ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > Safranbolu Evleri
ev tarih safranbolu
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

aslan67
aslan67

Safranbolu ilk ününü geleneksel ve özel bir mimari yapıya sahip Safranbolu Evleri ile kazanmıştır. Bu evler 18. ve 19. yy Türk toplum yaşantısını günümüze aktaran mükemmel mimarlık örnekleridir. Kalabalık aile yapısının, ekonomik zenginliğin ve yöredeki iklim özelliklerinin etkilerini taşıyan bu evler görkemli çatıları nedeniyle Beş cepheli mimari eser olarak nitelendirilmektedir.

Safranbolu Evleri 2-3 katlı, 6-8 odalı, cumbalı, her odasında fazla sayıda penceresi olan ve odalarının her ayrıntısı büyük bir ustalıkla meydana getirilmiş yapılardır. Bu yapılarda taşın estetik kullanımı, ahşap işçiliğinin akıllara durgunluk veren kalitesi, tavan ve duvar süslemeleri, iç mekanlarda kurulmuş havuzlar, merdiven korkulukları ve nihayet kapı tokmakları... Hepsi seyredenleri hayran bırakacak güzelliktedir.

Safranbolu evinin üzerinde yapıldığı arsa ne şekilde olursa olsun, üst katlarda geometrik bütünlük büyük bir ustalıkla sağlanmıtır. Ev yerleşiminde komşuluk ilişkileri ön planda tutulmuştur. Arnavut kaldırımlı dar sokaklar insanları birbirine yaklaştırırken, evlerin cumbaları ve çıkmaları bu dar sokaklarda görünümü zenginleştirmektedir.

Bu mükemmel evlerin dış görünüşü kadar iç dizaynı da şahanedir..Bu arada ilk fotoğraf şahane olmuş..Kışın Safranbolu daha bir güzelmiş..

9 Ağustos 2007 02:10   mesajın adresini al  

schokolade
schokolade

beypazarını da (memleketim :) ) safranboluya benzetirler

9 Ağustos 2007 02:17   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
süper fotoğraflar gerçekten..benziyormuş..heyt bea insana evin ne olduğunu öğretiyor böyle yerler:)

schokolade demis ki:

beypazarını da (memleketim :) ) safranboluya benzetirler

9 Ağustos 2007 02:19   mesajın adresini al  

gülin l'angelo
gülin l'angelo
=) ikisini de gezdim gördüm
görülmesi gerek yerler valla =)
9 Ağustos 2007 02:23   mesajın adresini al  

07dennis
07dennis
bizim evde tarihi eser gibi yar wala..gezilip görülmesi gerekir..özellikle arkeoloji bölümü okuyan arkadaşlara ii bi çalışma ortamı yaratabilir
9 Ağustos 2007 02:32   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
gidip de göremediğim için kıl olduğum bir başlık..
9 Ağustos 2007 02:36   mesajın adresini al  

$ahßaz mari.... =))
$ahßaz mari.... =))
gercekten cok guzel.. o kadar ugrasıp acmıssınız konuyu ayrıca thnxx aslan ve schokolade
9 Ağustos 2007 02:45   mesajın adresini al  

°•t£ññur°•
°•t£ññur°•
safranbolu gercekten görülmesi gereken bi yer ben bizzat gidip gezdim gördüm
9 Ağustos 2007 11:30   mesajın adresini al  

blackcat
blackcat
bi kaç ay önce gittim bende çok güzel bir yer sokakları çok hoş insan kendini ap ayrı bır yerde hıssediyor bencede kesinlikle gidip görülmeli
9 Ağustos 2007 11:47   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
eyvallah baba;)

$ahßaz demis ki:

gercekten cok guzel.. o kadar ugrasıp acmıssınız konuyu ayrıca thnxx aslan ve schokolade

9 Ağustos 2007 13:18   mesajın adresini al  

fresya
fresya
ayvalık cundaya alibey adasına da gidin papalina balığı yiyin :)
9 Ağustos 2007 13:33   mesajın adresini al  

ukerila
ukerila
ömer tur düzenlesene safranboluya,kıskandım valla len :D
9 Ağustos 2007 13:34   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008