ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
İnternette alıntı yapabilecek şöyle düzgün bir yer bulamadım.. dergiden mecbur
Bilim ve Teknik Ağustos 2007
Büyüdükçe içindeki çocuğu korumak birşey,çocuk kalmakta ısrar etmek başka. bir yetişkinin bedenine , ama çocuğun aklına sahip kişiler her zaman sevimli olmadıkları gibi, hem yakın hem uzak çevreleri için birer sorun odağı olarak kalabiliyor, iki zıt kutup arasında gelip giden yaşamları kendilerine eninde sonunda sorun olabiliyor. Büyümeyi reddeden öykü ve film kahramanı Peter Pan'dan hareketle 1980'li yıllarda Peter Pan Sendromu olarak adlandırılan bu durum , şu anda aslında ne bir psikolojik bozukluk , ne de bir hastalık konumunda;ancak özellikle de batı toplumlarında duygusal olarak olgunlaşamayan , bir türlü büyüyemeyen , yetişkinlere özgü sorumlulukları alamayan,40 lı yaşlara gelirken hatta geçtikten sonra bile çocuk gibi giyinmekte ısrar edenlerin sayısının gittikçe artıyor olması , bu yönde bir çalışmayı beraberinde getirecek gibi. İspanya'daki Ganada Üniversitesi'nden Humbeline Robles Ortega, durumun daha çok çocukluğunda ailesi tarafından aşırı koruma altına alınmış,bağımlı kişiliğe sahip bireylerde ortaya çıktığı görüşünde. Ortega'ya göre bu Peter Pan'lar , ister istemez yaşamla yüzleşecek beceriden yoksun kalıyor ve korunaklı dünyalarını sürdürebilecekleri kanısıyla gerçeklerden kaçıyorlar. Adı üstüne Peter Pan lar daha çok erkeklerde çıkıyor. Tipik özellikleri irade zayıflığı , sözünde duramama , görünüşüne aşırı dikkat etme,kendine güvensizlik(göstermeseler ,Hatta tam tersi gibi görünseler de) Ortega bu kişilerin genellikle yalnızlıktan korktuklarını, bu nedenle de gereksinimlerini karşılar görünen insanlarla çevrelediklerini eleştiriye ise son derece tahammülsüz olduklarını söylüyor. Önemli bir belirteç de ,araştımacıya göre uzun süreli i,lişki kuramamaları ve sürekli sevgili ya da eş değiştirmeleri .Tabi seçimleri de mümkün olduğunca genç olanlar lehine. İlişkinin getirdiği herhangi bir en düşük dereceden bile yükümlülükse herşeyi bırakıp kaçmak için yeterli.
Ortega nın asıl değinmek istediği nokta Her Peter Pan'ın arkasında bir Wendy vardır Anneler dikkat!..
217 Ağustos 2007 18:46
kazma tohunç
buda abla :D
117 Ağustos 2007 18:48
lithium
eski sevgilim peter pan'mış :s
17 Ağustos 2007 18:48
alice kendi aleminde
suçlusu buymuş işte..
Wendy bir anneymiş..
şakir tohunç-t & t demis ki:
buda abla :D
117 Ağustos 2007 18:50
kazma tohunç
ah wendy dedim o kadar şımartıyosun diye :D
117 Ağustos 2007 18:55
peter pan
koskoca Peter Pan'ın adını bu şekilde kullanmaları hoşuma gitmedi. o Humbeline Robles Ortega denen herif hoca olmuş ama adam olamamış. daha da önemlisi insan olamamış!
:)
117 Ağustos 2007 21:37
peter pan
ah ulan ahh, peter pan masalını benim atalarımdan biri yazmış olacaktı ki, hayatını söndürürdüm bu orteganın:))
arkadaş zaten bu ortegalarda hayır yok.
bana deselerdi ki ortega diye biri bi haber yapmış, derdim ki yalandır inanmayın.
117 Ağustos 2007 21:38
peter pan
yanız wendy suçlu denmiş, tinker bell'in resmi konmuş. yazmiim dedim ama dayanamadım:)))
117 Ağustos 2007 22:32
kazma tohunç
ama ona abla dedim ben :D
117 Ağustos 2007 23:11
peter pan
di mii:) olsun. insan yine de bi wendy resmi koyar:))
ha tinker bell'e sevgi sonsuz o ayrı:))
şakir tohunç-t & t demis ki:
ama ona abla dedim ben :D
17 Ağustos 2007 23:24
alice kendi aleminde
kısa pantolon bugs bunny li kırmızı t-shirtle gezersen ortalıkta olacağı budur..
peter pan demis ki:
koskoca Peter Pan'ın adını bu şekilde kullanmaları hoşuma gitmedi. o Humbeline Robles Ortega denen herif hoca olmuş ama adam olamamış. daha da önemlisi insan olamamış!
:)
18 Ağustos 2007 04:12
dr_fb_li
ya kızlarda da olabilirmi ya eski kız arkadasım da aynıları vardı be tuvalate giderken bile babasını arardı. acaba acaba ben bir peter pan la mı birlikteydim 20 gün boyunca
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/13591
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.