| |
_volkan_
|
Arkadaslar Bekir Coskun'un bugun beklenilen cevabi asagida

|
|
11 ~ 373 gün
|
|
| |
_volkan_
|
Bir de cok begendigim iki yazar yorumunu daha sizlere aktarmadan edemeyecegim :
Ali Sirmen (Cumhuriyet): Başbakan’dan demokrasi beklemek saflık olur. Bu Ya sev ya terket anlamına gelen bir davranış biçimidir. Demokrasiyle hiçbir ilgisi yoktur. Bu, Başbakan’ı demokrat olarak görenlerin, AKP’nin seçim zaferinin demokrasinin zaferi olduğunu söyleyenlerin ne kadar budala olduğunu da kanıtlamıştır.
Oktay Ekşi-Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Başyazarı: Yayında zaman zaman ’gerçek’ zaman zaman da ’resmi’ Tayyip Erdoğan konuştu. Gerçek Tayyip Erdoğan konuşunca, Bekir Coşkun’a gösterdiği tepkideki dili kullanan Tayyip Erdoğan’ı görüyoruz karşımızda. Resmi olan konuşunca laik Cumhuriyete, bir başka deyişle Anayasa’nın hem ruhuna hem de ilk dört maddesine bağlı Erdoğan oluyor. Gerçek Tayyip Erdoğan’ın ’fevri’ bir kişiliği var. Tahammülü az. Demokratlığı yok. O yüzden yarı mizah üslubuyla görüşlerini yansıtan bir yazarın dediklerine bile kızıp Gül’ü kendi Cumhurbaşkanın olarak tanımıyorsan çık vatandaşlıktan diyebiliyor. Ne yapalım ki seçmenlerimiz gerçek Tayyip Erdoğan’ın bizi bir dönem daha yönetmesi talimatını verdi. Umarım önümüzdeki yeni dönemde gerçek Tayyip Erdoğan hoşgörülü olmayı, biz de ona katlanmayı öğreniriz.
|
|
2 ~ 373 gün
|
|
| |
peki ya bop?
|
Birgün'den bir paragraf
Siyasette ırkçı klişeler
Milliyetçi muhafazakar koro: Komünistler Moskova'ya. Alparslan Türkeş: Ne mozaiği, mermer! Kenan Evren: Asmayalım da besleyelim mi? Milliyetçi Hareket Partisi: Ya sev ya terk et! Cumhuriyet Mitingi sloganı: Mollalar, şeriatçılar İran'a! Süleyman Demirel: Türbanlılar Arabistan'a gitsin okusun. Yaşar Büyükanıt: Sözde değil özde vatandaşlık. Tayyip Erdoğan: Sindiremeyen vatandaşlıktan çıksın!
|
|
1 ~ 373 gün
|
|
| |
peki ya bop?
|
kişisel yorum, bekir coşkunun yazısının demokrasiyi sindirememiş yanları vardı, başbakanın sözlerinde demokrasinin d si yok :)
|
|
~ 373 gün
|
|
| |
jeandarc
|
_volkan_ demis ki:
Oktay Ekşi-Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Başyazarı: Yayında zaman zaman ’gerçek’ zaman zaman da ’resmi’ Tayyip Erdoğan konuştu. Gerçek Tayyip Erdoğan konuşunca, Bekir Coşkun’a gösterdiği tepkideki dili kullanan Tayyip Erdoğan’ı görüyoruz karşımızda. Resmi olan konuşunca laik Cumhuriyete, bir başka deyişle Anayasa’nın hem ruhuna hem de ilk dört maddesine bağlı Erdoğan oluyor. Gerçek Tayyip Erdoğan’ın ’fevri’ bir kişiliği var. Tahammülü az. Demokratlığı yok. O yüzden yarı mizah üslubuyla görüşlerini yansıtan bir yazarın dediklerine bile kızıp Gül’ü kendi Cumhurbaşkanın olarak tanımıyorsan çık vatandaşlıktan diyebiliyor. Ne yapalım ki seçmenlerimiz gerçek Tayyip Erdoğan’ın bizi bir dönem daha yönetmesi talimatını verdi. Umarım önümüzdeki yeni dönemde gerçek Tayyip Erdoğan hoşgörülü olmayı, biz de ona katlanmayı öğreniriz.
|
Durum daha iyi açıklanamazdı herhalde.
|
|
~ 373 gün
|
|
| |
**mephisto** ®
|
_volkan_ demis ki ;
...
