ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  teknoloji  Avrupa’nın en büyük otçul dinozoru bulundu....!!!
mezar aslan67 dinazor
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 4

!...wtf...!
!...wtf...!
Almanya sınırı yakınında Frinck köyünde ( isviçre'nin zürich kentindeki bir köy olmaktadır kendisi ) ev inşaat temelinde inceleme yapan amatör paleontologun buluşu hakkında İngiliz Reuters ajansına açıklama yapan aynı köydeki “Frick Dinozor Müzesi”nin uzmanı Monica Ruembeli, çok zengin taşıl kemik buluntuları alanının ortaya çıkarıldığını açıkladı.

Frick taşıl uzmanı Ruembeli ile Bonn Üniversitesi’nden dinozor uzmanı paleontolog Martin Sander, 8-10 metrelik Plateosauros cinsi otobur dinozor mezarının 1,5 km uzunluğa yayılabileceğini ve çok zengin kemik kalıntılarıyla dolu olduğunu anlattılar.

Paleontologlar, bunun büyük olasılıkla Avrupa’nın en büyük dinozor mezarı olduğunu belirttiler. Her yüz metrekareye bir dinozor fosili düştüğünü ve tahmini sayılarının tahminen 100’ü aşacağını belirttiler.

Bonn Üniversitesi paleontologu Sander, Sachsen-Anhalt eyaletinde Halberstadt ve Baden-Württenberg eyaletinde Trossingen kenti yakınlarında ormanlarda Plateosauros fosilleri bulunduğunu, ancak olası gömüt alanlarının büyüklüğünün bugüne dek saptanamadığını söyledi.

225-190 milyon yıl önceki Trias Dönemi canlıları Plateosauroslar, çok güçlü arka ayakları ve ön ayaklarıyla o zamanlar Güney Afrika ve Uzakdoğu’da da yaşıyorlardı. Sonraki Jura Dönemi’nde (190-136 milyon yıl önce) yaşayan, 21 metrelik ve 30 ton ağırlığındaki en büyük dinozor cinsi otobur Apatosauros’ların (Brontosauros), Plateosauroslardan türediği sanılıyor.

* burda en büyük dinazor falan diyince ben direk aslan67 yazıcak sandım ama malesef İsviçre’de bulunmuş bizimki hayatında edirneyimi geçmiş ki =D *
~ 373 gün   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
tam tahmin ettiğim gibi bana hitaben açılmış bir başlık:D

halbuki ben ottan nefret ederim:D

!...wtf...!
!...wtf...!
evet sen daha çok b*k seversin ama neyse işte ben araya sokam dedim seni gangaaa =D
 1   ~ 373 gün   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
evet o kulağa daha hoş geliyor..

yada araya sokarak iyi bok yedin:)bak sen de bana katıldın artık:)

.profili bozuk insan demis ki:

evet sen daha çok b*k seversin ama neyse işte ben araya sokam dedim seni gangaaa =D

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 4

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008