen biliyorsun, agzından cıkan kelimeler degil. icgudulerin.. bu yuzden surekli ''benim iradem var, sapık cevrem yok'' demen hicbir pozitiflik katmayacak tartısmaya, senin acından.
24 Ağustos 2007 18:36   mesajın adresini al  

witchontheroof
witchontheroof
birincisi.. iradenin guclu oldugunu biliyorsan bile biz bunu bilemeyiz, sokakta gecen bir kadina laf atmadigina senin sozlerine guvenerek mi inanalım? sonucta birseyleri tartısıyor, konusuyoruz burada. insanoglunun hayvanlıklarını herkes biliyor, bu da herkese inanamamamız gerektigi yonde acık bir itiraf. mükemmel degiliz.. bence sen gecerli birsey soyleyemeyeceksen sessizlige gomulmelisin ''ben irademe sahip oluyorum'' inandirici gelmiyor, soyut.

sokaktan geçen bir kadına laf atmam. bunu benim söylememden ziyade bir dişi olmamdan da az çok anlayabilirsin.
irademle ilgili şeyleri ben söylüyorum evet. nasıl sen erkeklerle ilgili şeyleri söylüyorsan ben de kendimle, irademle ilgili şeyleri söyledim. geçerli bir şeyler söylemek mi ?
nasıl bir geçerlilik bekliyorsun ?
sonuç olarak gündelik ilişkilerde bile birebir bunu kanıtlamak çok zorken internet ortamında bir kanıt yoluna gitmemi beklemiyorsun herhalde. bu bir tartışmadır ben söylerim inanırsın veya inanmazsın. sana kalmış.

ben erkekleri tahrik edilip te tecavüze ugrayanlara acımadıgımı soyledim, yoksa köyün birinde kendi halinde yasayan bir kadına tecavüz edildiginde bunda kadın tabii ki suclanmayacak... ama öyle g string giyipte ''ayyy ayy ahh bana tecavüz ettiler, yetisin ben masumum'' diyen kadınlar sucludur tecavüzü yapan erkekler kadar.. bu durumda suç yarı yarıya

abi bu tecavüz dediğin şey zorla olan bi şey değil mi ?
nasıl bir tahrik unsuru oluyor ya ?
kendi halinde olmak köyde yaşamakla mı oluyor ?
g string giydiğini nerden görüyor bu adam ?
bunun birde ahireti var, ben inanıyorum ahiret olmasa da birsey kaybetmem ama sen inanmıyorsan ve ya ahiret varsa?

ben Allah'a ve ahiret gunune inanıyorum, bu cehennemden korktugum icin degil. kendimi inanarak daha huzurlu hissettigim icin, senin gibi endiselerle, suphelerle yasamıyorum. guvenim tam.. inancımda suphe yok. ben o ornegi senin icin soyledim, ''ben inanıyorum ahiret olsada olmasa da zarar gormem ama sen inanmıyorsun ya ahiret varsa'' dedim, ondan kendine göre anlamlar cıkarmıssın.. simdi de neyi kastettigimi basit bir dille anlattım, umarım anlamıssındır

''ben inanıyorum ahiret olsada olmasa da zarar gormem ama sen inanmıyorsun ya ahiret varsa''
bunu söylediğindeki mantığına bakar mısın. kendi kurduğun cümleyi okuyamıyorsun galiba.
ben inanıyorum ahiret olsada olmasa da zarar gormem zarara endekslisin. ben inanıyorum diyorsun bak ben yırrtım olmasa da bi zarar görmem. ama sen inanmıyorusn ya varsa ? diyorsun. kabul etsen de etmesen de bu senin garanticiliğini gösterir. dinin içine garanticilik giriyorsa da o duygunun kutsallığından eser kalmaz.

