ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Hocaefendi'nin Rusya'daki bir okulu kapatıldı
cemaat tarikat takiye rusya fethullah gulen
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

pfelconte
pfelconte
Rusya St. Petersburg’daki Fethullah Gülen’le bağlantılı bir vakıf kurulduğu, Nurcularla bağlantısı olduğu kuşkusu ve müfredata uyumlu olmadığı gerekçesiyle okula el konuldu. “664 numaralı Uluslararası Lise” olarak bilinen okulda, St Petersburg’da yayın yapan gazetelerin haberine göre yapılan incelemede eksiklikler belirlendi, ancak okul yönetimine el konulmasının asıl nedeninin, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) Türk okullarının Nurcularla bağlantısı yönündeki kuşkusu olduğunu ifade edildi. Yaklaşık 12 yıl önce St.Petersburg Belediyesi ile Türk Çağ Öğretim İşletmeleri A.Ş. tarafından kurulan okulda, eğitim ve bilim alanında denetimden sorumlu Rosobrnadzor komitesi tarafından yapılan incelemede görevli 24 Türk öğretmenden çoğunun ülkeye turist vizesiyle geldiği, ayrıca sadece dördünün Rusya’da öğretmenlik yapabilmesini sağlayacak belgelere sahip olduğu belirlendi.

İnceleme sonucu okul müfredatının Rusya Eğitim Bakanlığı’na uyumlu olmadığı sonucuna varıldı ve yönetimin eğitim komitesine devredilmesi kararlaştırıldı. Rusya’da şimdiye kadar 10 civarında Türk okulu kapatıldı, 50’den fazla Türk ve Rus sınırdışı edilirken bir kısmı da tutuklandı.

Kalkavan: Türk okulları rahatsız etti

Fethullah Gülen’e ait okula el konulmasına ilişkin değerlendirmede bulunan cemaate yakın isimlerden İhsan Kalkavan, Rusya’nın okullara karşı “ketum” davrandığını ve zaman zaman sorunlar yaşadıklarını dile getirdi. Kalkavan, “Türki devletlerde vakıf okullarının sayılarının artması ve ciddi teveccüh görmesi Rusları rahatsız ediyor olabilir” diye konuştu. Türki cumhuriyetlerin her birinde 25-30 civarında kolej ve üniversiteleri bulunduğunu ifade eden Kalkavan, okullarda Türk milliyetçiliği ve Atatürkçülüğü çok ön planda tuttuklarını ileri sürerek, Rus çocukların okuduğu okulların bu nedenle sorun olarak algılanmış olabileceğini söyledi.
 1   23 Ağustos 2007 14:01   mesajın adresini al  

psikolojik manyak
psikolojik manyak
'''eğitim ve bilim alanında denetimden sorumlu Rosobrnadzor komitesi tarafından yapılan incelemede görevli 24 Türk öğretmenden çoğunun ülkeye turist vizesiyle geldiği, ayrıca sadece dördünün Rusya’da öğretmenlik yapabilmesini sağlayacak belgelere sahip olduğu belirlendi. '''
-

bence bunun gibi yasal nedenlerden dolayı o okullar kapatıldı, yoksa bu okullar almanya gibi rusya dan daha demokratik bir ülkede bile faaliyet gösteriyor.. ya da olsa olsa Ataturkculuk'ten dolayı kapatılmıslardır, cunku yurtdusunda Atatürkculuk ırkcılık, aşırı milliyetcilik olarak biliniyor

1   23 Ağustos 2007 14:06   mesajın adresini al  

pfelconte
pfelconte
almanya?

kaplanlar tarikatını ve diğer nurcuları ve ayrıca pkk'yı bağrına basmış devlet değil miydi o?

bizim demokrasi anlayışımız biraz daha farklı
23 Ağustos 2007 14:08   mesajın adresini al  

psikolojik manyak
psikolojik manyak
kaplanlar tarikatı yasaklandı diye biliyorum orada, yanlısım varsa duzeltin. ama Fethullah Gülen okullarının tehlike arz etmedigi aşikar oldugundan dokunulmadı
23 Ağustos 2007 14:10   mesajın adresini al  

pfelconte
pfelconte
kaplanlar tarikatı yasaklandı evet.

pkk'nın adı da kadek olmuştu bi ara. sonra pkk'yı terör örgütü listesine aldılar. adı değiştikten sonra.

