ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > müzik > Last.fm veya Audioscrobbler
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

the divine comedian
the divine comedian
Selamlar arkadaşlar,
Bilmiyorum haberiniz var mı ama internet üzerinde herkesin katılımıyla oluşmakta olan devasa bir müzik database'i var: www.last.fm

Database dedim gerçi ama içinde benzer müzikleri dinleyen insanların buluştukları forumlar, üye olabileceğiniz binlerce grup, ve dinleyebileceğiniz radyolar da var.

İşin nasıl işlediğine gelirsek de şöyle oluyor; siteye girip üye olmakla kalmıyor, müzik dinlemek için kullandığınız program neyse (Winamp, iTunes, Windows Media Player vs.) onun için eklentiyi (plug-in) indiriyor ve kuruyorsunuz. Bu eklenti dinlediğiniz parçaların bilgilerini sitede size ayrılmış olan bölüme gönderiyor ve günlük, haftalık, aylık ve toplam olmak üzere dinlediğiniz şarkıların ve grupların bir "top ten" benzeri listesi oluşuyor. Zamanla size benzer müzikler dinleyen insanlar "komşu" listenizde beliriyor falan filan..

Neyse anlatmakla bitmez şimdi, onun için nasıl birşey olduğunu anlamanız açısından örnek vermek gerekirse: www.last.fm/user/Sereg

Yeterli insan gelirse ortakantin.com grubu bile açılabilir.
17 Aralık 2005 21:19   mesajın adresini al  

tuna
tuna
hmm ewet ben zaten üyeyim nası eklenebilioz bi gruba ama çok kurcalamadım last.fm sitesini..
17 Aralık 2005 21:22   mesajın adresini al  

the divine comedian
the divine comedian
Sayfanın üstünde "groups"a tıklayıp arama yaparsın ya da sevdiğin bir sanatçının sayfasına girip "connected groups"a bakıp seçebilirsin. gayet değerli bilgiler ve muhabbetler dönüyor forumlarda, bir sürü yerel sanatçıya ulaşabiliyorsun falan filan işte. zaman geçiyor.
17 Aralık 2005 21:34   mesajın adresini al  

dollyfatale
dollyfatale
www.last.fm/user/dollyfatale

bu da ben. süper bir sitedir.
18 Aralık 2005 15:33   mesajın adresini al  

the divine comedian
the divine comedian
yenilenmiş, çok fena olmuş!
15 Temmuz 2006 01:14   mesajın adresini al  

daydreamer
daydreamer
of neler var neler abi ya.hasta oldum.bunun yüzünden downloadlardan patlicak pc=)
user/erszebeth
12 Ağustos 2006 03:53   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
yeni kurdum ve müzik dinlerken falan grup hakkında bilgi vs. çıkması harika birşey bence. tam tembeller için =)
14 Ağustos 2006 21:32   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
ben aslında bilgisayarla uğraşırken, konstantre olmuş birşeyler üzerinde çalışırken müzik dinlemem ama bakalım neler tutacak bu program. keşke yolda giderken otobüste falan dinlediğimiz parçaların veritabanını tutsalar =)
14 Ağustos 2006 21:34   mesajın adresini al  

samet
samet
parali üye olmadan önce gayet güzel bir radyoydu..
ooo süpermis lan dur parasini da veriyim dedigimden beri kötü çalmaya basladi nasil olduysa .)
üyeligimi devam ettirmedim ben de..

http://www.last.fm/user/pinkburger
20 Ağustos 2006 13:41   mesajın adresini al  

samet
samet
http://www.last.fm/music/Anten/+images

şurdaki resmi de bi Yes diye oylayıverin size zahmet
3 Eylül 2006 05:13   mesajın adresini al  

tbc
tbc
tavsiye : Live 365
3 Eylül 2006 11:22   mesajın adresini al  

bad religion
bad religion
kotaya kaydırıyor aman diim..
3 Eylül 2006 14:44   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009