ben de sana sunu soyleyeyim, benim sapıklık yaptıgımla alakalı hicbir sey soylemedim, kastetmedim bunca konusmalarımızda. yaptoıysam mesajımı goster kanıtla bunu. kanıtlayamazsan kendinin yalancı oldugunu ispatlamıs olacaksın.. ama senin sapık ruhlu oldugunu erkek erkege ilişkiler konusunda yazdıklarınla kanıtladın.. saka veya degildi, bilemeyiz... insanın etraftaki sapıklıkları görebilmesi icin onlarla ilişkide olması gerekmiyor,yolda durur izlersin milleti, kadınlara laf atanı görürsün.. sinemada film izlerken yan koltuklardaki sesten rahatsız olursun, bakarsın kız cocuga oral seks yapıyor. bunlar sapık hayat tecrübeleri degildir, bunlara sadece sahit olan da sapık ruhlu degildir. aksine bunların sapık ruhlu oldugunu iddia edip te bunlarla ilişkide olanlar sapıktır. öyle bir cevren olup olmadıgını da sözlerine inanarak bilemeyiz. bunun en iyi sen biliyorsun, agzından cıkan kelimeler degil. icgudulerin.. bu yuzden surekli ''benim iradem var, sapık cevrem yok'' demen hicbir pozitiflik katmayacak tartısmaya, senin acından.

sen yalancılıkla bozmuşsun kafayı. kendinden kıyasla mı karşındakileri yalancı olarak görüyorsun ? manyak değil paranoyaksın sen ayrıca okuduğunu da anlamıyorsun. neye cevap verdiğime de dikkat etmiyorsun.
sen kadınların erkeklerin koltuk altındaki kılları başka yerlerdekilerine benzedip tahrik olabildiklerini söyledin. ben de buna sapıklıktır dedim.
hadi hatırlamıyorusun niye geriye dönüp msjını kontrol etmiyorsun ?
ama kolay di mi böylelikle yalancılığımı ortaya çıkarabilecekmişsin ahah ahah. kanıtlayamayacağın şeyin altına girmem bir şeyi iddia ediyorsam bir dayanağım vardır. inan bana görüp görebileceğin en dürüst insanlardanım ama bu benim söylemim tabi sen buna inanamazsın. nerden bileceksin ki herkes potansiyel yalancı zaten.
evet şimdi gelelim sana bana yalancı diyordun ya. sapıklığım erkek erkeğe ilişki hakkında yazdıklarımla kanıtlamışım. evet bekliyorum önüme sun ne yazmışım sapık olarak ?
acaba yine kişileri mi karıştırıyorsun erkek erkeğe ilişki hakkında konuşan kişi ben değil volkan olmasın ?
erkek erkeğe ilişkide sapıkça şeyler yazmışım erkek bile değilim be. iddaların komiklik sınırını aşsın ilk önce.
son olarak benim neye sapıklık dediğim gayet açıktır. hala da söylüyorum. idia ettiğin gibi ; 'erkeklerin koltuk altındaki kılları başka yerlerdekilerine benzedip tahrik olabilenler' eğer varsa. bu sapıklıktır başka bişi değil.
24 Ağustos 2007 19:10   mesajın adresini al  

psikolojik manyak
psikolojik manyak
witchontheroof demis ki:

sokaktan geçen bir kadına laf atmam. bunu benim söylememden ziyade bir dişi olmamdan da az çok anlayabilirsin.

irademle ilgili şeyleri ben söylüyorum evet. nasıl sen erkeklerle ilgili şeyleri söylüyorsan ben de kendimle, irademle ilgili şeyleri söyledim. geçerli bir şeyler söylemek mi ?
nasıl bir geçerlilik bekliyorsun ?
sonuç olarak gündelik ilişkilerde bile birebir bunu kanıtlamak çok zorken internet ortamında bir kanıt yoluna gitmemi beklemiyorsun herhalde. bu bir tartışmadır ben söylerim inanırsın veya inanmazsın. sana kalmış.

