Kiminle ne konuşuyorum ki. Sen daha no control, karşındakini tanımadan hüküm yürütebiliyorsun. Aşmışsın sen zaten. Ama gek gör ki, benim hakkımda yanıldın.
Gereksizmiş tartışmak hakikaten. Bravo, alkışlar sana. he no control he
Ben tanımıyorum Ümit İlter'i... Kocaman bir alkış... Al hepsini de ben alkışlıyorum bir kere. Ne de olsa alkışın iki anlamı vardır. Buyurun devam edin. Ama at gözlüklerine dikkat. Düşürmeyin sakın he.
(1) 20 Ağustos 2007 19:31
psikopatohunç
bi yarışma vardı trt de :) izmir marşı ile gelip mehter marşıyla mı gidiyodun noluyodu :)
20 Ağustos 2007 19:32
seytan ucurtmasi
:))
öylemiydi lan?
20 Ağustos 2007 19:33
psikopatohunç
tabi lan evet hayır mı ne yada öyle bi yarışma :)
20 Ağustos 2007 19:36
seytan ucurtmasi
tamam hatırladım.sizi izmir marşıyla uğurluyoruz derdi... :)
20 Ağustos 2007 19:37
psikopatohunç
mehter marşıylamı çağırıyodu o zaman :)
20 Ağustos 2007 19:37
no control
banshee sen biliyoun.senın edebiyat bilgini kım eleştire bilir.
ümit ilter kimki.hapisanede olan.f tipinde tutulan,müebbet almış,2 şiir kitabı çıkmış,yazıları tavır dergisinde yayınlanan,yaşar kemal ve orhan pamuğun bu zor şartlar altında yaptıklarından dolayı tebrik ettiği biri....üretken ve yaşamı seven ama asla umutsuzluga katılmayan biri....
sırf bunlardan dolayı cahıl olarak nitelendirmek ne kadarda yerli yerinde dimi..gıcıklığın sebebinin bunlar olması...
(2) 20 Ağustos 2007 19:39
seytan ucurtmasi
Karanlığın ortasında yanan bir fener,
Nasıl çekerse etrafına pervaneleri,
Alçak duvarlarla çevrili bu alemde,
Yaşam hakkı ve adalet uğruna,
Kolundan tutup çekiyorsun,
Insanlık denilen hasleti tarihsel rotasına
Çalıyorsun vicdan denilen kapıları,
Nicesi açılır, çünkü gönül kapısıdır,
Ardında apaçık bir onur,
Ve insana dair bütün güzellikler,
Belki yaralı ama hala ayaktadır
Ve ağır ağır zulasından çıkıp,
Peşinsıra umut kervanına katılmaktadır.
Çalıyorsun ya şimdi o kapıları,
Kimileri açılmaz, ki içinde insan yoktur,
Suretine bürünmüş bir yabancılaşma,
Lanetli ve çürümüş dipsiz kuyuların,
O kahrolası sedasızlığı iş başındadır
Ve lakin, adına bazen Promete denilen
Büyük insanlık sana minnettardır
Çünkü hayat, hakikat ve adalet için
Bir umut var demektir. Ki sen varsın.
(2) 20 Ağustos 2007 19:47
baş rahip
... Acaba niçin ölüm her yerde aynı olduğu halde köylüler ve fakir insanlar ona çok daha metin bir ruhla katlanırlar?...
(Montaigne)
Montaigne i iyi bildiğimden ümit ilter in yazısıyla aslında bir yakınlık bende görmedim....belki ümit ilter kendince bir yakınlık kurmuştur.....
(1) 20 Ağustos 2007 20:30
witchontheroof
istemeden de olsa araya giriyorum arkadaşlar ;
Bir yazıyı alıntı yapacağın zaman o yazıyı tamamen anlaman lazımdır ki, onun tam tersi düşünceler ortaya koymayasın. Budur edebiyatta terbiyesizlik. Adap kurallarından bahsetmiyorum ki sen işin içine ahlak sokuyorsun. Ayakların tavanda değilde ayakların yere basmamış senin mesala; çünkü sen daha neden bahsettiğimi anlayamamışsın.
yazı dediğin zaten montaignein bi sorusu. ilter de bunun üzerine güncel ve genel bir konuyu güzel bi şekilde işlemiş. bu sorunun cevabını montaignein nasıl verdiği değil ki önemli olan. o zaten sadece soruyu almış :)
girersin yorumunu yazıp çıkarsın.beğendim yada beğenmedim diye.yazarı gereksiz bi adam diye değerlendirmek sana düşmez...asıl terbiyesizlik bence budur...
nasıl herhangi bir konuya girip ilgili bi yazıyı gereksiz bulabilirsek. aynı şekilde yazdıkları gereksiz görülen bir insan da gereksiz bulunabilir. sonuç olarak bu da kişisel bişeydir. yazar hakkındaki düşünceler herkesle aynı olmak zorunda değildir.
20 Ağustos 2007 20:54
£hl-i keyf
herkez cok uzun yazmıs
ben bu yazıları sıttın sene okumam
bana ozet olarak sunsanıza
bı zahmet
20 Ağustos 2007 21:02
baş rahip
... Acaba niçin ölüm her yerde aynı olduğu halde köylüler ve fakir insanlar ona çok daha metin bir ruhla katlanırlar?...
(Montaigne)
ayırca bu Montaigne zamanında belki öyleydi şimdi pek öyle değil.........köylüler ve fakirler artık o kadar metin değiller........
şahsen bu konuda banshee'ye katılıyorum, sadece enpati olayı benimkisi. eğer ben bir yazar olsam, bir sözümünün alıntılanıp altına tamamen benim düşüncemden farklı bir şey yazılmasını istemezdim. yada bana karşıt olan bir makalede daha önceki yazılarımdan bir cümlenin veya paragrafın uygun şekilde kırpılmasını. ama şöylede bir oaly var, bir düşünce yazıya döküldüğü andan itibaren yazarın değildir, okuyucularındır bence. zaten sanırım forum montaigne icin acılmamış:)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/13668
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!