Ali Sirmen (Cumhuriyet): Başbakan’dan demokrasi beklemek saflık olur. Bu Ya sev ya terket anlamına gelen bir davranış biçimidir. Demokrasiyle hiçbir ilgisi yoktur. Bu, Başbakan’ı demokrat olarak görenlerin, AKP’nin seçim zaferinin demokrasinin zaferi olduğunu söyleyenlerin ne kadar budala olduğunu da kanıtlamıştır.
Güncel - rte den bekir çoşkuna sert çıkış baslikli forumda sunu yazmistim ;
mephisto ® demis ki:
yaw bisi dicem,bu adam (rte) MHP ye mi gecti?
aklima ya sev ya terket lafi geldi..
gerci MHP onu partiye almayacak kadar sereflidir die tahmin ediorum...
Türküm,Kemalistim,Türkiye Cumhuriyeti vatandasiyim ve ABDullah benm de Cumhurbaskanim olmayacak,benim vatandasliktan cikmami isteyecek sahsiyet hele bi kez bile Türküm diyemeyen,Laikim diemeyen bi sahsiyetin bunu benden istemeye yuzu olmaz.(var mi ya onu da bilemeiorum...)
|
bekir coskun genel olarak dusuncelerime tercuman olan bi insan o yuzden yazilarini okuduumda bazen dusunuyorum acaba telepatik bi bagmz mi var die :))
ama ali sirmenle de ayni dusunceleri paylasmak da hosuma gitmio diil :))
hele hele Türkiye Cumhuriyeti'ne ve temel degerlerine sozde degil ozde bagli olan tum kardeslerimle ayni dusuncede olmak bana gurur veriyor...
ozenle belirtmek gerekir ki abdullah gul bizim Cumhurbaskanimiz olmayacak... ama hakeden bulur bir gun,buna inaniyorum... saygimi bozmadan o gunu bekliyorum ...
not:cankayanin kapisina turbanini da al git yazsinlar :))
|
|
~ 373 gün
|
|
| |
_volkan_
|
bu da kisisel yorumum :
herkesi kucaklayabilecek, toplumun buyuk kesiminin kabul edebilecegi bir adayi uzlasma ile cikarmak yerine, adayligi krize sebep olan, cok insanin rahatsizlik duydugu, Dogan Medya'nin yaptigi anketlerde, hatta kendi web sitesindeki anketlerde bile HAYIR cevabi alan Gul'u inat ile zorlama ile cumhurbaskani yapmaya calisiyor, sonrada millete vatandasliktan cik diyor
Uzlasma turlari adi altinda, Ikna turlari duzenliyor, adayi beraber belirlemiyor, belirledigi adaydan sonra diger partileri geziyor, buna evet deyin diye
Cok merak ediyorum, Cumhurbaskanini kendi cumhurbaskani olarak gormeyenlere Vatandasliktan cik diyen RTE, acaba Kemalizmi, Ataturk'u, Laik sistemi dusman olarak gorurken vatandasliktan cikmayi neden akil etmedi? Kafasina uygun bir suru ulke ve oraya gidecek bok gibi parasi oldugu halde..