senin kadın oldugunu da bilmiyorum, acıkcası cinsiyetin de umrumda degil. erkek farzediyordum seni, pekala kadınmıssın. o zaman söylediklerimi erkekler icin yorumla

bende diyorum ki iraden hakkında konusma, bunu kanıtlayamadıgın sürece. bu senin icin degil herkes icin gecerli, insanoglunun iradesiz oldugunu (istisnalar haric) insanoglu kendisi kanıtlıyor, defalarca kanıtladı da... kısacası, kanıtlayamayacagın birseyi iddia etmen su an konuyu tartıstıgın kisinin ne dusuncesini degistirecek ne de inandırıcı olacaktır

witchontheroof demis ki:

abi bu tecavüz dediğin şey zorla olan bi şey değil mi ?
nasıl bir tahrik unsuru oluyor ya ?
kendi halinde olmak köyde yaşamakla mı oluyor ?
g string giydiğini nerden görüyor bu adam ?

nasıl zorla oluyor biliyor musun? o g stringiyle dolasan kisi istemedigi biriyle ilişkiye girdiginde zorla oluyor. buna tecavüz deniliyor, anayasa karsısında sadece tecavüz eden kisi cezalandırılıyor, bu normal. ama isin dini boyutunda iki taraf ta cezalandırılıyor. bunu sebepsiz yere tecavüz edilen biri icin söylemiyorum. kadınlıklarını kullanmaya calısan ve disiliklerini ön planda tutanlar icin soyluyorum. kendi halinde olmak sadece köyde yasamakla olmuyor, herb yer icin gecerli. orada ''bir köylü'' örnegimin cıkıs noktası disiliklerini ön plana cıkarmayan kisiler, böyle kisiler sehirde de var, simdi anlastık mı?

witchontheroof demis ki:

''ben inanıyorum ahiret olsada olmasa da zarar gormem ama sen inanmıyorsun ya ahiret varsa''
bunu söylediğindeki mantığına bakar mısın. kendi kurduğun cümleyi okuyamıyorsun galiba.
ben inanıyorum ahiret olsada olmasa da zarar gormem zarara endekslisin. ben inanıyorum diyorsun bak ben yırrtım olmasa da bi zarar görmem. ama sen inanmıyorusn ya varsa ? diyorsun. kabul etsen de etmesen de bu senin garanticiliğini gösterir. dinin içine garanticilik giriyorsa da o duygunun kutsallığından eser kalmaz.

ben nede olsa inanıyorum diyorum, olup olmamasının beni irdelemeyecegi gibi olması durumunda zarar görmem diyorum. insanların dini inanclarına baglı olmasının bircok nedeni vardır, bazılarına göre cehennem ve cezalandırılma korkusu bazılarına göre inancla dunya hayatında ve ahirette huzur bulacagına inanmak.. ki o sebeple inanıyorsam bile buna hüküm verecek kisi O'dur... evet, simdi soyluyorum. ahirete gönülden inandırıyorum ve bunu garanticilik olarak gör, her müslüman gunahı varsa cekecek sonra cennete gidecektir, ayetlerde yazdıgı gibi. yani benim ahirete gönülden inanmamın bana katkısı olacaktır.. ve.. benim duygularımın kutsallıgının kalmayacagına kanaat getirmek sana dusmuyor, sana kulluk yapmıyorum. Allah ile benim aramda... sorgulaması.. ben seni hic sorgulamadım ''neden böyle suphen var diye'' senin sorunun cunku.. ama olursa tavsiyeleri ederim, ''etrafındakileri uyar'' mantalitesiyle. ama kanaat getirmem.

