ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Bekir Coskun'un cevabinin tumu
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

alisto
alisto
arkadaşım olayı kişiselleştirme. emin ol acıncak durumda çaresiz olan sensin.

daha yazmıcam bu konuyla ilgili zaten başlık bekir..

dediklerimi çarpıtmada da bir numarasın ;)

sen burda akşama kadar yaz, sabaha kadar oku..

engelleyebiliosanda engelle walla abdullah gülü..

bu adam se ve se ve cumhurbaşkanı olacak.. alışın gerçeklere..
 1   22 Ağustos 2007 10:56   mesajın adresini al  

yeni varyok©
yeni varyok©
cumhurbaşkanının herkesin önünde namaz kılması, oruç tutması, inandığı dinin gereklerini yerine getirmesi mi seçilmesinde kriterdir, yoksa temsil ettiği halkın çıkarlarını gözeterek diğer devletlerle ya da kendi görevlendirdiği hükümetle iletişimde olması mı bir kriterdir. cumhurbaşkanı hangisine göre seçilmelidir, neye göre sempati duyulmalıdır? dünya aleme dinine bağlı bi insan olduğunu ilan ederek mi seçilir? tahsili, eğitimi ve insani özellikleri de elbet önemlidir. birileri gibi terbiyesiz değildir belki, ama yeterli özelliklere sahip midir, seçilme nedeni doğru mudur, seçilme ya da aday gösterilme şekli doğru mudur? ayrıca laikiz, demokrasi, cumhuriyet, bilmem ne ilkeleri vs diyen bi grubun da laikliğin gereği olan inanç özgürlüğü, herkesin neye neden inandığını açıklama ve gösterme zorunluluğunda olmaması şartı ve özelliğini ağızlarına alarak, daha sonra hal, hareket, tavır ve konuşmalarından bunlara ne kadar uydukları da merak, araştırma, farkına varma konusudur.

oh be :D
 1   22 Ağustos 2007 10:58   mesajın adresini al  

hightower
hightower
alisto demis ki:

arkadaşım olayı kişiselleştirme. emin ol acıncak durumda çaresiz olan sensin.

daha yazmıcam bu konuyla ilgili zaten başlık bekir..

dediklerimi çarpıtmada da bir numarasın ;)

sen burda akşama kadar yaz, sabaha kadar oku..

engelleyebiliosanda engelle walla abdullah gülü..

bn de son kez sana cvp yazıorum..keşke gerçekten bilgini ortaya koyacak bişiler yazsaydın..ama yok işte cahilsiniz..
nese okuduğun okul sana bunları vermez tabi..düzen okulu
22 Ağustos 2007 11:04   mesajın adresini al  

**mephisto** ®
**mephisto** ®
alisto demis ki;
....
arkadaşım bekir coşkuna tabiki dicek bunu, adam her yazısında laf sokuyodu rte ye.. sen olsan emin ol aynı şeyi yapardın.. Emin çölaşan pes etti..ettirildi.. bekir de yakındır heralde.. Gerçekleri konuşuyorum malesef..
....
Demokrasi birazda katlanma sanatıdır. Katlanma sırası şimdi kimde acaba..
...
Ben mübarek ramazan gününde milyonların önünde canlı yayında sırf oruç tutmadığını göstermek için su içen cumhurbaşkanı istemiyorum, cuma namazından kaçıp, cenaze namazına gelen cumhurbaşkanı istemiyorum . Bunlarda beni temsil etmiyo ne yapaydım ülkeden mi gideydim ??
...

arkadasim ilk 2 yazdiin celisio,madem senn basbakann rte demokratiim die gecinio ( gerci yillar once demokrasiye demedii kalmadi ama geliserek deisti (pehh!) ) ama hic tahamulu yok,karikaturlerden bile gocundu,yargidan aldi cevabini :) o da boyle her zamanki gibi sovmenlik yetenei ile halka oynamaya calisio ... yemezler ... yiyenler de ii nietnden mi safliindan mi ... bilemicem...
son muslumanlikla ilgili yazdiin seylere gelince ;
Cumhurbaskanimiz Türkiye Devletini temsil eder,yani artik o tek basina birey diildir,yukumlulukleri ve sorumluluklari vardir,sen Laik bi Devletin basiysan,onu temsil ediosan onun gereklerini yapmak zorundasin,zamaninda,Laiklik anayasamiza girmeden Ulu Önderimin esi nasil siyasi bir teamul olarak basini kapatiyorsa (istedii icin diil,sadece o donemn sartlari geregi ) simdiki Cumhurbaskanlarmz,esleri ve yakin cevresi de bu gereklere uymak zorundadir...
22 Ağustos 2007 11:06   mesajın adresini al  

