ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > teknoloji > internette hesaplaşma ahanda budur
siberadem com deluuuu hosting intikam
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 12

!...wtf...!
!...wtf...!
Arkadaşlık sitesi olarak bilinen Siber alem, e-ticaret sitesi İdeefixe ve www.itiraf.com web sitelerinin anlaşmalarını feshettikleri host firması tarafından, hacklendiği ileri sürüldü. Belli aralıklarla yapılan saldırılar nedeniyle üyelerin sisteme girişlerinin kısmen ya da tamamen engellendiği iddia edildi. Polis, yaptığı çalışma sonucu hacker'a aracılık ettiği ileri sürülen Batuhan Ç. isimli şahsı gözaltına aldı.

İnternet üzerinden yayın yapan Siberalem.com, İdeefixe.com ve İtiraf.com sitelerinin sahibi Elektronik Bilgi İletişim Hizmetleri adlı firmanın yetkilileri, Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak internet sitelerine saldırı düzenlenip kullanıcıların erişimlerinin engellendiğini bildirdi. Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü İnternet Suçları ve Bilişim Büro Amirliği ekipleri, sözkonusu internet sitelerine düzenlenen saldırı olayıyla ilgili olarak yapılan şikayet üzerine sitelere erişimin engellenmesine ilişkin Batuhan Ç.'yi gözaltına aldı. Batuhan Ç.'nin kullandığı bilgisayarın hard diskinde yapılan incelemelerde hacker olduğu ileri sürülen bir kişiyle MSN'de yaptıkları sohbete ilişkin kayıtlara rastlandığı öğrenildi. Batuhan Ç.'nin, hacker olan arkadaşına, Biraz sonra vereceğim IP numaralarına çak. dediği, hacker arkadaşının ise Çaktım, kastırıyor. çeklinde şifreli konuştuklari iddia edildi.

Yapılan soruşturmada, milyonlarca üyesi bulunan Siberalem.com, İtiraf.com ve İdeefxe.com adlı internet sitelerinin sahibi bulunan Elektronik Bilgi İletişim Hizmetleri şirketinin, sitelerle alakalı olarak Teklan firmasından hosting hizmeti aldığı öğrenildi. 2005 yılı Eylül ayında başlayan bu anlaşmanın, ödenen ücretin fahiş olduğu gerekçesiyle 2000 yılı Temmuz ayına kadar devam ettiği ve bu tarih itibariyle anlaşmanın feshedildiği öne sürüldü. Bunun üzerine Teklan firması ile Batuhan Ç.'nin, ortak çalışmaları sonucu buldukları hacker vasıtasıyla sitelerine saldırı yaptırdıklarının belirlendiği öne sürüldü.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Beyoğlu Adliyesi'ne gönderilen Batuhan Ç., Bilişim hizmetlerini engellemek suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

* OLAY BUDUR ARKADAŞLAR BUYRUN İŞTE TÜRK İNTİKAMI ben bile müşterilerime böle şerefsizlik yapmıyorum =D adamlar kral yaw valla helal olsun çok tuttum herşey sonuçlansın ortak olcam o firmaya %20 hisse ile =D *
22 Ağustos 2007 21:01   mesajın adresini al  

kertenkelebek
kertenkelebek
ohaoha.. ben bugün siberadem.com diye bi site gördüm..
türkü sitesiymiş :))
22 Ağustos 2007 21:03   mesajın adresini al  

aynen_kanka
aynen_kanka
hadi hadi sen üye oldun dimi:)))
22 Ağustos 2007 21:08   mesajın adresini al  

aynen_kanka
aynen_kanka
bi dakka şimdi senin gördüğün siberademmi yoksa siberalemmi:)):?
22 Ağustos 2007 21:09   mesajın adresini al  

dogujan
dogujan
bende hekır olmak istiyorum :))
22 Ağustos 2007 21:10   mesajın adresini al  

!...wtf...!
!...wtf...!
baba böyle olmada ne olursan ol...