witchontheroof demis ki:

sen yalancılıkla bozmuşsun kafayı. kendinden kıyasla mı karşındakileri yalancı olarak görüyorsun ? manyak değil paranoyaksın sen ayrıca okuduğunu da anlamıyorsun. neye cevap verdiğime de dikkat etmiyorsun.
sen kadınların erkeklerin koltuk altındaki kılları başka yerlerdekilerine benzedip tahrik olabildiklerini söyledin. ben de buna sapıklıktır dedim.
hadi hatırlamıyorusun niye geriye dönüp msjını kontrol etmiyorsun ?
ama kolay di mi böylelikle yalancılığımı ortaya çıkarabilecekmişsin ahah ahah. kanıtlayamayacağın şeyin altına girmem bir şeyi iddia ediyorsam bir dayanağım vardır. inan bana görüp görebileceğin en dürüst insanlardanım ama bu benim söylemim tabi sen buna inanamazsın. nerden bileceksin ki herkes potansiyel yalancı zaten.

bencede sen paranoyaksın, hangimiz dogruyu söylüyor? buna nasıl kanaat getireceksin? inancın hakkında suphelerin seni bosluga cekmis ve onune sunulanlara inanmıyorsun, mantıklı bulmuyorsun. cunku belli bir yastan sonra karakter yerlesir insana, ne kadar soylenilirse soylensin kisi ve dusunceleri cok zor degisir. reaksiyonunu da buna benzetiyorum. bana hicbir somut sey sunamadın..
ben kadınların erkek koltuk altı kıllarını görüpte tahrik olduklarını soyledim, bunu inkar etmiyorum ve bunu zaten sapıklık olarak nitelendiriyorum, hemde en igrencinden.. ee sorun nerede o zaman? sapıkca bir davranıs olmadıgını mı söyledim bunun? dedim ya defalarca, insanoglunun hayvani icguduleri vardır diye... herkeste olabilir bu,sende de bende de bizde de onlarda da.. kendimizden emin olmamız normaldir, bu da istek dısıdır zaten.

witchontheroof demis ki:

evet şimdi gelelim sana bana yalancı diyordun ya. sapıklığım erkek erkeğe ilişki hakkında yazdıklarımla kanıtlamışım. evet bekliyorum önüme sun ne yazmışım sapık olarak ?
acaba yine kişileri mi karıştırıyorsun erkek erkeğe ilişki hakkında konuşan kişi ben değil volkan olmasın ?
erkek erkeğe ilişkide sapıkça şeyler yazmışım erkek bile değilim be. iddaların komiklik sınırını aşsın ilk önce.
son olarak benim neye sapıklık dediğim gayet açıktır.

''tüm erkeklerin çarşafla göz bebeği görünecek şekilde, -göz değil sadece göz bebeği aksi taktirde tahrik eder.- kapanmalarını öneriyorum'' bunu sen önerdin 24 Ağustos 2007 05:17 tarihinde. ve senin bunun onerdiginde erkek oldugunu dusunuyordum, bundan emin olmak icin profiline bakmak istedim ama gozukmuyordu özel yapmıssın profilini. bende seni erkek farzederek acık erkeklerden tahrik oldugunu soyledim bu mesajın uzerine... bu gayet dogal, he benim nerede yanlısım olabilir? seni erkek düsünmemde, ama buna sebep olan da sensin. profilin gözükmüyor.. ayrıca witch rumuzunu alan erkeklerde oldu zamanında, rumuzundan da cıkaramadım..

witchontheroof demis ki:

'erkeklerin koltuk altındaki kılları başka yerlerdekilerine benzedip tahrik olabilenler' eğer varsa. bu sapıklıktır başka bişi değil.

bak buradaki sorun da kendini iyi ifade edememenden kaynaklandı, sen bana sapıkmısım havasında konustun bundan onceki mesajında. asagıya kopyalıyorum:

''senin söylediklerinin tecrübeyle değil direk sapıklıkla alaksı var.
sen erkelerin nasıl düşündüklerini burda anlatıyorsan kendine dayanarak dişileri de ben söyleyebilirim ki. hiç bi zaman en azından sizin kadar sapık olmuycaklardır. kendi cinsinle karıştırıyorsun'' dedin..