kendini kandırmaya neden bu kadar isteklisin onu anlamadım.
23 Ağustos 2007 14:13   mesajın adresini al  

psikolojik manyak
psikolojik manyak
kendimi kandırmaya calısmıyorum, onu dusunmen senin bilincaltında oldugundan sen kendini istemeden kandırıyorsun. pkk hemen hemen cogu avrupa ülkesi tarafından ''kurdish rebels'' olarak tanınıyordu, o ayrı mevzu. bize terörist olanın onlara savascı, asi, direnisci olarak gelmesi normal bence. nasıl ki çeçenistan'da savasanların cogumuza terörist degil de özgürlük savascısı olarak geliyorsa.

devir degisti, şimdi pkk avrupa'nın da abd'nin de terörist kabul ettigi pijamalılar örgütü. ama icraat var ama yok, o da ayrı mevzu. dolayısıyla pkk'yı zamanında yasal olarak görmeleri almanya'nın demokrasisinin rusya' nınkinden kötü oldugunu göstermez
23 Ağustos 2007 14:17   mesajın adresini al  

psikolojik manyak
psikolojik manyak
ve sadece almanya da degil, Gülen okulları avrupa'nın cogu ülkesinde tehlike arz etmiyor, yasal.
23 Ağustos 2007 14:19   mesajın adresini al  

pfelconte
pfelconte
burda konu almanların ve rusların demokrasisi değil.

bunu her zaman söylüyorum. devir değişmiş olabilir fakat senaryo aynı.
bknz. nutuk

Atatürkçülün yurt dışında ırkçılık olarak anlaşıldığı da senin bilinçaltına yerleşmiş olabilir mi acaba?
23 Ağustos 2007 14:21   mesajın adresini al  

pfelconte
pfelconte
Kazakistan'daki okulunu gördüm. Okul panolarını gördüm.

Bazı şeyler kitaplarda yazmaz. Sözde Atatürkçülerin sınıf tahtasını üstünde kimin resmini astıklarına da gördüm.

psikolojik manyak demis ki:

ve sadece almanya da degil, Gülen okulları avrupa'nın cogu ülkesinde tehlike arz etmiyor, yasal.

1   23 Ağustos 2007 14:23   mesajın adresini al  

psikolojik manyak
psikolojik manyak
Atatürkcülügün yurtdısında cogu kimselerce ırkcılık ve asırı milliyetcilik oldugu bir gercek, hatta bir ara 8-9 yaslarındaki bir kız ögrencinin Türkiye'de devlet okullarından birinde istiklal marsı'nı okumasını(youtube'da videosu da var) bbc ve euronews dahil cogu kanal haber yapmıstı, ''Türkiye'deki milliyetcilik'' adı altında.. işin ilginc yanı bize göre zararı olmayan Atatürk milliyetciligi avrupa'yı tedirgin ediyor, daha cok ''ırkcı'' olarak algılıyorlar..

konu rusya'nın demokrasisinin berbat oldugu(eger bu okulların tehlikeli oldugunu dusunuyorlarsa), bizim demokrasimizin ise avrupaya esdeger olmadıgı aslında. cunku bu tür okullara tepki bizim ülkede de var..
23 Ağustos 2007 14:26   mesajın adresini al  

avicenna
avicenna
türkiyede de kapatılması gereken direk veya dolaylı bağlantıları olan okullar kurslar derhaneler var sürüyle .. ama artk bişi olmaz onlara
 1   23 Ağustos 2007 14:28   mesajın adresini al  

pfelconte
pfelconte
Avrupa'nın demokrasi anlayışını mı övüyorsun?
tam anlayamadım

psikolojik manyak demis ki:

Atatürkcülügün yurtdısında cogu kimselerce ırkcılık ve asırı milliyetcilik oldugu bir gercek, hatta bir ara 8-9 yaslarındaki bir kız ögrencinin Türkiye'de devlet okullarından birinde istiklal marsı'nı okumasını(youtube'da videosu da var) bbc ve euronews dahil cogu kanal haber yapmıstı, ''Türkiye'deki milliyetcilik'' adı altında.. işin ilginc yanı bize göre zararı olmayan Atatürk milliyetciligi avrupa'yı tedirgin ediyor, daha cok ''ırkcı'' olarak algılıyorlar..

konu rusya'nın demokrasisinin berbat oldugu(eger bu okulların tehlikeli oldugunu dusunuyorlarsa), bizim demokrasimizin ise avrupaya esdeger olmadıgı aslında. cunku bu tür okullara tepki bizim ülkede de var..

23 Ağustos 2007 14:29   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009