Yoksa coktan baska bir ulkenin vatandasligina gectigi icin mi boyle davraniyor?
|
|
~ 373 gün
|
|
| |
seytan ucurtmasi
|
kim ne cevap verirse versin bu adamın üslubu belli.konuşma şekli belli.anlaşılan korkusuda yok ...
bu bi süreç artık geri dönüşü zor.bu sürece gelinirken sessiz sedasız kalmakla bu hakedildi aslında.o yüzden daha çok ''ananı da al git'' ler.''vatandaşlıktan çık''lar görecez..
|
|
~ 373 gün
|
|
| |
alisto
|
ee sen Türkiye Cumhuriyeti'nin müstakbel cumhurbaşkanını görmezden gelirsen olacağı bu.
Ahmet Necdet Sezer ne kadar Türk toplumunu temsil ediyosa, emin olun Abdallah Gül daha çok edecek.
|
|
1 ~ 373 gün
|
|
| |
**mephisto** ®
|
abdullah gulle Sayın A.N. Sezer'i kıyaslayabilmek komik geldi bana...
bi tarafta Türkiye Cumhuriyeti'nin Temel Degerlerine yurekten bagli olan saygin bir hukukcu,bi tarafta milli gorusten cikma bir takiyeci ...
|
|
3 ~ 373 gün
|
|
| |
hightower
|
rte'nin bu ülkeye ettiklerinden soora vatandaşlıktan deil dünya sınırlarından çıkması gerekli sanırım..anasını da alsın avradını da alsın gitsin..
|
|
2 ~ 373 gün
|
|
| |
alisto
|
Bir yanda bilmem kaç partili hükümetin seçtiği ve oyların ne kadarını aldığı ortada olan Ahmet Necdet Sezer.
Diğer yanda oyların yarısını almış hükümetin neredeyse tamamının getirtmek istediği Abdullah Gül. ödlek sosyal demoktrakları saymıyorum meclise girmekten korkan :)
görüces bakalım seve seve olucakmıııııı olamayacak mı :)
|
|
1 ~ 373 gün
|
|
| |
**mephisto** ®
|
hightower demis ki:
rte'nin bu ülkeye ettiklerinden soora vatandaşlıktan deil dünya sınırlarından çıkması gerekli sanırım..anasını da alsın avradını da alsın gitsin..
|
ilke yaw dediklerine katiliorum ama uslubun hic sewmediim bi milli goruscu donmesi takiyecininkisi gibi olmus ama olsun,basbakan bunu yaparsa vatandas nie yapmasin..
|
|
~ 373 gün
|
|
| |
hightower
|
bilmem kaç partili hükümet bu seçtiği cumhurbaşkanını seçerken bilmem kaç partinin görüşünü alarak, ortak bir isimde birleşerek aldı bu kararı..ve bu isim ortaya çıktığında toplumun hiç bir kesiminden bi olumsuz yorum çıkmadı..
ama snn takkiyeci gülün daha ismi duyulduğu anda milyonlar yollara döküldü..snn gülünü anayasa mahkemesi bile cumhurbaşkanı yapmak istemedi..snn gülün iktidarın cumhurbaşkanı iken Sezer halkın cumhurbaşkanı idi..türkiyede askerden sonra en güvenilir kurumdu sezer zamanında bu makam..ama şmdi sadece iktidarın kuklası bi makam olacak..hatta iktidarın ve dolayısıyla amerikanın köpeği bi makam olacak..
Sezer ile gülün isimlerini yanyana bile telaffuz etmek bni utandırıor..yazıklar olsun bunlara oy verenlere..
|
|
2 ~ 373 gün
|
|
| |
hightower
|
ilke yaw dediklerine katiliorum ama uslubun hic sewmediim bi milli goruscu donmesi takiyecininkisi gibi olmus ama olsun,basbakan bunu yaparsa vatandas nie yapmasin..
kardeş amacım da oydu..hatta sonuna yazıcaktım..tayyip üslubu die..ama sanırım anlaşılır dedim..
|
|
~ 373 gün
|
|
| |