yani benim cinsimi ve bana sapık muamelesi yaptın, bu yeni mesajında ise söz konusu eylemi sapıklık olarak gördügünü iddia ediyorsun. simdiki acıklaman daha iyi oldu.. ama bir nokta da var ki.. sonucta o pisligi görüp tahrik olan kisi kız oldugundan sapıklık onda var, oradaki erkekte degil.. erkegin ne salaklıgı var? kendine temiz bakmaması.. ama buna sapıklık denemez, erkeginkine. kıl uzatarak tahrik oluyorsa onu bilemem tabii, ilginc.
24 Ağustos 2007 19:45   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Deja vu oldum. Bundan sonraki aşamalarda Hayrünisa Gül dava açar. İnadına Leman Hayrünisalar Alemi diye bir kapakla çıkar. Dava reddedilir. Yada davanın reddedileceğini anlayan Hayrünisa Hanım AİHM'Deki türban davasında yaptığı gibi dosyayı geri çeker.
24 Ağustos 2007 20:03   mesajın adresini al  

witchontheroof
witchontheroof
bende diyorum ki iraden hakkında konusma, bunu kanıtlayamadıgın sürece. bu senin icin degil herkes icin gecerli, insanoglunun iradesiz oldugunu (istisnalar haric) insanoglu kendisi kanıtlıyor, defalarca kanıtladı da... kısacası, kanıtlayamayacagın birseyi iddia etmen su an konuyu tartıstıgın kisinin ne dusuncesini degistirecek ne de inandırıcı olacaktır

söyledim sana ben söylerim inanıp inanmamak sana kalmış.

nasıl zorla oluyor biliyor musun? o g stringiyle dolasan kisi istemedigi biriyle ilişkiye girdiginde zorla oluyor. buna tecavüz deniliyor, anayasa karsısında sadece tecavüz eden kisi cezalandırılıyor, bu normal. ama isin dini boyutunda iki taraf ta cezalandırılıyor. bunu sebepsiz yere tecavüz edilen biri icin söylemiyorum. kadınlıklarını kullanmaya calısan ve disiliklerini ön planda tutanlar icin soyluyorum. kendi halinde olmak sadece köyde yasamakla olmuyor, herb yer icin gecerli. orada ''bir köylü'' örnegimin cıkıs noktası disiliklerini ön plana cıkarmayan kisiler, böyle kisiler sehirde de var, simdi anlastık mı?

arkadaşım bir olay zorla oluyorsa eğer. bunda kadının giydiği şeyle suçluluğunun oluşacağını söyelmeyezsin. tecavüz olayı zorladır kadın ne giymiş olursa giysin zorla olan şeyde kadın suçlu değildir.

''tüm erkeklerin çarşafla göz bebeği görünecek şekilde, -göz değil sadece göz bebeği aksi taktirde tahrik eder.- kapanmalarını öneriyorum'' bunu sen önerdin 24 Ağustos 2007 05:17 tarihinde. ve senin bunun onerdiginde erkek oldugunu dusunuyordum, bundan emin olmak icin profiline bakmak istedim ama gozukmuyordu özel yapmıssın profilini. bende seni erkek farzederek acık erkeklerden tahrik oldugunu soyledim bu mesajın uzerine... bu gayet dogal, he benim nerede yanlısım olabilir? seni erkek düsünmemde, ama buna sebep olan da sensin. profilin gözükmüyor.. ayrıca witch rumuzunu alan erkeklerde oldu zamanında, rumuzundan da cıkaramadım..

volkana senden tahrik olduğunu söyledi. bende onun üstüne madem karşındaki tahrik olunca kapanarak bunu önleyebiliyorsun böyle bir çözüm getirilsin dedim.
bunu kadınlarda onaylamıyorum ki erkeklerde onaylıyım. sadece senin tahrik olmaya karşı savunduğun görüşü çürütmek adına söylenen bi şeydi.
ayrıca bu söylediğimde sapıkça olan ne var ?
tahrik olmak mı sapıkça, kapanmak mı ?
dikkatini çekerim birini senin cinsin yapıyor. biri de snein cinsin yüzünden karşındaki insana yaptırılıyor.
hangisi sapıkça ?