fresya
fresya
RTE sayın başbakanımızın üslubu belli zaten....o yüzden ben şaşırmadım.ama üzüldüm yinede.....
bunun dışında bir ara başörtülülere Suudi arabistana gidin dendi.....
Koministlere de Moskova Rusyaya gidin dendi..........herkez fütürsuzca laf ediyor..İşin acıklı tarafı RTE'nin bu cumhura karşı olmayı olgunlukla dinleyememesi.....Sen Hükümetin başısın...sende böyle kabadayı konuşursan halkta basit bir ağızla konuşur............
22 Ağustos 2007 11:16   mesajın adresini al  

swashbuckler
swashbuckler
..copy + paste'le bir daha yazıyorum dünkü cevabımı, ufak değişikliklerle;

madem RTE'nin söylediği gibi 'Biz seçtik', sonuna kadar da eleştirme hakkına sahibiz. Bir Cumhurbaşkanı illa ki halkı kucaklayacak diye bir şey yok, çünkü Türkiye halkı kucaklamayı belirli bir kaç örnekle yüze gülüp malı götürmeye endekslemiş durumda. Cumhurbaşkanı ta-raf-sız-dır.

Cumhurbaşkanı, Anayasa'da belirtilen Türkiye Cumhuriyeti'nin niteliklerinin bir 'paragon'u, bir sembolü olmalıdır, Cumhuriyet'in başkanıysa gerçekten, hem laikliğe inanmalı, hem sosyal devlete inanmalı, hem hukuk devletinin temsilcisi olmalı, hem de demokrasiyi özümseyip benimsemiş, amaç olarak görmüş olmalıdır.

Bu niteliklere sahip bir Cumhurbaşkanı, hepimizin Cumhurbaşkanı'dır işte. Hepimizin bağlı olduğu Anayasa'daki devletin niteliklerinin kişiselleşmiş, bir bütün halinde layık olduğu Çankaya Köşkü'nde varlık bulmuş halidir.

'Terörle yaşayacağız ne yapalım..' diyen bir partiden gelen, devletini AİHM'ye vermiş, karar ters yönde çıkınca da 'E bunu zaten ulemaya sormak gerek' diyen bir kişinin aday gösterdiği, 'Laiklik olmadan da demokrasi olabilir.' diyen bir 'milletvekili'nin, 'Cumhurbaşkanı' sıfatını layığıyla taşıyabileceği kanaatinde değilim.
 3   22 Ağustos 2007 11:22   mesajın adresini al  

**mephisto** ®
**mephisto** ®
bu arada konudan sapti ama soylemek istedim,Deniz Baykal da gozumun onunde Cuma namazi kildi ama bunu ulu orta soylemio,gostermio,acaba o yuzden mi yuzde 21 de kaldi,bak adam dindar da ... ama dogru adam halki kandirmayi beceremio,takiye yapmayi beceremio,savundugu ve inandigi degerleri adam gibi soyluyo,o yuzden di mi ... her ne kadar Sayin Baykal'i sahsi olarak diil de CHP'nin genel baskani olarak pek beenmesem de bi cok takiyeciden daa onurlu ve serefli olduu kanaatindeym.gerci su anki rte duzenine olanak saglamasi ona ve doal olarak CHP ye yakismasa da en azindan Temel Degerlerimizin sonuna kadar arkasinda...
not : CHPnin hakettii yerde olmasi icin baskaninin deismesi gerektii kanaatindeym,ama bu Sayin Deniz Baykal siyasetten cekilsin anlamina gelmemeli,onun gibi bi cok takiyeciden serefli olan kisiye ihtiyacmz olduu kanaatindeyim.