-!>
Hitit Bilgisayar Genel Müdürü Nur Gökman, “Lamer”in İngilizce’de argoda kullanılan ve bir miktar hakaret içeren bir kelime olduğunu ifade ederek, bu kelimenin en basit ve nazik olarak bilgisayar konusunda gereksiz tartışmalar içine giren, çok bilmiş gibi görünüp bilmediği konular üzerine yorum yapan ve programlama bilgisi yok denecek kadar az olanlara verilen aşağılayıcı bir unvan’ şeklinde açıklanabileceğini belirtti.

Gökman, internet çağı ile birlikte Lamer gruplamasının, Hacker’ların anti-tezi olarak özetlenebileceğini, hacker ve cracker kültüründe Lamerların, “aşağılık” olarak nitelendiğini belirterek, bilgilerinin çok kısıtlı olması, anlama ve öğrenmeye yanaşmamalarının, Hacker’lerin felsefesiyle tam bir karşıtlık oluşturduğunu söyledi.

Hacker’ların bilgisayar uzmanlığının çok ileri düzeyde olan kişiler, Lamer’ların ise genelde genç yaşlarda (lise çağları) olduklarını ifade eden Gökman, lamerların yaptıkları tek şeyin internette çeşitli forumlarda anlatılan ve belli başlı bilindik güvenlik açıklarından yararlanarak bir sistemin nasıl ele geçirileceğini anlatan yazılardaki işlemleri uygulamak olduğunu söyledi.Gökman, internet çağı ile birlikte Lamer gruplamasının, Hacker’ların anti-tezi olarak özetlenebileceğini, hacker ve cracker kültüründe Lamerların, “aşağılık” olarak nitelendiğini belirterek, bilgilerinin çok kısıtlı olması, anlama ve öğrenmeye yanaşmamalarının, Hacker’lerin felsefesiyle tam bir karşıtlık oluşturduğunu söyledi.
!>

doğujan demis ki:

bende hekır olmak istiyorum :))

22 Ağustos 2007 21:17   mesajın adresini al  

!...wtf...!
!...wtf...!
yakında kantinede giremezseni nedenini yukardan anlarsınız :P
22 Ağustos 2007 21:26   mesajın adresini al  

dogujan
dogujan
gecti bizden o yaşlar hem onu öğrenmeye kalkana kadar derslerime çalışırım okulumu bitiririm daha ii :))
22 Ağustos 2007 21:28   mesajın adresini al  

eterlielbisemudguard
eterlielbisemudguard
herkes yolunu bulsun arkadaşlar
hacker olucaklara basarılar
22 Ağustos 2007 21:31   mesajın adresini al  

kertenkelebek
kertenkelebek
siberadem lan..
valla bak..
benim kantin dışında bi de istiyorum üyeliğim var..
siberaleme yanlışlıklan bile tıklamadım :))
22 Ağustos 2007 21:33   mesajın adresini al  

kafamagöre
kafamagöre
vaybee helal olsun elemana :D
22 Ağustos 2007 23:21   mesajın adresini al  

o6uz
o6uz
telekomun elinde hangi ip numarası,
bu ip numarasına karşılık gelen mac adresleri,
ip numarsının dağıtıldığı ve bizzat kullanıldığı sabit telefon numarası,
sabit hattın sahibinin adı, soyadı ve bilimum iletişim bilgilerinin varolduğunu düşünün.

bir de bunların kayıtlarının tutulduğunu, bütün hareketlerinizin kayıt altında olduğunu düşünün.

e artık elinizin körü. çok sağlam olmasa da bi hukuk sistemi mevcut ülkemde.
bi dava açıp çöt die telekomdan gerekli bilgileri de alabiliyosunuz.
çok da büyük ve abartılası bi haber değil bu.
28 Ağustos 2007 16:52   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009