bak buradaki sorun da kendini iyi ifade edememenden kaynaklandı, sen bana sapıkmısım havasında konustun bundan onceki mesajında. asagıya kopyalıyorum:
ben bu cümlelerde ;
''senin söylediklerinin tecrübeyle değil direk sapıklıkla alaksı var.
sen erkelerin nasıl düşündüklerini burda anlatıyorsan kendine dayanarak dişileri de ben söyleyebilirim ki. hiç bi zaman en azından sizin kadar sapık olmuycaklardır. kendi cinsinle karıştırıyorsun''

senin söylediklerinin tebrübeyle değil sapıklıkla alakası var dedim. sana bi yakıştırma yapmadım yanlış anlamışsın.

yani benim cinsimi ve bana sapık muamelesi yaptın, bu yeni mesajında ise söz konusu eylemi sapıklık olarak gördügünü iddia ediyorsun. simdiki acıklaman daha iyi oldu.. ama bir nokta da var ki.. sonucta o pisligi görüp tahrik olan kisi kız oldugundan sapıklık onda var, oradaki erkekte degil.. erkegin ne salaklıgı var? kendine temiz bakmaması.. ama buna sapıklık denemez, erkeginkine. kıl uzatarak tahrik oluyorsa onu bilemem tabii, ilginc.

orda bi kıza yakıştırdığın durum vardı kurduğun cümlede bende erkeklerin sapıklıklarıyla karıştırıyorsun -hani ayak parmağından bile tahrik olabiliyorlar mı ya o yüzden- dedim. sonrada ekledim zaten eğer böyel biri varsa zaten sapıktır normal olarak irdelenemez dedim. yani bu olayda karıştırmadım erkeğin sapıklığını daha önceden ayak parmağından bierl tahrik olmasını söylediğinizden dedim.

24 Ağustos 2007 20:08   mesajın adresini al  

*sütoğlan*
*sütoğlan*
ben o devirde boyle bir sorun olmadığını soylemiştim. Ama peygamberin, ilerisi icin ve inananların ahir zaman dediği dünyanın son demleri icin söylenen hadislerde (hadis= peygamber sözü) örtünme olayı sık sık geciyorç bunun icin gerek diyanetin bastıgı hadis kitablarından gerekse kütübi sitte denen(ki burada birden fazla sahih kitabı karşılaştırma imkanınız olacaktır) kaynakta bu konuyu bulabiliriz. Niye hadise bu konuda çok eğiliyorum derseniz İslamın 4 temel kaynağından biri olan hadis de bu konu daha teelli olarak bulunabilir.
** Ayrıca günah ve yasak kavramlarının her zaman örtüşmesini beklememek lazım. Mesela devlet denetiminde zina serbest. Ama bu dinen sizi temize cıkarmaz. Sigara konusunda yurt icindeki din adamları ne yazık ki haram diyemez. Ama diğer islam dünyası(Malezya, endonezya, pakistan mısır ve iran) da sigara konusunda verilmiş kesin hükümler vardır.Diyeceğim şudur ki, inancın bu kadar önemli oldugu bir toplumda ve de Laik bir devlette oldugumuzdan her din adamı dinin her doğrusunu ortaya her zaman net bir biçimde söyleyemez.(Sadece islam icin demiyorum.)
Konuyu dağıtmayayım. İslamın doğruları (ki bazıları bunlara dogma der) değişmez. O zaman din soyleydi bu zaman boyle demek dinen doğru değildir. Yani islam kabul edilmesi gereken bir butundur.

-glycerine- demis ki:

selçuk

o devire mi göre mi yaşıcak insanlar?

24 Ağustos 2007 22:17   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  28  29  30  35  36  37  38  39  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 337 - 348

Bu başlığa mesaj ekleyemezsiniz. Başlık kilitlenip yeni bir adres verilmişse diğer başlıktan devam edebilirsiniz.

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009