ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Ulu Cami'nin eğik minaresi uydudan takip edilecek 22 Ağustos 2007
Hilal YÜKSEL/SİVAS, (DHA)
SİVAS'taki 800 yıllık Ulu Cami'nin minaresinde her yıl belirli oranda görülen eğilmenin detaylı olarak araştırılması için çalışma başlatıldı. Uzmanlar, camiye yerkleştirilecek izleme cihazı ile eğik minarenin hareketini 1 yıl boyunca uydudan takip edecek. Çalışmalar sonucunda minarenin yıkılmadan kurtarılması ve restorasyonunun sağlanması için onarım yapılabileceği bildirildi.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve halen aktif olarak kullanılan Ulu Cami'nin minaresindeki eğilme, artık uydudan takip edilecek. Selçuklular döneminde 1196- 1197 yılları arasında Kızılarslan Bin İbrahim tarafından yaptırılan ve yaklaşık 1674 m2'lik bir alana oturan dikdörtgen planlı caminin 13'üncü Yüzyıl'da inşaa edilen tuğla örgülü, silindirik gövdeli 116 basamakla minaresi, yıllar içinde zemindeki yumuşaklık nedeni ile kaidesine göre 116 santimetre eğildi. Sekizgen kaidesi, kufi yazı şeritleri, firuze renkli sırlı tuğla örgüsü bulunan çini süslemeli minare çeşitli tarihlerde yıldırım isabet etmesi sonucu hasar gördü. Her yıl belirli oranda görülen eğilmenin detaylı olarak araştırılması için çalışma başlatıldı. Uzmanlar, camiye yerkleştirilecek olan izleme cihazı ile eğik minarenin hareketini 1 yıl boyunca uydudan takip edecek. 1 yıllık süre içerisinde minarenin hareketi konusunda elde edilecek bilgiler derlenerek Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na iletilecek. Bu çalışmalar sonucunda minarenin yıkılmadan kurtarılması ve restorasyonunun sağlanması için onarım yapılabileceği bildirildi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, uydu takibi için önümüzdeki günlerde ihale açaçağını duyurdu.
:) hay a.q ya :)
22 Ağustos 2007 15:10
daisy=) **solminör**
sivasta olan her şey mübahtr...hiç sevemediim memleketim!
madımak otelini takip etsinler
122 Ağustos 2007 15:17
diygicik
yok artık ya puhahahahah:)
ya sondaki yorumu son satıra doğru yapmıştım ki bi baktım ki : al barttan da o kadarmış :DD
22 Ağustos 2007 15:18
freak
puhasdad lkasjdkasd lasda :D
ya biz varya cok şanslıyız..okadar dumur olayla karşılaşıyoruzki en doğru tepkileri vermemek elde deil :D
diygicik demis ki:
yok artık ya puhahahahah:)
ya sondaki yorumu son satıra doğru yapmıştım ki bi baktım ki : al barttan da o kadarmış :DD
22 Ağustos 2007 15:33
psikolojik manyak
valla yanlıslık bunun neresinde var anlamıyorum. söz konusu olan 800 yıllık tarihi ve turistik bir camii, kültür mozaigimizin bir parcası ve bakımı icin uydudan takip etme uygun görülmüş.. bunda sorun nerede? aynı sey Ayasofya ya da Aya İrini icin de gecerli
anlamıyorum ben bu milleti, ve olur olmaz reaksiyonunu.. simpson ailesinden farkımız yok
222 Ağustos 2007 15:44
freak
abi minare için uzaya uydu :S ihale yoluyla hemde..sence bu işin içinde bi iş yokmu..biraz abartı deilmi..bi cami minaresi için kaç yıllık olursa olsun bunca paraya yzık deilmi..kimbilir bu ihaleden kimler milyarder olarak cıkcak..hadi hayırlısı diyorum..
psikolojik manyak demis ki:
valla yanlıslık bunun neresinde var anlamıyorum. söz konusu olan 800 yıllık tarihi ve turistik bir camii, kültür mozaigimizin bir parcası ve bakımı icin uydudan takip etme uygun görülmüş.. bunda sorun nerede? aynı sey Ayasofya ya da Aya İrini icin de gecerli
anlamıyorum ben bu milleti, ve olur olmaz reaksiyonunu.. simpson ailesinden farkımız yok
22 Ağustos 2007 15:56
psikolojik manyak
endiselendirebilecek tek sebebi de o ihale olayı, yoksa ben sorun göremiyorum sahsen. ''uzaya uydu'' hepimize cok yüksek bir mertebe geliyor olsa bile millet oraya otel kurdu.. biz de en azından minareyi uydudan gözetleyelim :-) bazı seyleri elde etmen icin bazı seylerden vazgecmen gerekir, belkide minare düzeltildiginde turist patlaması yasanacak :-)
22 Ağustos 2007 16:01
freak
olabilir tabiki..
psikolojik manyak demis ki:
endiselendirebilecek tek sebebi de o ihale olayı, yoksa ben sorun göremiyorum sahsen. ''uzaya uydu'' hepimize cok yüksek bir mertebe geliyor olsa bile millet oraya otel kurdu.. biz de en azından minareyi uydudan gözetleyelim :-) bazı seyleri elde etmen icin bazı seylerden vazgecmen gerekir, belkide minare düzeltildiginde turist patlaması yasanacak :-)
22 Ağustos 2007 16:03
freak
:S abi olay ihale olayı ztn..ne turisti ne patlaması..
22 Ağustos 2007 16:04
çemberimde gül oya
Türkiye'de İran'dan bile çok cami varmış :S
22 Ağustos 2007 16:10
çau bella
ee nevar bunda???:S
çemberimde gül oya demis ki:
Türkiye'de İran'dan bile çok cami varmış :S
222 Ağustos 2007 16:16
freak
ee nevar bunda???:S
ihale var,para var,sömürü var..
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/13729
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.