ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > kampüs hayatı > önlisans öğrencilerine müjde
meslek yuksek okulu onlisans lisans
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

işsiz varyok©
işsiz varyok©
myo mezunu bi arkadaşımdan bana maille geldi, arada bi eğitim adına iyi şeyler de yapılıyo sanırım:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ''Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi'' açma kararı aldı. Buna göre, Meslek Lisesi çıkışlılar, alanlarının devamı niteliğindeki 4 yıllık lisans programlarında okuma imkanı, önlisans düzeyinde eğitim yapan Meslek Yüksek Okulu (MYO) çıkışlılar da lisans tamamlama fırsatı elde edebilecek.

Temmuz ayında yapılan YÖK Genel Kurulu'nda, ''Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri''nin açılmasına karar verildi. Karara göre, Afyon Kocatepe, Batman, Cumhuriyet, Dumlupınar, Düzce, Fırat, Karabük, Karadeniz Teknik, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Muğla, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Süleyman Demirel Üniversiteleri ile Gebze
Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesinde bulunan Teknik Eğitim Fakülteleri, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesine dönüştürülecek.

Çankırı Karatekin, Ege, Gaziantep ve Uludağ Üniversiteleri bünyesinde Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri kurulacak. Gazi Üniversitesi ve Marmara Üniversiteleri bünyesinde yer alan Teknik Eğitim Fakülteleri, meslek liselerinin öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere eğitimine devam edecek ve bu iki üniversitede, Teknik Eğitim
Fakültelerinin yanında, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri açılacak. Böylece, 23 üniversitede, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesinin kurulmasına ve iki üniversitedeki Teknik Eğitim Fakültesinin de işlevini sürdürmesine karar verildi.

Hazırlığı 2 yıldan beri devam eden ve gerekçesi, YÖK tarafından Şubat 2007'de yayımlanan ''Türkiye'nin Yükseköğretim Stratejisi'' raporunda açıklanan çalışmanın, meslek lisesi çıkışlılara, alanlarının devamı niteliğindeki 4 yıllık lisans programlarında okuma imkanı vereceği, önlisans düzeyinde eğitim yapan MYO çıkışlılara da 2 2 ( lisans tamamlama) fırsatı getireceği öğrenildi.
 1   8 Ağustos 2007 12:19   mesajın adresini al  

glikoz'last hope'
glikoz'last hope'
peki dgs nolucak ?
8 Ağustos 2007 13:19   mesajın adresini al  

işsiz varyok©
işsiz varyok©
boş ver şimdi karıştırma oralarını :P bilmiyorum valla, gayet de lisansımı oluduğum için fazla karıştırmıyorum.
8 Ağustos 2007 13:50   mesajın adresini al  

glikoz'last hope'
glikoz'last hope'
bi bilgi veriyosun madem ilgilen biraz nedir neyapmak gerekir bilgi versen daha guzel olur.. =)
8 Ağustos 2007 14:32   mesajın adresini al  

işsiz varyok©
işsiz varyok©
her şeyi devletten beklememek lazım :P
8 Ağustos 2007 15:35   mesajın adresini al  

£m!r
£m!r
aaaaaa seninkide gösterip vermeyen muhabbetine döndü :)ama olmazkiiii bu arada bu bi arkadaşn nerden öğrenmiş ulaşıp bulalım onun öğrendiği yerden zahmet olmazsa tabiii
8 Ağustos 2007 15:44   mesajın adresini al  

işsiz varyok©
işsiz varyok©
mail geldi, sormadım şahsen kendisine. ancaaak sorarım. içiniz rahat olsun.
8 Ağustos 2007 15:51   mesajın adresini al  

£m!r
£m!r
eyvallah abi teşekkür ettim bekliyoruz biz
8 Ağustos 2007 15:57   mesajın adresini al  

işsiz varyok©
işsiz varyok©
valla aratınca birçok forum ve haber sitesinde çıkıyo bu haber. gerçek yani. ancak araştırmalarıma göre, mevcut sistemden çok farklı bişey olmıycakmış sanırsam. meslek yüksek okullar gene 2 senelik olcakmış, sayıları artacakmış galiba. sonracığıma 2+2 falan filan bişeyler diyo okudum ama tam anlamadım. gerisini de siz arayın bulun, işim gücüm var kardeşim :P
8 Ağustos 2007 15:59   mesajın adresini al  

£m!r
£m!r
oke tamam abicim
8 Ağustos 2007 16:10   mesajın adresini al  

daddy's girl
daddy's girl
trt'de izledim dgs'ye girilicekmiş yine
ona göre yerleştiriceklermiş...
2 yıldır proje üzerinde çalışıyormuş adamlar
çok faydalı olacağı konusunda kararlılar
boru değil ya
helal olsun
hayırlı olsun öğrencilerimize
(sanki ben hazırladım_pehh:p)
8 Ağustos 2007 19:13   mesajın adresini al  

hayda.bre
hayda.bre
ooo myo bitireli 2 yıl oldu :) Aöf den devam :)
8 Ağustos 2007 20:48   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008