| |
lithium
|
az önce başka bi yerden aldığım bir özel msj doğrultusunda aklıma geldi bu konu..
konunun sahibi esk.de okul kazanan 17li yaşlarda bi arkadaş. bana burasının nası bi yer olduğunu anlatmamı istedi. gayet detaylı bilgi verdim, anlattım anlattım..
ardından umarım ayakk uydurabilirim,çünkü ben sorunluyum die cevap geldi..
anlam veremiyorum açıkçası. bu sadece bir örnek ama genel olarak alternatif takılan ya da bu emolar gothicler falan.. hepsinde bi: ben sorunluyum ,ben problemliyim psikolojisinde ve bu durumu kabullenmiş görünüyorlar..
aslında baksanız bi sorunları yok.. problemli görünmek dış görünüşlerine inandırıcılık katmak için kabullenilmiş bi durum. peki probemli olmaya neden bu kadar hevesliler?
problem sahibi olmaya neden bu kadar büyük bir özenti var?
asıl erdem olan o sorunların üstesinden gelmek deil midir? ama yapmıyorlar..
bakılsa ekmek elden su gölden yaşayan, baba parası yiyip götünü yayarcasına yatan insanlardır..
burda belli bi kesime laf atmıyorum ama genel olarak bu eğilimi onlarda görüyorum.
ceplerindeki sigaranın parasını bile babaları veriyor ama param yok diye ağlıyorlar.. ayaklarında, üstlerinde bilmem ne marka bi şey ama bir dal sigara die ağlayan gençler..
siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? bence bu cidden büyük bir sorun. adam geleceğin mühendisi,avukatı olmaya aday.. ama bu psikolojiye sahip! ne derece umutlu olabilir ki insan geleceğinden..
bunlara emanet bir ülke.. peehh!!
|
|
3 ~ 387 gün
|
|
| |
no control
|
|
|
~ 387 gün
|
|
| |
alice kendi aleminde
|
büyücekler.. büyüyünce geçio
|
|
~ 387 gün
|
|
| |
üstteki
|
|
|
1 ~ 387 gün
|
|
| |
rus ruleti
|
ya istedikleri herşeyi elde etmişler kolaylıkla...zorluk nedıir bilmemişler ve herşeyden önce rahat hayatları var kimse üstüne alınmasın özel üniversitede istediği bölümde okuyor altında arabası iş bulma sıkıntısıda yok neyi kafasına takacak ki?birde sorunsuz olmakta sorun sanırım ki bu sefer daha kötü şeylere yöneliyorlar
|
|
~ 387 gün
|
|
| |
zncn
|
seni begenmistir ilgi istiyodur belki de..
|
|
1 ~ 387 gün
|
|
| |
lithium
|
bu sistemi belirleyen kim..
yok efendim rock starı hede hödö problemli, bende onu çok severim bende öyle olmalıyım..
o uyuşturucu kullanıyor bende kullanayım..
hatta ve hatta bunu cidden duymuştum.. kurt cobainin sigarası camel. bende o yüzden camel içmeye başladm.
ya onlar sanatla uğraşıyorla bi şekilde, ve yaratıcılık için bu şekilde kimyasalllardan destek alıyolar. hatta duymuşsunuzdur devlet, sezen aksu ve orhan gencebaya yakalanan uyuşturucuların en kalitelisini temin ediyor. sırf kafaları güzelken güzel şeyler yaratsınlar diye..
ülke çapında bizi bu insanlar temzil ediyor diye..
sen ne üretiyosun oturduğun yerden de buna özenip kullanıyorsun aa beyinsiz!
|
|
~ 387 gün
|
|
| |
alice kendi aleminde
|
bişey olayım bişey olayım..
fanatik olayım.. bi takım tutayım..
anlamam ama bi siyasi görüşü savunayım
siyah giyeyim..
yok yok.. renk renklerden olayım..
farklı olayım..
farklı olmayayım aslında.. topluma aykırı bı gruba ait olayım..
farklı olamam kı yanımdakını taklıt ediyorum..ama bunun şu an farkında değilim büyüyünce farkına varayım..
manik, borderlıne.. ne guzel sıfatlar bunlar.. ben de olayım ben de!!! psikolojik sorunlu olayım.. belki daha gizemli olurum..
|
|
4 ~ 387 gün
|
|
| |
lithium
|
yok ondan deildir..
orda onlardan bi sürü var.. bi tanesi de forumun birinde ben biseksüelim die avaz avaz bağırıo..
allahm sabır yarabbim dedim!
zncn demis ki:
seni begenmistir ilgi istiyodur belki de..
|
|
|
~ 387 gün
|
|
| |
zatnev
|
katılıorum, biraz zora girseler ben sorunluyum dicek kadar bos vakıtleri olmaz
rus ruleti demis ki:
ya istedikleri herşeyi elde etmişler kolaylıkla...zorluk nedıir bilmemişler ve herşeyden önce rahat hayatları var kimse üstüne alınmasın özel üniversitede istediği bölümde okuyor altında arabası iş bulma sıkıntısıda yok neyi kafasına takacak ki?birde sorunsuz olmakta sorun sanırım ki bu sefer daha kötü şeylere yöneliyorlar
|
|
|
~ 387 gün
|
|
| |
lithium
|
işte tam olarak demeye çalıştığım..
süper aysen valla..
özetle bu yani!!
ne gerek duyuyolar?
sana metal müziğini punk'ını dinlettirmicekler mi sen sorunlu değilim dersen?
gerizekalı mısın sen evladm demezler mi:)
alice kendi aleminde demis ki:
fanatik olayım.. bi takım tutayım..
anlamam ama bi siyasi görüşü savunayım
siyah giyeyim..
yok yok.. renk renklerden olayım..
farklı olayım..
farklı olmayayım aslında.. topluma aykırı bı gruba ait olayım..
farklı olamam kı yanımdakını taklıt ediyorum..ama bunun şu an farkında değilim büyüyünce farkına varayım..
manik, borderlıne.. ne guzel sıfatlar bunlar.. ben de olayım ben de!!! psikolojik sorunlu olayım.. belki daha gizemli olurum..
|
|
|
~ 387 gün
|
|
| |
züreyy-fa
|
farklı olma havasındaki gençler diyelim,biraz özentide denebilir.ama bence aileninde etkisi bunda büyük...!
|
|
~ 387 gün
|
|
| |
lithium
|
|
|
~ 387 gün
|
|
| |
no control
|
insanlar böyle şeylerle uğaşırsa farklı olmaya çalısıp ilgi çekmeye çalsırsa ama farklılıkta onların gösterdiği biçimde olmalı...ozaman uğraşacak çok bişey kalmaz.hemde bu oolayı yaratan insanların cebi dolar..bu tarz yaşamlar hemen 12 eylul sonrasında dayanır ülkemizde....apolitik bir gençlik yani.3f kuralı bi anlamda....7 yasındakı bir kız çocugu ne olacaksın ılerde sorusuna manken iyorsa vardır bı aksılık bi yerde....ve o yer sistemin tam ortasıdır...
|
|
2 ~ 387 gün
|
|
| |
rus ruleti
|
bu aynı zamanda kimlik arayışından kaynaklanır bir yere bir gruba ait olma düşüncesi iyi ya da kötü önemli değil biryere ait olayım çevrem olsun yeter tatminsizliğin tavan yaptığı yeni ego arayışları içinde olan insanların başına gelebilir
|
|
~ 387 gün
|
|
| |