yazdiina donersek ilkeye ve dier ark.lara katiliorm,Cumhurbaskani kriterleri arasinda olmasi gerektii gbi dindarlik yoktur,olamaz.... Devletimin yüksek cikarlarini savunabilecek,temel degerlerimize bagli,Saygin bi kisi ancak o makami hakeder,sadece sandik demokrasisi ile diil.

sahsi gorusum ;
Cumhurbaskaninin gorev ve yetkilerinin net siniri belirlenmeden sadece halka yaranmak adina halk secsin ciglii atanlara ve onlara inanan kalabalia sesleniorum,su ana kadar Cumhurbaskani meclis tarafndan secldii icin tum yetkilerini sonuna kadar kullanmadi,kullanamaz,meclis gibi mesru bi kaynagi yok,ama bu yetki ve gorevlerle secilecek olan kisi Turkiye'nin secilmis krali olur....
22 Ağustos 2007 11:26   mesajın adresini al  

swashbuckler
swashbuckler
Ek olarak; bu ülkede demokrasi vardır, dolayısıyla düşünce özgürlüğü vardır, buna bağlı olarak basın özgürlüğü vardır, eleştirme hakkı vardır. Eleştiri çizgilerinin dışına çıkılırsa tazminat davası açılır, bu kadar basit.

Aç Anayasa'nın 66. maddesini, bakalım ne diyor;

Hiçbir Türk, vatandaşlıkla bağdaşmayan bir eylemle bulunmadıkça (hukuk doktrininde, bu maddede 'vatandaşlıkla bağdaşmayan eylem' ibaresi, 'vatan hainliği' kabul edilir, sadece ve sadece bununla sınırlıdır) vatandaşlıktan çıkarılamaz.

Bitti. Daha kimin nesini savunuyorsunuz bana 'e o da sinirlendirmeseydi, eleştirmeseydi..' diye... her gazetede, her medyada sizin 'oh oh ülke ne iyiye gidiyor çok şükür' diye gözünüze pembe tozlar serpecek yalaka yazarlar bulunmak zorunda mı???
 2   22 Ağustos 2007 11:27   mesajın adresini al  

fresya
fresya
zaten işin komik tarafı kara mizah gibi bu gerici adamların bizim omuzumuza 10 yıl daha binmesi...................
eskiden bu ülkeyi severdim şimdi çoğunluğun ampül yakan olduğunu düşündükçe umudum azaldı......ama büyüdüm ve şunu da gördüm ki aydın diye geçinenlerin baraj altında kalıp birleşmediğini ve yolsuzluklarla iç içe olduğunu...................aydın kesim denen birleşemeyen partilerden de cumhur çıksaydı yinede benim gönlümün cumhuru olmazdı...................
Okudukça ve tarihi gerçekleri anladıkça soğuyorum her şeyden...Bu Gül denen başkan bir zamanlar Refahın başkanı Erbakanın en yakın temsilcisiydi....
bu karabatak dinci köken adamları Bizim ülkemiz ne sanıyorsa?
22 Ağustos 2007 11:33   mesajın adresini al  

scarlett o'hara
scarlett o'hara
ya arkadaşlar bu alisto denen arkadaşın yada ne arkadaşı sıfat bulamadığım bu kişinin yazılarnı okudmda gerçkten cvp vermeye değmez.. cahille tartışılmaz.. kendilerine benzeyeni seçtiler işte ve çoğunluklar ne yazıkki.. ucuzluklarıyla başbaşa bırakın sinir bozmaya değmez
22 Ağustos 2007 11:37   mesajın adresini al  

my eraser pişişik
my eraser pişişik

kına satıslarında patlama yasancak sanırım
 2   22 Ağustos 2007 11:44   mesajın adresini al  

pfelconte
pfelconte
akp aynen bu siyaseti yaparak (fakir fukara edebiyatı) oylarını arttırdı.

alisto demis ki:

Bir yanda bilmem kaç partili hükümetin seçtiği ve oyların ne kadarını aldığı ortada olan Ahmet Necdet Sezer.

Diğer yanda oyların yarısını almış hükümetin neredeyse tamamının getirtmek istediği Abdullah Gül. ödlek sosyal demoktrakları saymıyorum meclise girmekten korkan :)

görüces bakalım seve seve olucakmıııııı olamayacak mı :)

22 Ağustos 2007 11:55   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009