| |
kutay_
|
Son yüzyılın getirdikleri ve medeniyet çağrılarıyla birlikte farklı farklı yerlerde aradık toplumsal kimliğimizi. Sevginin gücüne inandık, dine bağlandık, dinden koptuk, para biktirdik vb
Özellikle son 10-15 yılda gelişen bu farklılıklara saygı, eşitlik sloganlarının neresindeyiz peki?
Farklılıklara saygılıyız ama nereye kadar? Farklılıklara saygının sınırı ne? Pek çok kişinin sahip olduğu bazı değerlerin bizi felakete sürükleyeceğine inanmakta ne kadar haklı olabiliriz. Saygıdan vazgeçip savaşır mıyız?
|
|
~ 382 gün
|
|
| |
9a 6
|
dialog çok önemli bu saygının oluşmasında,iletişim yoksa anlayış uzaktan uzağa pek olmuyo sanki
|
|
~ 382 gün
|
|
| |
kutay_
|
başlığın benle alakası yoktur :)
|
|
1 ~ 382 gün
|
|
| |
matlup
|
insanları birey yapan farklılıklarıdır her insan farklıdır ve ayrı bi dünyadır. başkasını sevmenin temelinde o insanın farklı oldugunu kabullenmek yatar. saygı bu kabullenmenin sonucunda ortaya çıkan bi olgudur
|
|
1 ~ 382 gün
|
|
| |
e = m . c²
|
eğitim şart...:))
bununla birlikte
akıl ve vicdan da şart....:)
|
|
~ 382 gün
|
|
| |
e = m . c²
|
farklı görüşlere safsata dersek farklılıklara saygı sınırını aşmış olur muyuz??...
|
|
1 ~ 382 gün
|
|
| |
kutay_
|
saol, gerçekten açıklayıcıydı. Yalnızca safsata dediğin şeyleri tarihi bölümlere ayırmak için değil, dönemlerin popülist yaklaşımları olduğunu belirtmek için yazdığımı söyliyim.
hayali demis ki:
sosyal gelişme basamakları gibi işte tarihsel materyalistçesine sıraladığın önce ona inandık sonra şunu yaptık gibi safsatalara inanmıyorum..ne metafizik olana inanç yalnızca ilkel zamanların gündemidir,ne de maddiyatçılık modern zamanların..böyle keskin ayrımları tanımlamaz sosyal bilimler..
kendi gibi olmayanı hoş görmek belki kendi doğrusunun mutlak doğru olmayabileceği kabuluyle başlar bireyin..bu farklılığın kendi değerlerine muhtemel bir tahribi şüphesini taşıyor olsa bile sürer..saygı,bu farklılık öz değerlerine zarar verip nesnel doğruluklarla aykırılık taşıyınca biter..mühim olan,nesneli benimseyip öznel olanın,enfusi olanın,yorumumuzca olanın hatalı olabileceğini bilmektir..
|
|
|
~ 382 gün
|
|
| |
e = m . c²
|
bu da kibir olur gibi sanki...:)
hayali demis ki:
olmazsın o da senin farklılığın olur.. |
|
|
1 ~ 382 gün
|
|
| |
e = m . c²
|
eyvallah...
duyuyorum..:)
hayali demis ki:
kibirime saygı duy
|
|
|
~ 382 gün
|
|
| |
9a 6
|
onun terbiyesizliğime saygı duya kadar yolu var sanki
|
|
1 ~ 382 gün
|
|
| |
9a 6
|
materyalist safsataları iyi güzel..bana hava hoş denilebilir..ben allah kavramına safsata desem ne olacak?farklı mı olacağım,kibirlidir diye geçiştirilecek miyim?
yoksa sanal bir recme mi uğrarım?
bazı konularda eleştiriyi gerçekten kaldırabiliyor muyuz?kişinin kendisine yönelik eleştiri değildir kastettiğim,bir ipucu bile,açılması bile gereksiz tepki görmüştü..mesela
|
|
~ 382 gün
|
|
| |
e = m . c²
|
tartışmayı kişiselleştirme gibi bir amaç gütmem...
dedim ya kibirine saygı duyarım diye...:)
hayali demis ki:
... münakaşayı kişileştirmeye gerek yok,benim durduk yerde bir bakışıma kibirlice deniyor,kime ne? varsa bana,varsa bana yazık..
...
|
haklısın benim işim değil kimseyi böyle değersiz görülen bir sıfatla tanımlamak....ama sen dedin kibirime saygı duy diye....bunun dışındaki karater özelliklerine de saygı duyarım...:)
hayali demis ki:
...
işin değilken karakterimi tanımlamaya çalışıyorsan sana yazık,böylesine hakir bir duyguyu tanımadığın birine atfetmek..
...
|
|
|
~ 382 gün
|
|
| |
e = m . c²
|
|
|
~ 382 gün
|
|
| |
9a 6
|
birbiriyle alakası olması gerekmez,bağlantılı olmasından değil aynı cümlede bulunmaları
senin kutsal bulduğun olayları,allah kavramından da kopartalım meseleyi herhangi bir değerine-sen ve senin üstünden diğerleri,kişisel asla değil-getirelim,ah olur da zarar görebilir mi kaygısıyla benimkinin anırma olabileceği kadar ciyaklamaktı:)
recm edildim diye yazmadım,çünkü ben orda allah kavramına safsata demedim..dediğim an ilk gazlanıcaklar çok belli zaten..peki bu beni gerer mi,hayır
kendin hakkında verdiğin cevaplara da diyeceğim bir şey yok,senin karakterine yönelik bir şey demedim
|
|
~ 382 gün
|
|
| |
e = m . c²
|
hayali demiş ki:
o, tarihsel materyalizm safsataları..
sen allah kavramına başkalarının inanç değerlerini zedelememe güdüsüyle safsata diyebilirsin..
...
safsata : (isim, Arapça safsaµa )
Boş, temelsiz, asılsız söz
yav iyi güzel de başkalarının inanç değerlerini zedelememe güdüsüyle safsata diyebilme nasıl oluyor??....
ben anlamadım...:)
|
|
~ 382 gün
|
|
| |